Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
17 maart

Mensen kwamen uit half Europa om deel te nemen aan de kroningsvieringen voor Karel X in Reims. In een hotel in de Franse provincies wachten een Engelsman, een Pool, een Spanjaard, een Duitser, een Italiaan, een Fransman en last but not least een Tiroler ongeduldig op hun verdere reis. Niet alleen botsen nationale eigenaardigheden hier, maar ook amoureuze affaires en ijdele vijandigheden ontvouwen zich en iedereen staat altijd op de rand van een zenuwinzinking.

Dat Gioacchino Rossini een ware meester is in het muzikaal komisch theater, bewijst hij ook in deze in 1825 gecomponeerde opera, die hij eigenlijk componeerde voor de kroning van Charles X. Volgens Rossini-biograaf Richard Osborne is deze opera "een van de gekste en opwindendste stukken amusement die ooit uit de pen van een operacomponist zijn voortgekomen." Ook muzikaal neemt het werk een unieke positie in. Rossini componeerde het voor de tien beste zangers van zijn tijd, die hier hun vocale virtuositeit konden tonen. De reis naar Reims biedt echt belcanto-vuurwerk en het sjabloon voor zeer amusante Europese ontmoetingen.

liefhebbers bestelden ook...

17 juli 2024 Rondleiding achter de schermen
Rondleiding achter de schermen
Ontdek Maaspoort

v.a. € 10,00 | Events
Bistro de Luif
wo 17 juli 2024 | 15:00
23 juli 2024 Lasergame On Stage
Lasergame On Stage
De ultieme lasergame arena

v.a. € 12,90 | Events
Hela zaal
di 23 juli 2024 | 12:00
20 augustus 2024 Bingo
Bingo
Bistro de Luif

v.a. € 17,50 | Events
Bistro de Luif
di 20 augustus 2024 | 14:00
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?