Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Duurzaamheid

Frans Boermans zaal
De Maaspoort
Cabillaud
Een beter klimaat en een duurzame wereld The real challenge is not climate change but mind change

Maaspoort vindt duurzaamheid belangrijk, daarom zijn we zo trots op onze Green Key Goud, het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de gastvrijheidssector. Lees hier onze verklaring Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

GreenStages

Maaspoort behoorde in 2020 tot een van de 30 poppodia en theaters in Nederland die binnen het convenant GreenStages Zuid-Nederland eraan werkten om de organisatie collectief te verduurzamen. Deze visie zetten wij nog steeds door. 

Samenwerking en leveranciers

Alle bedrijven die verbonden zijn aan of leveren aan Maaspoort zijn MVO-bewust en werken met of leveren enkel materialen die voldoen aan milieu-eisen en/of keurmerken. Daarnaast hanteren we de volgende richtlijnen voor leveranciers.

Gouden Green Key certificaat 2024

Green Key Nederland is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de gastvrijheidssector. Green Key heeft als doel om duurzaamheid te bevorderen en de impact op het milieu te verminderen. De criteria van Green Key zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd. Green Key gecertificeerde accommodaties verminderen aantoonbaar CO2 reductie en dragen daarmee hun steentje bij aan klimaatdoelstellingen.

Iets waar wij iedere dag bewust mee bezig zijn, wat verankerd is in onze werkwijze en waar wij trotse voorloper in zijn. Ook bij het organiseren van evenementen, congressen en voorstellingen stellen we duurzaamheid centraal. Daarom zijn we ontzettend blij dat we in 2024 ook weer de Green Key Goud hebben mogen ontvangen.

Tork

Ook op het gebied van hygiene kiest Maaspoort voor een duurzame oplossing van Tork. Alle gebruikte handdoeken van Tork worden verzameld in een speciale container en verwerkt tot nieuwe tisseuproducten. Tork systemen optimaliseren verbruik in elke fase; vanaf fabricage tot de manier waarop papier of zeep wordt gepresenteerd aan gebruikers. 

Afval scheiden

Sinds november 2022 werkt Maaspoort samen met Renewi, een toonaangevend bedrijf dat zich richt op waste-to-product. Renewi zet zich in om zoveel mogelijk grondstoffen terug te winnen en in te zetten voor nieuwe producten in plaats van het afval simpelweg te verbranden of storten. Door deze samenwerking is het voor Maaspoort mogelijk om het afval beter gescheiden aan te bieden bij de verwerker en wordt er samen gebouwd aan een circulaire economie. De visie van Renewi is, net als die van Maaspoort, gericht op een duurzame toekomst waarbij de verbranding van restafval zoveel mogelijk verminderd wordt met als resultaat minder CO2 uitstoot. Een mooi voorbeeld van hergebruik van afval is het proces waarbij etensresten worden omgezet in BIO LNG. Koning Willem-Alexander opende deze eerste Nederlandse bio-LNG-installatie van Renewi. Samen met haar klanten wil Renewi bijdragen aan de overheidsdoelstellingen om in Nederland in 2050 een circulaire economie te realiseren. Maaspoort volgt de afvalstromen via My Renewi, een portal waar alle kosten, opbrengsten, afgevoerde kilo's en de milieuwinst die door de samenwerking met Renewi wordt behaald, kan worden ingezien. Kortom, een mooie stap in de richting van een duurzamere toekomst.

Het gebruik van plastic wordt vanuit het convenant 'Plastic Vrij Podium' zoveel mogelijk beperkt. Overal waar mogelijk worden plastic-vrije keuzes gemaakt. In het geval van papiergebruik kiezen we voor duurzame papiersoorten. Bijvoorbeeld voor het MaaspoortMagazine of flyers. Voor dit duurzame papier is minder hout nodig dan voor ‘gewoon’ papier.

Apparatuur van Maaspoort voldoet aan het B-label. Dit wil zeggen dat ons apparatuur laag in energiegebruik is en er sprake is van een relatief lage CO-2 uitstoot. Het decormateriaal dient te zijn (op)gebouwd uit het aspect cradle to cradle en dient geverfd te zijn door verfstoffen die voldoen aan duurzaamheidskwaliteit. Ook mag het decormateriaal niet gedeeltelijke of geheel zijn opgebouwd uit kunststoffen of plastics die niet voldoen aan de normen van duurzaamheid.

Wij bedanken onze partners GreenStages2020, Renewi en Tork voor het ondersteunen van onze route naar een duurzamer bestaan.

ECO luchtfilters

Maaspoort gebruikt sinds augustus 2022 de nieuwste Airpocket ECO luchtfilters van MANN+HUMMEL. De filters zorgen voor optimale bescherming tegen fijnstof. Daarnaast zorgen deze nieuwe filters voor verlaging van de energiekosten en hebben ze een langere standtijd.

Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?