Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid U bent van harte welkom

De Maaspoort is toegankelijk voor mindervalide bezoekers. De Maaspoort beschikt over automatische deuren om de toegang tot het gebouw optimaal te faciliteren. Er zijn in het gebouw twee liften aanwezig. Op elke etage is een minder validentoilet aanwezig.

rolstoelplaatsen en aangepaste plaatsen

In de theaterzalen zijn rolstoelplaatsen en aangepaste plaatsen beschikbaar. Wilt u een van deze plaatsen gebruiken, dan kunt u dit melden bij uw reservering. Het reserveren van rolstoelplaatsen en aangepaste plaatsen is alleen telefonisch of aan de balie mogelijk. Het aantal rolstoelplaatsen en aangepaste plaatsen is beperkt, dus tijdig reserveren is gewenst. Onder aangepaste plaatsen verstaan wij zitplaatsen die ook gebruik kunnen worden om ernaast te staan.

Hela zaal
De rolstoelplaatsen in de Hela zaal bevinden zich aan de rechterzijde van de zaal op rij 1 tot en met 3 (en reserveplaatsen op rij 4 tot en met 6).
De aangepaste plaatsen (mogelijkheid om te staan) bevinden zich aan de linker- en rechterzijde op het zijbalkon stoel 17.
Bekijk de plattegrond van de zaal hier.
Frans Boermans zaal
De rolstoelplaatsen in de Frans Boermans zaal bevinden zich aan de linker- en rechterzijde in de zaal op rij 1.
De aangepaste plaatsen (mogelijkheid om te staan) bevinden zich aan de linker- en rechterzijde op rij 9 stoel 1 en stoel 35.
Bekijk de plattegrond van de zaal hier.
Piet Kingma zaal
In de Piet Kingma zaal zijn geen vaste rolstoelplaatsen, aan de zijkanten van rij 1 is het mogelijk een rolstoel te plaatsen. Het is mogelijk om te staan aan de zijkanten mits daardoor het zicht voor andere gasten niet gehinderd wordt.

Staconcerten
Bij staconcerten bestaat de zaal uit staanplaatsen (zonder tribune). Wil je een concert bezoeken en kun je niet lang staan of maakt je gebruik van een rolstoel? Reserveer dan rolstoelplaats of een kruk. Dit kan alleen telefonisch bij onze theaterkassa. Het aantal rolstoelplaatsen en krukken is beperkt.

Toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden

Bij ons theater begrijpen we de specifieke behoeften van blinden en slechtzienden en streven ernaar om hun theaterbezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Hier is hoe we dit realiseren:

  • Persoonlijke begeleiding: Onze medewerkers staan klaar om blinden en slechtzienden voorafgaand aan de voorstelling, indien gewenst, naar de zaal en naar hun stoel te begeleiden.
  • Bij audiodescriptievoorstellingen in samenwerking met stichting 'Komt Het Zien!' zijn blinden en slechtzienden gegarandeerd van een zitplaats vooraan in de zaal.
  • Heb je een blindengeleidenhond? Dan is deze van harte welkom in ons theater.
  • Begeleiders van blinden en slechtzienden met begeleiderspas betalen een gereduceerd tarief voor hun stoel.

De Maaspoort streeft ernaar om theateravonden toegankelijk en plezierig te maken voor iedereen, dus óók voor blinden en slechtzienden.

vervoer

Heeft u een WMO-indicatie, dan kunt u door taxi's, Omnibuzz (vervoerspas) en de Buurtbus afgezet en opgehaald worden aan onze hoofdingang aan de Oude Markt. Bij het reserveren van een rit bij een van de vervoerders dient u aan te geven dat u in het bezit bent van een WMO-indicatie. U kunt zich door deze vervoerders ook laten afzetten en ophalen aan onze achteringang aan de Peperstraat 27. Er is een (rolstoel)toegankelijk belplateau aanwezig. Onze gastheren- en/of dames heten u daar graag welkom. Wordt u door familie/vrienden en/of begeleider gebracht en/of opgehaald, dan kan men u afzetten aan de zijkant van de Primark (voorbij de oude stadsmuur aan de Maaskade). Van daar uit kunt u, eventueel met begeleider, de hoofdingang aan de Oude Markt bereiken. Bekijk de plattegrond hier.

rollator

Maakt u gebruik van een rollator? Reserveer dan plaatsen op rij 1 t/m 6 in de Hela zaal of rij 1 in de Frans Boermans zaal. Onze gastheren en gastvrouwen zullen u helpen bij het innemen van uw plaats. Uw rollator wordt nabij uw plaats, maar niet hinderend voor andere gasten, geparkeerd.

parkeren

Parkeerplaatsen voor mindervaliden in de buurt van ons theater bevinden zich aan de Maaskade (3 stuks) en in de parkeergarage Q-Park Maasboulevard op niveau -1 (2 stuks) en niveau -2 (4 stuks). Bekijk de plattegrond hier.

slechthorenden

De Maaspoort heeft in de Hela zaal, de Frans Boermans zaal en de Piet Kingma zaal een draagbaar ringleidingsysteem dat ervoor dient om geluid storingsvrij over te dragen. Lees hier meer over het reserveren van de ringleiding.

assistentiehonden en hulphonden

Gasten die worden geassisteerd door een assistentiehond (blindengeleidehond, hulphond, signaalhond, geleidenhond in opleiding) zijn van harte welkom in ons theater en onze Bistro de Luif en restaurant Cabillaud (incl. het Scheuten terras).

Om een snel beeld over de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van ons theater te krijgen verwijzen wij je graag naar de website Toegankelijk Venlo www.toegankelijkvenlo.nl. Ons gebouw is onderzocht en beoordeeld door de werkgroep GTV van de Gehandicaptenraad Venlo op de volgende aspecten: openbaar vervoer; parkeren; entree; doorgankelijkheid horizontaal; doorgankelijkheid verticaal; sanitair; voorzieningen voor blinden/slechtzienden; voorzieningen voor doven/slechthorenden; is gebouw rookvrij.

Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?