Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Regio Venlo

Regio Venlo groene, levendige en historische stad in het midden van de Euregio

strategische ligging

Venlo, een groene en levendige historische stad aan de Maas. Een stad van mensen die van aanpakken houden én vindingrijk zijn.

Venlo is een ondernemende stad, met een karakter dat zich kenmerkt door durf en door aanpakken. Innovatie en vernieuwing zijn onmisbaar. Venlo ligt centraal tussen de Randstad Holland en het Midden-Europese achterland. Heel strategisch dus. Door zijn uitstekende ligging ten volle uit te buiten, is Venlo meerdere keren uitgeroepen tot logistieke hotspot van Europa. Behalve in logistiek is Venlo sterk in agro & food, kennisintensieve en maakindustrie en Retail. Samen met logistiek zijn dat de pijlers onder een sterke stedelijke economie.Dat Venlo een goede strategische ligging heeft blijkt ook uit het feit dat er binnen een straal van 50 kilometer van Venlo drie luchthavens te vinden zijn: Eindhoven Airport, Niederrhein (Weeze) Airport en Düsseldorf Airport. Daarnaast zijn ook Maastricht-Aachen Airport, Keulen en Brussel binnen handbereik.

Op de plek waar tuinbouwinnovatie en logistiek de hoofdrol spelen, rondom Venlo, zet de Brightlands Campus Greenport Venlo (17 bedrijven, 300 banen, 830 studenten) alles in het werk om de thema’s voedsel-voeding-gezondheid en logistiek op een wereldpodium te plaatsen. Op de Brightlands Campus Greenport Venlo werken vernieuwers uit MKB, grootbedrijf, start-ups, wetenschappers en studenten samen aan innovaties op het gebied van gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circular economy. Tevens vinden er cross-overs plaats met de maakindustrie, informatie- en communicatietechnologie, logistiek en de andere drie Brightlands campussen (Brightlands Chemelot Campus | 77 bedrijven, 1.900 banen, 660 studenten; Brightlands Maastricht Health Campus | 73 bedrijven, 9.174 banen, 6.608 studenten; Brightlands Smart Services Campus | 40 bedrijven, 350 banen, 100 studenten).

Venlo in 60 seconden

Wat is leuker dan slenteren en dwalen door een stad en onverwachte plekjes ontdekken? Ontdek de mooiste gedichten en de Venlose binnenstad met de Gedichtenroute door Venlo! Klik hier voor de begeleiding en de geluidsfragmenten.

Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?