Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
17 december

Afrika’s bekendste gospelkoor komt terug naar Nederland! Dit gloednieuwe concert van het drievoudig Grammy-winnende Soweto Gospel Choir is een ode aan de Zuid-Afrikaanse Vrijheidsbeweging en de Amerikaanse Burgerrechtenbeweging. Uitgedost in uitbundig kleurrijke kostuums zingt het 16-stemmig koor in HOPE de prachtige Zuid-Afrikaanse vrijheidssongs die hun regenboognatie inspireerden. Daarnaast brengen ze spetterende vertolkingen van de muziek van de Civil Rights Movement, waaronder nummers van legendarische artiesten als Billie Holiday, James Brown, Otis Redding, Curtis Mayfield en Aretha Franklin. Een onvergetelijke avond met hoopgevende muziek en betoverende harmonieën. Stilzitten is geen optie.

“Hope is een speciale show voor ons koor. Dit zijn de liedjes waarmee we zijn opgegroeid; die ons inspireerden en die ons blijven inspireren. Hope laat de kracht van zang en performance zien en hoe ze echte verandering kunnen inspireren en begeleiden.” – Shimmy Jiyane (koorleider Soweto Gospel Choir)

OVER HET KOOR
Afkomstig uit Soweto, een stad buiten Johannesburg en de thuisbasis van Nelson Mandela en de democratische beweging van Zuid-Afrika, blijft Soweto Gospel Choir het publiek over de hele wereld inspireren met hun krachtige mix van Afrikaanse gospel, vrijheidssongs en internationale klassiekers.

Deze waanzinnige artiesten, bestaande uit een line-up van enkele van de beste vocalisten uit Zuid-Afrika hebben eerder het toneel gedeeld en samengewerkt met de grootste namen in de hedendaagse muziek, waaronder Aretha Franklin, Stevie Wonder, Beyoncé, U2, Diana Ross, Peter Gabriel, Chris Martin, John Legend, Pharell Williams, Jimmy Cliff, Ben Harper, Angelique Kidjo, Robert Plant, Celine Dion, Red Hot Chili Peppers, Hugh Masekela en Josh Groban.

Soweto Gospel Choir werd in 2003 opgericht aan het einde van het apartheidstijdperk en tijdens de inspirerende terugkeer van Zuid-Afrika naar de democratie. Deelgenomen te hebben aan meerdere belangrijke historische gebeurtenissen in het nieuwe democratische Zuid-Afrika, is het Soweto Gospel Choir trots op dat het bij vele gelegenheden heeft opgetreden voor de Vader van hun Natie, voormalig president Nelson Mandela, en helaas ook op zijn begrafenis in Zuid-Afrika en de daaropvolgende herdenkingsdienst in Westminster Abbey in Londen. Ze werden daarna ook uitgenodigd om op te treden tijdens de uitvaartdienst van Winnie Mandela. De beschermheer van het koor is mensenrechtenactivist en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, aartsbisschop

Kortingen
Bij deze voorstelling is geen enkele korting geldig en zijn de gratis tickets voor kinderen t/m 12 jaar niet van toepassing.

maak jouw bezoek compleet

TheaterDiner Bistro de Luif
€ 34,00 meer informatie
Vlaai arrangement
€ 6,55 meer informatie
Borrel arrangement
€ 9,95 meer informatie
Ringleiding
€ 0,00 meer informatie

liefhebbers bestelden ook...

VIER je mee?
24 augustus 2024 URBANATIX | OPEN CIRCLES
URBANATIX | OPEN CIRCLES
URBAN SUMMER FESTIVAL

v.a. € 0,00 | Familie, Show
Hela zaal
za 24 augustus 2024 | 14:30
18 september 2024 De Race Theatershow: Helden!
De Race Theatershow: Helden!
Olav Mol & Jack Plooij

v.a. € 24,50 | Show
Hela zaal
wo 18 september 2024 | 20:15
26 oktober 2024 Face the Future
Face the Future
Hans Klok

v.a. € 62,00 | Show
Hela zaal
za 26 oktober 2024 | 20:15
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?