Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
20 november

Rhythmix is een muzikale live show die je leerlingen gezien moéten hebben. In deze muzikale ontdekkingstocht laten de vier enthousiaste slagwerkers van Percossa en de musici van Philzuid de jonge gasten de uitersten beleven van wat een groot symfonieorkest allemaal kan: van tergend traag tot onspeelbaar snel en virtuoos, van bijna stilte tot de overweldigende klank van een groot symfonieorkest, van vlammend flamenco tot ingetogen klassiek. Ze ontroeren met eenvoudig poppenspel en brengen ongecompliceerde vrolijkheid met humoristische acts. Door een actie-reactiespel verbinden zij vanaf het allereerste begin de leerlingen in de zaal met de musici van Philzuid op het podium. Ze stimuleren om actief te luisteren en nodigen uit volop mee te doen. Zo kan het gebeuren dat er vierhonderd leerlingen van groep 7-8, zestig musici van Philzuid, vier slagwerkers van Percossa en een dirigent zorgen voor een spetterende uitvoering.

Samen zingen en bodypercussie spelen gaat niet vanzelf dus begin op tijd met de voorbereiding in de klas. Dat kan met het digitale lesmateriaal met video’s van onze musici en van de spelers van Percossa. Zo maken we samen van dit concert een topbeleving!

Digitaal lesmateriaal
Met het speciaal ontworpen digitale lesmateriaal is het leuk om samen aan de voorbereiding van het concert te werken. Korte video’s van het hele orkest, van de musici van Philzuid en van slagwerkgroep Percossa dagen de leerlingen uit om te oefenen op de liedjes en de bodypercussie die ze in de zaal nodig hebben voor hún concert.

reserverenWaarom zou je Rhythmix aanbieden aan je leerlingen?

  • De leerlingen participeren in het concert en maken sámen met het orkest muziek.
  • De kinderen ontwikkelen een gevoel van saamhorigheid en trots zijn op zichzelf. Ze ervaren plezier in het samen muziek maken en ontdekken talenten bij zichzelf door de actieve deelname.
  • Door, tijdens en na de voorstelling leren de leerlingen over de absolute waarden van muziek zoals dynamiek, tempo, ritme, de klank van het orkest en de betekenis van muziek.
  • De muziek activeert, motiveert en inspireert de leerlingen en geeft ze een succeservaring.
  • Het grote orkest blaast de leerlingen van de stoel, dát is wat live muziek met je doet.

Vervoer nodig naar het theater?
Via Arriva kun je gratis met het openbaar vervoer naar Maaspoort reizen. Meer informatie en hoe je dit kunt aanvragen, lees je hier. Scholen kunnen ook een touringcar aanvragen die gedeeltelijk door Arriva wordt bekostigd. 

liefhebbers bestelden ook...

24 juli 2024 Lasergame On Stage
Lasergame On Stage
De ultieme lasergame arena

v.a. € 12,90 | Events
Hela zaal
wo 24 juli 2024 | 16:00
incl. koffie en vlaai
31 juli 2024 Rondleiding achter de schermen
Rondleiding achter de schermen
Ontdek Maaspoort

v.a. € 10,00 | Events
Bistro de Luif
wo 31 juli 2024 | 15:00
20 augustus 2024 Bingo
Bingo
Bistro de Luif

v.a. € 17,50 | Events
Bistro de Luif
di 20 augustus 2024 | 14:00
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?