Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid Je bent van harte welkom

Maaspoort is toegankelijk voor mindervalide bezoekers. Maaspoort beschikt over automatische deuren om de toegang tot het gebouw optimaal te faciliteren. Er zijn in het gebouw twee liften aanwezig. Op elke etage is een minder validentoilet aanwezig.

rolstoelplaatsen en aangepaste plaatsen

In de theaterzalen zijn rolstoelplaatsen en aangepaste plaatsen beschikbaar. Wilt je een van deze plaatsen gebruiken, dan kun je dit melden bij jouw reservering. Het reserveren van rolstoelplaatsen en aangepaste plaatsen is alleen telefonisch of aan de balie mogelijk. Het aantal rolstoelplaatsen en aangepaste plaatsen is beperkt, dus tijdig reserveren is gewenst. Onder aangepaste plaatsen verstaan wij zitplaatsen die ook gebruik kunnen worden om ernaast te staan.

Hela zaal
De rolstoelplaatsen in de Hela zaal bevinden zich aan de rechterzijde van de zaal op rij 1 tot en met 3 (en reserveplaatsen op rij 4 tot en met 6).
De aangepaste plaatsen (mogelijkheid om te staan) bevinden zich aan de linker- en rechterzijde op het zijbalkon stoel 17.
Bekijk de plattegrond van de zaal hier.
Frans Boermans zaal
De rolstoelplaatsen in de Frans Boermans zaal bevinden zich aan de linker- en rechterzijde in de zaal op rij 1.
De aangepaste plaatsen (mogelijkheid om te staan) bevinden zich aan de linker- en rechterzijde op rij 9 stoel 1 en stoel 35.
Bekijk de plattegrond van de zaal hier.
Piet Kingma zaal
In de Piet Kingma zaal zijn geen vaste rolstoelplaatsen, aan de zijkanten van rij 1 is het mogelijk een rolstoel te plaatsen. Het is mogelijk om te staan aan de zijkanten mits daardoor het zicht voor andere gasten niet gehinderd wordt.

Staconcerten
Bij staconcerten bestaat de zaal uit staanplaatsen (zonder tribune). Wil je een concert bezoeken en kun je niet lang staan of maakt je gebruik van een rolstoel? Reserveer dan rolstoelplaats of een kruk. Dit kan alleen telefonisch bij onze theaterkassa. Het aantal rolstoelplaatsen en krukken is beperkt.

toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden

We begrijpen de specifieke behoeften van blinden en slechtzienden en streven ernaar om hun theaterbezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Hier is hoe we dit realiseren:

  • Persoonlijke begeleiding: Onze medewerkers staan klaar om blinden en slechtzienden voorafgaand aan de voorstelling, indien gewenst, naar de zaal en naar hun stoel te begeleiden.
  • Bij audiodescriptievoorstellingen in samenwerking met stichting 'Komt Het Zien!' zijn blinden en slechtzienden gegarandeerd van een zitplaats vooraan in de zaal.
  • Heb je een blindengeleidenhond? Dan is deze van harte welkom in ons theater.
  • Begeleiders van blinden en slechtzienden met begeleiderspas betalen een gereduceerd tarief voor hun stoel.
  • Betreed de zaal via de begane grond, zodat onhandige trappen & foyerdrukte worden vermeden.

Extra toegankelijkheidsmaatregelen tijdens voorstellingen met blindentolk:

  • Maak gebruik van live audiodescriptie via een blindentolk.
  • Geen zin in de pauzedrukte? Bestel van tevoren alvast je drankje.
  • Loop over het toneel, voel aan kostuums en  voel het decor tijdens de 'meet & feel inleiding'. Zo krijg je écht een goed beeld van de voorstelling.
  • Spreek met de cast tijdens de 'meet & feel inleiding'. Zo kun je de personages perfect leren begrijpen.

Maaspoort streeft ernaar om theateravonden toegankelijk en plezierig te maken voor iedereen, dus óók voor blinden en slechtzienden.

vervoer

Heb jij een WMO-indicatie, dan kun je door taxi's, Omnibuzz (vervoerspas) en de Buurtbus afgezet en opgehaald worden aan onze hoofdingang aan de Oude Markt. Bij het reserveren van een rit bij een van de vervoerders dien je aan te geven dat je in het bezit bent van een WMO-indicatie. Je kunt jezelf door deze vervoerders ook laten afzetten en ophalen aan onze achteringang aan de Peperstraat 27. Er is een (rolstoel)toegankelijk belplateau aanwezig. Onze gastheren- en/of dames heten je daar graag welkom. Wordt je door familie/vrienden en/of begeleider gebracht en/of opgehaald, dan kan men je afzetten aan de zijkant van de Primark (voorbij de oude stadsmuur aan de Maaskade). Van daar uit kunt je, eventueel met begeleider, de hoofdingang aan de Oude Markt bereiken. Bekijk de plattegrond hier.

rollator

Maak je gebruik van een rollator? Reserveer dan plaatsen op rij 1 t/m 6 in de Hela zaal of rij 1 in de Frans Boermans zaal. Onze gastheren en gastvrouwen zullen je helpen bij het innemen van je plaats. De rollator wordt nabij jouw plaats, maar niet hinderend voor andere gasten, geparkeerd.

parkeren

Parkeerplaatsen voor mindervaliden in de buurt van ons theater bevinden zich aan de Maaskade (3 stuks) en in de parkeergarage Q-Park Maasboulevard op niveau -1 (2 stuks) en niveau -2 (4 stuks). Bekijk de plattegrond hier.

slechthorenden

Maaspoort heeft in de Hela zaal, de Frans Boermans zaal en de Piet Kingma zaal een draagbaar ringleidingsysteem dat ervoor dient om geluid storingsvrij over te dragen. Lees hier meer over het reserveren van de ringleiding.

assistentiehonden en hulphonden

Gasten die worden geassisteerd door een assistentiehond (blindengeleidehond, hulphond, signaalhond, geleidenhond in opleiding) zijn van harte welkom in ons theater en onze Bistro de Luif en restaurant Cabillaud (incl. het Scheuten terras).

Om een snel beeld over de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van ons theater te krijgen verwijzen wij je graag naar de website Toegankelijk Venlo www.toegankelijkvenlo.nl. Ons gebouw is onderzocht en beoordeeld door de werkgroep GTV van de Gehandicaptenraad Venlo op de volgende aspecten: openbaar vervoer; parkeren; entree; doorgankelijkheid horizontaal; doorgankelijkheid verticaal; sanitair; voorzieningen voor blinden/slechtzienden; voorzieningen voor doven/slechthorenden; is gebouw rookvrij.

Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?