Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
14 maart

Na hun spectaculaire én meerdere keren met vijf sterren gerecenseerde show The Wall 40 Years neemt Pink Floyd Project u nu mee naar 1973. Het jaar waarin Pink Floyd transformeert van undergroundband naar wereldact. Een spectaculaire reis terug in de tijd waarin de band een show voorschotelt zoals Pink Floyd die 50 jaar geleden zelf speelde, geïnspireerd op het optreden in de unieke ‘Live at Pompeï’-concertfilm.

Op het podium experimenteert Pink Floyd Project met nummers als ‘Obscured by Clouds’‘Set the Controls for the Heart of the Sun’ en ‘Careful with that Axe, Eugene’.

Met het 23 minuten durende ‘Echoes’ maakt de band aan het eind van het eerste deel de opstap naar Pink Floyds grote doorbraak in 1973 met het album ‘The Dark Side of the Moon’. Deze plaat behoort tot de bestverkochte albums aller tijden en viert in 2023 zijn 50-jarig jubileum.

Na de pauze speelt Pink Floyd Project een integrale uitvoering van dit ‘classic album’, inclusief klassieke Floyd-songs als ‘Time’, ‘The Great Gig in the Sky’‘Us and Them’ en natuurlijk ‘Money’.

Pink Floyd Project brengt de onbetwistbare sound, look & feel van de tijdloze muziek van een van de meest invloedrijke bands aller tijden, wederom gestoken in een uniek en groots visueel spektakel.

Na het vertrek van mede-oprichter en geluidsbepaler Syd Barrett begon Pink Floyd in 1968 aan een muzikale zoektocht en experimenteerde erop los met albums als ‘Ummagumma’, ‘Atom Heart Mother’ en ‘Obscured by Clouds’. Van lieflijke luisterliedjes, elektronisch knip-en-plakwerk tot bluesrock en dromerige psychedelica. Al die experimenten vielen in 1971 op hun plek op ‘Echoes’, het prijsstuk van het album ‘Meddle’. Die plaat maakte de weg vrij voor het allesbepalende ‘The Dark Side of the Moon’, waarmee Pink Floyd twee jaar later definitief een plek verwierf in de rij van wereldacts.

Op ‘The Dark Side of the Moon’ verwerkt Roger Waters de spanningen die hij als rockartiest inmiddels aan den lijve ondervindt. De snelheid waarmee het leven voorbijgaat (‘Breathe’), reizen (‘On the Run’), tijd (‘Time’), de dood (‘The Great Gig in the Sky’), geld (‘Money’), menselijke tegenstellingen (‘Us and Them’) en gekte (‘Brain Damage’).

Begin 1973, als de band in de afrondende fase van het album verkeert, besluit Roger Waters nog een belangrijk element aan het album toe te voegen. Hij bestookt mensen in de EMI-studio, zoals de portier en musici als Henry McCollough en Paul en Linda McCartney, met vragen gelinkt aan de thema’s op het album, zoals ‘Ben je bang voor de dood?’, ‘Had je gelijk bij die discussie?’ en ‘Vind je nog steeds dat je gelijk had bij die ruzie?’. De opgenomen stemmen vormen soundcollages die als een rode draad door de plaat lopen en die bijna net zo belangrijk zijn geworden als de teksten en de muziek.

En dan is er de hartslag: vanaf de openingscollage ‘Speak To Me’ (toegeschreven aan Nick Mason) tot ‘Brain Damage’ en ‘Eclipse’, waarin de hartslag weer te horen is. Het is de meest logische verbinding op een album over spanningen en obsessies in het leven.

De groep werkt ruim een jaar aan het album en als de plaat in maart 1973 verschijnt, wordt die al snel gezien als een grote mijlpaal in het oeuvre van Pink Floyd. De impact van de plaat is 50 jaar na dato nog steeds even groot als bij het verschijnen. De hoes met het prisma, de hartslag aan het begin en het einde van de plaat; ze zijn onlosmakelijk verbonden met dit klassieke album. ‘Time’, ‘Money’ en ‘Us And Them’ groeien uit tot klassieke Floyd-tracks én vaste waarden in de jaarlijkse NPO Radio 2 Top 2000.

De tijdloze teksten van Waters blijven in de daaropvolgende jaren generaties aanspreken vanwege het concrete en universele karakter. Tevens markeert het album het hoogtepunt van Pink Floyd als groep. Nooit meer werken de vier bandleden zo intensief samen.

 

 

liefhebbers bestelden ook...

uitverkocht
07 september 2024 The Analogues
The Analogues
Pepper-Revolver/White

v.a. € 57,50 | Muziek
Hela zaal
za 7 september 2024 | 20:15
03 oktober 2024 Numidia in concert
Numidia in concert
Theatertour

v.a. € 24,50 | Muziek
Hela zaal
do 3 oktober 2024 | 20:15
VIER je mee?
04 oktober 2024 THOES | Première
THOES | Première
Renée van Wegberg & Suzan Seegers

v.a. € 25,00 | Muziek
Hela zaal
vr 4 oktober 2024 | 20:15
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?