Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Steun Maaspoort

Steun Maaspoort geef om cultuur en de toekomst van theater

Klassieke concerten van hoog niveau, de beste Nederlandse toneelproducties, een rijk jeugdaanbod, jong talent uit de regio en verrassende voorstellingen uit het buitenland. Wij doen er alles aan om het cultureel aanbod voor Venlo en de regio op een hoog niveau te houden.  

Geven gaat over passie en iemand een warm hart toedragen. Geven is meer dan geld alleen. Met een gift verstevig je het culturele fundament van Venlo én geef je Maaspoort de kans om te bouwen aan de toekomst.

Naast een tevreden gevoel, kan het ook een aantrekkelijke fiscale aftrekpost zijn omdat Maaspoort een ANBI-status heeft. Maaspoort is vrijgesteld van betaling van schenk- en erfbelasting. Elke schenking komt daarom in zijn geheel ten goede aan onze activiteiten. Bovendien is er sprake van een bijzonder belastingvoordeel voor zowel particulieren als bedrijven. Dat is mooi meegenomen!

particuliere giften

Dankzij de Geefwet die op 1 januari 2012 van kracht werd, kun je 125% van een gift aftrekken van de inkomstenbelasting. Stel dat je € 1.000 schenkt, dan bedraagt de aftrek € 1.250. Als je in het 52%-belastingtarief valt, kost de gift van € 1.000 dus netto maar € 350. Je mag dankzij deze multiplier dus meer aftrekken van de inkomstenbelasting dan je hebt geschonken. Op deze manier ben je netto minder verschuldigd, óf kun je meer schenken zonder dat het netto meer kost. Er geldt wel een plafond van € 1.250. Bij een gift van € 6.000 kun je deze dus vermeerderen met € 1.250.

Bij een eenmalige schenking geldt een drempel van 1% van het drempelinkomen en een maximum van 10%. Bij een periodieke schenking gelden deze drempels niet; bij een lijfrenteschenking van minimaal vijf jaar is deze volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Neem direct contact op met Marielle Warmerdam via 077 320 72 16 of m.warmerdam@maaspoort.nl.

Klik hier voor meer informatie

geven als bedrijf

Een bedrijf dat vennootschapsbelasting betaalt, kan de giften aan een goed doel aftrekken van de belasting. Dankzij de Geefwet die sinds 1 januari 2012 van kracht is, kunnen bedrijven giften aan een culturele ANBI voor 150% aftrekken, met een maximum van € 2.500. Bij een gift van € 6.000 geldt dus een aftrekpost van € 8.500. De totale aftrek mag niet meer zijn dan 50% van de winst.

Neem direct contact op met Marielle Warmerdam via 077 320 72 16 of m.warmerdam@maaspoort.nl.

Klik hier voor meer informatie

nalatenschap

Nalaten aan onze organisatie is een mooi gebaar aan volgende generaties en een bijzondere manier om verbondenheid met Maaspoort te benadrukken. Een nalatenschap aan Maaspoort is vrij van erfbelasting. Maaspoort hoeft geen belasting te betalen over de ontvangen erfenis, omdat we door de Belastingdienst worden erkend als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Neem direct contact op met Marielle Warmerdam via 077 320 72 16 of m.warmerdam@maaspoort.nl.

Klik hier voor meer informatie

doneerknop

Bij het kopen van kaarten via onze website en/of aan onze kassa kan gekozen worden voor een donatie. Je hebt hierbij de keuze uit diverse bedragen. Het bedrag van de donatie betaal je samen met de aankoop van tickets via iDeal of via een betaling aan onze kassa.

Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?