Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Steun De Maaspoort

Steun De Maaspoort geef om cultuur en de toekomst van theater.

Klassieke concerten van hoog niveau, de beste Nederlandse toneelproducties, een rijk jeugdaanbod, jong talent uit de regio, maar ook verrassende voorstellingen uit het buitenland. Wij doen er alles aan om het cultureel aanbod in Venlo op een hoog peil te houden.  

Geven gaat over passie en iemand een warm hart toedragen. Geven is meer dan geld alleen. Met uw bijdrage verstevigt u het culturele fundament van Venlo én geeft u De Maaspoort de kans om te bouwen aan de toekomst.

Naast een tevreden gevoel, kan het u ook een aantrekkelijke fiscale aftrekpost opleveren omdat De Maaspoort een ANBI-status heeft. De Maaspoort is vrijgesteld van betaling van schenk- en erfbelasting en elke schenking komt in zijn geheel ten goede aan onze activiteiten. Bovendien is er sprake van een bijzonder belastingvoordeel voor zowel particulieren als bedrijven. Dat is mooi meegenomen!

particuliere giften

Dankzij de Geefwet die op 1 januari 2012 van kracht werd, kunt u 125% van uw gift aftrekken van de inkomstenbelasting. Stel dat u € 1.000 schenkt, dan bedraagt uw aftrek € 1.250. Als u in het 52% tarief valt, kost de gift van € 1.000 u dus netto maar € 350. U mag dankzij deze multiplier dus meer aftrekken van uw inkomstenbelasting dan u heeft geschonken. Op deze manier bent u netto minder verschuldigd, óf kunt u meer schenken zonder dat het u netto meer kost. Er geldt wel een plafond van € 1.250. Bij een gift van € 6.000 kunt u deze dus vermeerderen met € 1.250.

Bij een eenmalige schenking geldt een drempel van 1% van uw drempelinkomen en een maximum van 10%. Bij een periodieke schenking gelden deze drempels niet; bij een lijfrenteschenking van minimaal vijf jaar is deze volledig aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

Klik hier voor meer informatie

geven als bedrijf

Een bedrijf dat vennootschapsbelasting betaalt, kan de giften aan een goed doel aftrekken van de belasting. Dankzij de Geefwet die sinds 1 januari 2012 van kracht is, kunnen bedrijven giften aan een culturele ANBI voor 150% aftrekken, met een maximum van € 2.500. Bij een gift van € 6.000 geldt dus een aftrekpost van € 8.500. De totale aftrek mag niet meer zijn dan 50% van de winst.

Klik hier voor meer informatie

nalatenschap

Nalaten aan onze organisatie is een mooi gebaar aan volgende generaties en een bijzondere manier om uw verbondenheid met De Maaspoort te benadrukken. Uw nalatenschap aan De Maaspoort is vrij van erfbelasting. De Maaspoort hoeft geen belasting te betalen over de ontvangen erfenis, omdat we door de Belastingdienst worden erkend als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Klik hier voor meer informatie

doneerknop

Bij het kopen van kaarten via onze website en/of aan onze kassa kan gekozen worden voor een donatie. U heeft hierbij de keuze uit diverse bedragen. Het bedrag van de donatie betaalt u samen met uw aankoop via iDeal of via een betaling aan onze kassa.

Inloggen

Nog geen account?