Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
09 juni

'Eugen Onegin' is een van de meest bekende werken van Tsjaikovski en heeft verschillende belangrijke aspecten in zijn werk en in de operageschiedenis in het algemeen. Eugene Onegin toont Tsjaikovski's vermogen om diepgaande emoties en menselijke conflicten op een meesterlijke manier uit te drukken. De opera verkent thema's als liefde, spijt, en de confrontatie met de consequenties van onze keuzes. Tsjaikovski's muziek weerspiegelt op briljante wijze de psychologische toestanden van de personages, waardoor hun innerlijke worstelingen voelbaar worden voor het publiek.

De muziek van 'Eugen Onegin' is buitengewoon melodieus en expressief. Tsjaikovski's lyrische composities, met hun prachtige melodieën en rijke harmonieën, dragen bij aan de emotionele kracht en diepgang van het verhaal. Zijn vermogen om melodieën te creëren die zowel verfijnd als toegankelijk zijn, maakt de opera aantrekkelijk voor een breed publiek. Eugene Onegin is ook opmerkelijk vanwege zijn sterke theatrale impact. Tsjaikovski's meesterlijke gebruik van muzikale en dramatische spanning draagt bij aan de krachtige en meeslepende vertelling van het verhaal. De opera bevat enkele van de meest memorabele scènes in het operarepertoire, zoals de beroemde briefscène waarin Tatjana haar liefde voor Onegin bekent.

Kortom, 'Eugen Onegin' is niet alleen een hoogtepunt in het werk van Tsjaikovski, maar het heeft ook een blijvende invloed gehad op de operageschiedenis door zijn emotionele diepgang, melodische rijkdom, theatrale effectiviteit en invloed op latere werken.

Programma
16.35/16.45 uur | Vertrek vanuit busstrook t.h.v. Wilhelminapark aan de Sint Urbanusweg
18.00 uur | Voorstelling 'Eugen Onegin'
21.00 uur | Einde voorstelling en aanvang terugreis naar Venlo
In de pauze kun je naast iets te drinken ook fingerfood of een maaltijdsoep bestellen. 

Combiticket
Voor deze voorstelling koop je een combiticket: ticket voor de voorstelling, tevens ook de première, inclusief busvervoer. 

liefhebbers bestelden ook...

22 juli 2024 Rondleiding achter de schermen
Rondleiding achter de schermen
Ontdek Maaspoort

v.a. € 10,00 | Events
Bistro de Luif
ma 22 juli 2024 | 15:00
23 juli 2024 Lasergame On Stage
Lasergame On Stage
De ultieme lasergame arena

v.a. € 12,90 | Events
Hela zaal
di 23 juli 2024 | 12:00
20 augustus 2024 Bingo
Bingo
Bistro de Luif

v.a. € 17,50 | Events
Bistro de Luif
di 20 augustus 2024 | 14:00
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?