Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

samenwerking

samenwerking Beleving is nooit ver weg. Geniet van theater, kunst en cultuur

TheaterDichtbij | samenwerking Noord- en Midden-Limburgse theaters

Verrassen. Ontroeren. Inspireren. Vervoeren. Tranen laten lachen. De tijd doen vergeten. Beleving is nooit ver weg. Je bent er even helemaal uit. En dat gunnen we iedereen. Samen met vier andere Noord- en Midden-Limburgse theaters vormen we het samenwerkingsorgaan en presenteren ons onder de naam TheaterDichtbij.

TheaterDichtbij is een initiatief van deze vijf gastvrije theaters: Schouwburg VenrayTheaterHotel De Oranjerie in Roermond, DOK6 Theater in Panningen, Munttheater in Weert en Maaspoort in Venlo. TheaterDichtbij uit zich in de eerste plaats als een online platform waar jij de voorstellingen van vijf verschillende theaters uit Noord- en Midden-Limburg overzichtelijk bij elkaar vindt. Binnenkort zie je op www.theaterdichtbij.nl in één oogopslag welke voorstellingen bij jou in de buurt spelen. En in welke theaters precies. Superhandig!

Wilt u uw avondje uit helemaal compleet maken? Geniet dan voorafgaand aan de voorstelling van een heerlijk theaterdiner bij Cabillaud of Luif, de restaurants van Maaspoort. Wij heten u van harte welkom in het mooiste theater van Limburg!


kunst in Maaspoort

Ptah kunstadvies is een galerie met een uitgebreide collectie eigentijdse kunstwerken uit diverse disciplines. Een betaalbare collectie, want Ptah wil graag kunst voor iedereen toegankelijk houden. En een gevarieerde collectie, met werken van zowel regionale, nationale als buitenlandse kunstenaars.
Op de website van Ptah kunstadvies, krijgt u een indruk van de collectie maar laat u vooral verrassen in de prachtige galerie aan de Venloseweg 2 in Tegelen.
In Maaspoort zijn werken te zien van Fons Schobbers, Sjaak Smetsers, Jacqueline Bozon en Dick Schoenmakers.


verken de regio

Een dagje Noord-Limburg voelt als vakantie vieren in eigen land. Het landschap, de Limburgse cultuur en de activiteiten die de regio te bieden heeft zijn écht uniek en de moeite waard om te ontdekken.
Zo zijn er verschillende natuurgebieden, mooie authentieke dorpen/steden met historisch centrum én bezienswaardigheden zoals de prachtige Kasteeltuinen te Arcen: het veelzijdige bloemen- en plantenpark. Ook kunt u doormiddel van een fietstocht of wandeling de verschillende landschappen en de mooiste plekjes die Noord-Limburg te bieden heeft ontdekken.

Wanneer u in bent voor wat meer actie kunt u met het hele gezin naar Attractiepark Toverland, in 2014 uitgeroepen tot beste attractiepark van Nederland! Of kom shoppen in Venlo, uitgeroepen tot Beste Binnenstad 2013 – 2015.

Wilt u liever een wat rustigere activiteit? Dat kan! Kom heerlijk relaxen in Thermaalbad Arcen of neem een kijken in het Limburgs Museum, leuk voor jong én oud! Bij Zoo Parc Overloon bent u aan het juiste adres voor een ontdekkingsreis langs de vele bijzondere diersoorten die er leven.

Wie denkt aan Limburg, denk aan lekker eten en Bourgondiërs. Bij de Hertog Jan Brouwerij bent u van harte welkom voor een rondleiding, waar na afloop een heerlijk Limburgs biertje op u te wachten staat. Ook kunt u genieten van de vele Limburgse streekproducten waarmee gewerkt wordt bij diverse restaurants. Regio Venlo is niet voor niets uitgeroepen tot Regio van de Smaak!

Reden genoeg dus om een dagje te vertoeven in Noord-Limburg! En om zo’n heerlijke dag nu écht goed af te sluiten, komt u ’s avonds genieten van één van de vele voorstellingen in Maaspoort. Van cabaret tot dans, van theater tot opera en van musicals tot events: er is voor ieder wat wils!

Wanneer u geen genoeg kunt krijgen van de regio, zijn er tal van overnachtingsmogelijkheden. Strijk neer op een camping, boek een overnachting in het inpandige Theaterhotel Venlo, geniet van de huiselijke sfeer van een bed en breakfast of ga met uw hele familie naar een van de vele groepsaccommodaties of bungalowparken. Er is keuze genoeg!

De meeste activiteiten kunt u gedurende het hele jaar ondernemen, maar binnen de regio worden ook verschillende jaarlijkse festivals georganiseerd. Zo wordt jaarlijks ieder eerste weekend van juli in het Julianapark te Venlo het grootste gratis dancefestival van Zuid Nederland georganiseerd: Stereo Sunday. De traditionele afsluiting van de zomervakantie wordt gevierd met de Schinkemerret, waar u heerlijk kunt slenteren over de braderie. Of kom op een van de woensdagen in het hoogseizoen naar de Sfeermarkt in Arcen, met telkens een wisselend thema.

Niet gevonden wat u zocht? Kijk op Venloverwelkomt en ontdek al het moois dat Venlo en deze regio te bieden heeft.

Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?