Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Educatie

Cultuureducatie stimuleer de culturele en creatieve ontwikkeling van jouw leerlingen

Je hersenen ontwikkelen kennis, door te experimenteren met kennis ontwikkel je creativiteit. Theater is dé plek om dit creatieve brein te stimuleren!

Een leerling leert tekenen, muziek maken en zingen door te luisteren en te kijken en vooral door te ervaren. Allemaal eigenschappen die bijdragen aan het goed leren lezen en schrijven. Zo leert theater niet alleen over de podiumkunsten. Theater leert ook wie leerlingen zelf kunnen zijn en welk standpunt ze in kunnen nemen in belangrijke actuele thema’s uit de maatschappij. Behalve educatief, is het bezoeken van een theater vooral heel erg leuk!

"Daar waar kinderen plezier hebben, weet je zeker dat hun hersenen optimaal aan het leren zijn." -  Mark Mieras wetenschapsjournalist & natuurkundige, gespecialiseerd in hersenontwikkeling

Maaspoort biedt speciale schoolvoorstellingen voor basisscholen aan. Onder schooltijd. En waarom onder schooltijd? Omdat cultuureducatie van groot belang is voor de ontwikkeling van het kind. Veel kinderen zijn nog nooit in het theater geweest en zullen hier van thuis uit ook niet snel komen. Hoe mooi is het dan, dat je als school hier een bijdrage aan kunt leveren. Dat álle kinderen in het primair onderwijs deze ervaring minimaal één keer in hun leven meemaken. Voorstellingen zijn afgestemd op de leeftijd van de leerlingen en de educatieve thema’s in de klas.

Kijktip: in onderstaand filmpje legt Mark Mieras uit wat creativiteit en cultuureducatie voor de ontwikkeling van het brein betekenen. 

Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?