Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Informatie A t/m Z

Informatie A t/m Z frequently asked questions
A

Aanvangstijden

Hela zaal (voorheen Rabobank Venlo zaal): 20.15 uur        
Frans Boermans zaal: 20.15 uur       
Piet Kingma zaal: 20.15 uur

Bovenstaande aanvangstijden zijn de standaard aanvangstijden voor de verschillende zalen.
Tip: Controleer de tijd op uw plaatsbewijs, soms zijn er meerdere voorstellingen op een dag of heeft de voorstelling een afwijkend tijdstip, bijvoorbeeld bij familievoorstellingen, staconcerten, Uit de regio of matinees.

Abonnementhouders

bestellen eerder dan de vrije verkoop
Als abonnementhouder bestelt u uw kaarten eerder dan mensen in de vrije verkoop en heeft u meer kans op kaarten voor uw favoriete artiest en op een mooie plek in de zaal. U bent automatisch abonnementhouder als u minimaal 4 voorstellingen bestelt (de genres Uit de regio en Events en voorstellingen op externe locaties tellen niet mee). Geen verplichtingen, alleen maar voordelen.

Account

Als uw e-mailadres bij ons bekend is, heeft u automatisch een account. Weet u uw wachtwoord niet meer? Klik dan op het mannetje bovenin de website en klik vervolgens op 'wachtwoord vergeten'. Vul uw e-mailadres in en volg de instructies die u per e-mail ontvangt.

Annuleren of ruilen van kaarten

Reeds gekochte kaarten kunnen tot uiterlijk twee dagen voor de voorstellingsdatum worden geruild of geretourneerd/geannuleerd. Indien u een kaart komt retourneren/annuleren ontvangt u van ons een tegoedbon (of digitaal tegoed in uw Maaspoort-account). Per kaart worden € 3 annuleringskosten in rekening gebracht. Bent u Vriend of abonnementhouder, dan betaalt u geen annuleringskosten. Wanneer een voorstelling, om welke reden dan ook, niet door kan gaan, nemen wij contact op met de gasten die een ticket hebben gekocht. Om deze service te bieden noteren wij uw e-mailadres en/of telefoonnummer.

Annuleringsregeling

Voor € 1 per ticket kunt u tot op het laatste moment annuleren bij verhindering. U krijgt dan uw geld terug. Annuleren is ook zonder annuleringsregeling mogelijk, u ontvangt dan een tegoed(bon). Het voordeel van deze regeling boven de reguliere ruilservice is dus dat u uw geld direct terug krijgt in plaats van een tegoedbon. Én u kunt hier tot 1 minuut voor aanvang van de voorstelling gebruik van maken. Let op: u dient de annuleringsregeling af te sluiten per ticket (per persoon) en niet per reservering. Lees meer over de voorwaarden van de annuleringsregeling.

B

Beeld- en geluidsopnamen

De voorstellingen in De Maaspoort zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is daarom niet toegestaan om geluids-, foto- of filmopnames te maken tijdens de voorstelling zonder de uitdrukkelijke toestemming van de directie.

Beleidsplan

De Maaspoort staat voor samen mensen inspireren, prikkelen en vermaken. We vertellen graag meer over onze visie in het Beleidsplan RAAK.

Bezoekersvoorwaarden

In De Maaspoort gelden de algemene bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies (VSCD). Deze zijn gedeponeerd bij de Rechtbank van Amsterdam onder nummer 66/2012 op 12 juli 2012. U kunt de voorwaarden vinden op onze website.

Brochure

Wilt u een theaterbrochure thuis ontvangen? Vraag deze dan hier aan.
Tip! Wist u dat onze website ook een bladerfunctie heeft. Via de selectiemogelijkheden stelt u uw programma samen, vervolgens klikt u op een voorstelling via de pijltjes vooruit en achteruit bladert u eenvoudig door uw eigen selectie heen.

C

Cadeaubonnen

De Maaspoort heeft verschillende mogelijkheden om een mooie verrassing cadeau te geven:
- Cadeaubon De Maaspoort; ook inwisselbaar bij Bistro de Luif en Cabillaud
- PODIUM cadeaukaart
- Cadeaubestelling

Meer informatie over de cadeaubonnen kunt u HIER vinden. 

Cashless

De Maaspoort is deels overgestapt op een digitaal betalingssysteem. We worden hiermee voor een gedeelte in ons gebouw helemaal cashless. Deze stap zorgt onder andere voor meer snelheid, maar ook voor meer veiligheid. Steeds meer transacties vinden plaats via pin, smartphone of elektronisch bankieren. Voor u als bezoeker is dit nieuwe proces vooral handig en efficiënt. Concreet betekent dit het volgende voor uw bezoek aan De Maaspoort:

Barren
Tijdens alle voorstellingen zijn onze barren geopend. Bij alle barren in De Maaspoort kunt u voortaan alleen met uw pinpas betalen. Consumptiemunten kunnen uiteraard wel ingewisseld worden.

Theaterkassa
Bij de theaterkassa kunt u zowel contant als met pin betalen, waarbij onze voorkeur uit gaat naar pinnen.

Restaurants
In onze restaurants kunt u nog met contant geld betalen maar ook hier gaat onze voorkeur uit naar pinnen.

Corona-tegoed

Heeft u een corona-tegoed? Kies er dan in stap 3 voor om te betalen met dit tegoed. Blijft er nog een bedrag over dan kunt u bijbetalen met de reguliere betaalmethodes. Blijft er tegoed over, dan blijft dit in uw account staan voor een volgende bestelling. 

E

E-Tickets

Bestelt u online kaarten? Dan ontvangt u uw u e-tickets direct na het betalen in uw e-mail. U hoeft uw tickets niet te printen. Uw e-tickets kunt u laten scannen via uw mobiele telefoon. Wilt u de e-tickets toch printen? Dan kan dat via een gewone printer. De tickets zijn als PDF toegevoegd aan de e-mail die u ontvangt.

Eten & drinken

Maak uw theaterbezoek compleet met een TheaterDiner in Bistro de Luif, waar u kunt dineren maar ook kunt genieten van een borrelhapje of een drankje. Wilt u dineren op hoog niveau? Reserveer dan bij Cabillaud, het nieuwe restaurant op de tweede etage met uitzicht over de Maas. Wist u dat: u ook zonder bezoek aan een voorstelling van harte welkom bent bij Cabillaud, het Scheuten terras, Bistro de Luif en hotelbar De Miste voor een hapje en een drankje.

G

Garderobe

Het gebruik maken van onze beveiligde garderobe is bij professionele voorstellingen bij de toegangsprijs inbegrepen. We vragen u vriendelijk uw jas e.d. af te geven bij de garderobe. Op gebruik van de garderobe is het garderobereglement van toepassing. De Maaspoort is niet aansprakelijk voor schade, tenzij deze het gevolg is van opzet of grove schuld van haar medewerkers. Op verzoek ontvangt u een exemplaar van het garderobereglement. Bij voorstellingen in het genre Uit de regio kan in uitzonderlijke gevallen garderobegebruik niet inbegrepen zijn in de ticketprijs.

I

Inleidingen

Goed voorbereid naar een voorstelling gaan biedt vaak meer kijk- en luisterplezier. Bij een aantal voorstellingen wordt een inleiding verzorgd door personen die deskundig zijn op het gebied van de voorstelling. De prijs hiervan is €2,50 inclusief koffie of thee. Zowel in de brochure als op het theaterkaartje staat de aanvangstijd van de inleiding vermeld. Vaak is er veel animo voor inleidingen daarom is reserveren noodzakelijk. Dit kan zowel via het bestelformulier in de brochure als via de website.

Bekijk hier alle actuele inleidingen.

J

Jaarverslagen

Benieuwd naar het jaarverslag van De Maaspoort? Lees hier meer.

K

Kaartverkoop

Wanneer start de kaartverkoop? Hoe werkt het? Lees er hier alles over.

Kinderprijs

Bij De Maaspoort zijn (familie)voorstellingen gratis voor alle kinderen tot en met 12 jaar. Mocht je het bedrag voor de tickets kunnen missen? We vinden het geweldig als je dan kiest voor het betalen van de tickets, jouw bijdrage wordt 100% ingezet om kinderen blij te maken voor wie het theater minder vanzelfsprekend is. Kies bij het reserveren eerst het totaal aantal tickets (kies eventueel plaatsen in de zaal). Verdeel dit aantal vervolgens over de verschillende soorten ticketprijzen (normal tarief, kinderprijs of gratis). Wil je met jouw (klein)kind naar een voorstelling zoals het zwanenmeer of een mooie muziekvoorstelling, dan kan dat ook. Kaarten voor een kind zijn dan gratis te reserveren met de kortingscode KINDGRATIS2223. Lees hier de voorwaarden.

Klachten of complimenten

Bent u ontevreden over onze dienstverlening of bent u teleurgesteld over de programmering of een ander onderdeel van onze bedrijfsvoering, dan vernemen wij dat heel graag. Immers, op basis van uw mening kunnen wij onze dienstverlening optimaliseren. U kunt tijdens uw verblijf in De Maaspoort uw klacht melden aan de theaterkassa. Kan de klacht niet rechtstreeks worden opgelost dan kunt u een formulier invullen. Uw klacht wordt door de directie in behandeling genomen en binnen 5 werkdagen ontvangt u een reactie. Wilt u liever schriftelijk reageren, dan kunt u uw brief richten aan: De Maaspoort, t.a.v. de directie, Oude Markt 30, 5911 HH Venlo. Daarnaast kunt u uw klacht melden via het contactformulier op de website of via info@maaspoort.nl.

Bent u zeer tevreden over onze dienstverlening, dan horen we dat natuurlijk heel graag! Ook daarvoor kunt u zich melden bij de theaterkassa, schriftelijk contact met ons opnemen, het contactformulier invullen of via info@maaspoort.nl. De directie wordt ook altijd geïnformeerd over de ontvangen complimenten.  

L

Laatkomers

Komt u te laat, dan is het afhankelijk van de voorstelling óf en wanneer u de zaal op aanwijzing van onze medewerkers kunt betreden.

Leesbril

Leesbril vergeten en toch het programmaboekje willen lezen? Bij de receptie van het theater kunt u een leesbril lenen.

Livestream bekijken

Gaat u een voorstelling bekijken via livestream? Lees hier hoe het werkt en tips voor een fijne ervaring.

M

Matinee

De middag is uitermate geschikt om met familie, vrienden en bekenden iets ‘samen’ te doen. Heel bewust zijn een aantal voorstellingen gepland, die zich uitstekend lenen voor een ontspannen en gezellige middag in het theater. Voor koffie met gebak, een drankje of een hapje eten kunt u vooraf of na afloop terecht in Bistro de Luif. Aantrekkelijk toch?

Mindervalide bezoekers

De Maaspoort is toegankelijk voor mindervalide bezoekers. De Maaspoort beschikt over automatische deuren om de toegang tot het gebouw optimaal te faciliteren. Er zijn in het gebouw twee liften aanwezig. Op elke etage is een mindervalidentoilet aanwezig. Lees hier meer over de faciliteiten voor mindervalide bezoekers.

Om een snel beeld over de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van ons theater te krijgen verwijzen wij u graag naar de website Toegankelijk Venlo www.toegankelijkvenlo.nl. Ons gebouw is onderzocht en beoordeeld door de werkgroep GTV van de Gehandicaptenraad Venlo op de volgende aspecten: openbaar vervoer; parkeren; entree; doorgankelijkheid horizontaal; doorgankelijkheid verticaal; sanitair; voorzieningen voor blinden/slechtzienden; voorzieningen voor doven/slechthorenden; is gebouw rookvrij.

Munten

Binnen De Maaspoort kunt u betalen met consumptiemunten, op sommige momenten is het zelfs alleen mogelijk om te betalen met consumptiemunten (bijvoorbeeld bij evenementen en staconcerten). U kunt betalen met rode en grijze munten. 
U betaalt de volgende aantallen munten per drankje: 
1 munt | Frisdrank, koffie/thee, bier, borrel
1,5 munt | Huiswijn, spritzer
3 munten | Mixdranken
Vanaf november 2021 zijn er rode Maaspoort (hele munt) en grijze (halve munt) munten.

Lichtblauwe (vervaldatum 11-11-2021) of paarse (vervaldatum sept 2020) munten zijn niet meer geldig en niet in te wisselen voor nieuwe munten of contanten.

N

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van actuele informatie, het laatste nieuws over voorstellingen en bijboekingen? Meld u dan aan voor de verschillende nieuwsbrieven onderaan de homepage van deze website.

O

Ontdekkingen

Ontdek bijzondere voorstellingen voor slechts € 7,50. Een onbekende artiest of gezelschap ontdekken kan spannend zijn, maar ook dé belevenis van het jaar worden. Daarom hopen we dat u ook dit jaar weer massaal mee op ontdekking gaat! Bij reservering van minimaal 4 verschillende voorstellingen kunt u één Ontdekking uitzoeken voor slechts € 7,50 per ticket. Bekijk meer info en de voorwaarden hier.

Oordopjes

Vindt u het volume soms te hard of het geluid te schel in de zaal? Bij de theaterkassa zijn oordopjes te koop voor € 1 per set.

Openingstijden

De openingstijden van onze theaterkassa, Cabillaud, Bistro de Luif en het Scheuten terras vindt u hier.

P

Parkeren

Parkeren met korting kan bij Q-Park Maasboulevard (3 minuten lopen) en Q-Park Maaswaard (6 minuten lopen). U reserveert vooraf uw parkeerplaats en registreert uw kenteken zodat u bij uw bezoek alleen maar in en uit hoeft te rijden. Klik hier om een parkeerplaats te reserveren met korting. 
Q-Park parkeergarage Maasboulevard | Adres: Prinsessesingel 5, 5911 HS Venlo | Openingstijden: 7 dagen per week, 24 uur per dag
In de garage wordt de looproute naar het theater aangegeven, buiten volgt u ook eenvoudig de gemeentebewegwijzering.
Bekijk hier meer informatie over route en parkeren en de dichtstbijzijnde parkeergarages.

Komt u met de fiets naar het theater of naar de binnenstad?
Gemeente Venlo heeft in de binnenstad van Venlo diverse onbewaakte fietsenstallingen gerealiseerd. In de buurt van De Maaspoort zijn dat de fietsenrekken aan de Maasboulevard (achterkant Media Markt), aan de Maaskade (aan de Maas ter hoogte van Grenswerk) en in de St. Jorisstraat (voor de Joriskerk). Mogelijkheden om ‘s avonds bewaakt uw fiets te stallen zijn er helaas niet.

Pauze-consumptie

De Maaspoort streeft naar een optimale service, daarom zijn bij alle professionele voorstellingen een drankje in de pauze inbegrepen (bij familievoorstellingen is ranja inbegrepen). De drankjes staan klaar in de foyer bij uw theaterzaal. Bezoekt u een voorstelling zonder pauze, dan ontvangt u het drankje na afloop. Bij dinershows en staconcerten is geen drankje in de pauze inbegrepen. Weet u niet zeker of een drankje inbegrepen is in de ticketprijs, dit staat bij de voorstelling vermeld in deze brochure en op uw ticket. 

Wilt u een drankje drinken of eten vooraf of na afloop. Dan kunt u reserveren bij Bistro de Luif of restaurant Cabillaud.

Privacy

Iedere dag zetten we ons in om zoveel mogelijk gasten te inspireren, prikkelen en vermaken. In alles wat we doen zorgen we ervoor dat onze gasten hun dagelijkse leven even vergeten. Wij bouwen herinneringen, verrassen gasten, bieden hoge kwaliteit en doen dit vanuit ons hart. Daar hebben we in sommige gevallen informatie voor nodig. We doen dit niet zomaar. Het gaat per slot van rekening toch om uw privacy, en daar mag wat ons betreft geen onduidelijkheid over bestaan. Lees hier alles over ons privacybeleid.

R

Reprise

Bij sommige voorstellingen staat het woord reprise vermeld. In dat geval is de voorstelling al eerder in De Maaspoort te zien geweest.

Reserveringskosten

U betaalt bij De Maaspoort nooit reserveringskosten. Reserveert u online dan kiest u automatisch voor e-tickets en betaalt u niets extra. Bij telefonische reserveringen ontvangt u een betaallink per e-mail. U ontvangt na betaling uw e-tickets gratis per e-mail. Bestellingen via het bestelformulier kosten € 2,50.

Roken

De Maaspoort is rookvrij. Roken kan aan de voorzijde van het theater op de Oude Markt of -indien geopend- op het Scheuten terras bij de Frans Boermans zaal.

Rolbezetting

Het is mogelijk dat omwille van noodzakelijke rustdagen of ziekte een rol wordt gespeeld door een andere artiest dan aangekondigd.

Rolstoelplaatsen

De standaard rolstoelplaatsen in de Hela zaal bevinden zich op rij 1, 2 en 3. De reserveplaatsen bevinden zich op rij 4, 5 en 6 (bij drukbezochte voorstellingen). In de Frans Boermans zaal en de Piet Kingma zaal blijven de rolstoelplaatsen ongewijzigd. Bij iedere voorstelling zullen er gastheren en gastdames aanwezig zijn om u te begeleiden naar uw plaats en/of eventuele vragen te beantwoorden.

Rondleiding

Ontdek het theater zoals u nog nooit eerder heeft gedaan en zie hoe het er backstage aan toe gaat. Onze gids neemt u mee naar de foyers, kleedkamers, het toneel, de artiestenfoyer en vertelt u alles over de historie van De Maaspoort. Lees hier meer over rondleidingen door De Maaspoort.
Voor basisschoolleerlingen zijn er ook diverse opties. Van een 'normale' rondleiding tot de Bijzondere Backstage Tour vol avontuur.

S

Slechthorenden

De Maaspoort heeft in de Hela zaal, de Frans Boermans zaal en de Piet Kingma zaal een draagbaar ringleidingsysteem dat ervoor dient om geluid storingsvrij over te dragen. Uw hoortoestel dient over een ringleidingstand te beschikken en deze dient geactiveerd te worden. Indien uw hoortoestel hier niet over beschikt, dan kunt u gebruik maken van een hoofdtelefoon. 

StadspasVenlo

Als u een laag inkomen heeft of vrijwillig zorg verleent aan iemand in uw omgeving, heeft u wellicht recht op StadspasVenlo. Met deze Stadspas kunt u bij ons betalen. Op de pas staat een bedrag van € 100, dat naar eigen inzicht besteedt kan worden. Wist u dat kinderen t/m 12 jaar gratis naar De Maaspoort gaan? U kunt uw StadspasVenlo bijvoorbeeld gebruiken om tickets voor ouders of grootouders te betalen.

T

Tegoedbon

Wanneer u een voorstelling annuleert, krijgt u een tegoedbon. De tegoedbon is aan de theaterkassa of online inwisselbaar. De code kunt u invullen in de laatste stap (betalen) van het bestelproces. De tegoedbon is alleen online of aan de theaterkassa inwisselbaar voor theatertickets. De tegoedbon is niet inwisselbaar bij Bistro de Luif of Cabillaud.

Tickets kwijt?

Bent u uw e-tickets kwijt? Log in bij uw account en download eenvoudig opnieuw uw e-tickets onder het kopje 'mijn bestellingen'. E-tickets worden altijd aan de deur gecontroleerd.

Toneelkijker

Wilt u geen detail missen dan kunt u bij de publieksservice een toneelkijker in bruikleen krijgen op vertoon van uw theaterkaartje.

Try-out

Bij sommige voorstellingen staat het woord try-out vermeld. In dat geval is de voorstelling nog niet in première gegaan. Kaarten voor try-out voorstellingen zijn vaak goedkoper dan kaarten voor de reguliere voorstelling.

V

Verplaatsing

Als uw voorstelling is verplaatst (vanwege COVID-19 of om andere redenen), vindt u uw nieuwe tickets terug in uw account. Via het mannetje bovenin de website kunt u inloggen. Op het tabblad 'Mijn bestellingen' vindt u (per theaterseizoen) uw voorstellingen bij elkaar. U kunt hier uw e-tickets downloaden via de knop 'e-tickets downloaden'.
Heeft u ervoor gekozen om het door u betaalde bedrag retour te ontvangen dan vindt u de excassodatum via de knop 'de voorstelling is geannuleerd/verplaatst. je keuze is bij ons bekend.'

Vrienden van De Maaspoort

bestellen als eerste kaarten
Geniet u ook graag van mooie theatervoorstellingen? Draagt u theater en cultuur een warm hart toe? Wilt u als eerste kaarten bestellen en verzekerd zijn van een mooie plaats? Meld u dan aan als vriend! Met uw vriendschap helpt u De Maaspoort om jaarlijks een sterk en uitdagend theaterprogramma neer te zetten.
Lees hier meer over de voordelen als Vriend van De Maaspoort.
 

Vrijwilligerswerk

Zonder vrijwilligers geen bijzondere beleving! Wij werken met een groot aantal enthousiaste vrijwilligers en daar zijn we ontzettend trots op. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent en helpende handen in de vorm gastheren/gastvrouwen, kaartcontrole, artiestenbegeleiders en/of flyeraars. Lees hier meer over vrijwilligerwerk bij De Maaspoort.

Vroegboekkorting

Vroegboekkorting | € 2 korting per ticket 
Al enkele jaren geven we vroege beslissers vroegboekkorting. We zijn ervan overtuigd dat theatervoorstellingen hun prijs meer dan waard zijn. Daarom hanteren we vaste prijzen. Alleen in de voorverkoop (t/m 1 september) ontvangt u op alle* voorstellingen € 2 korting per ticket. Late beslissers hoeven dus niet te rekenen op extra voordeel.
*Bij de voorstellingen staat vermeld of de voorstelling is uitgesloten van kortingen. 

VVV Cadeaukaart

Wij accepteren de VVV Cadeaukaart. De VVV Cadeaukaart is in te wisselen bij de theaterkassa.

W

Wachtlijst

Is een voorstelling uitverkocht dan kunt u zich in de meeste gevallen aanmelden voor de wachtlijst. Komen er kaarten terug of wordt er een extra voorstelling geboekt? Dan wordt de wachtlijst als eerste benaderd op volgorde van inschrijving.

Wijzigingen

Om u tijdig van eventuele programmawijzigingen op de hoogte te kunnen stellen, verzoeken we u om veranderingen in adres, email en telefoonnummer aan ons door te geven. Op onze website kunt uw gegevens zelf wijzigen bij ‘inloggen’.

Inloggen

Nog geen account?