Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
19 november

Wao mien mooder mich geliérd haet um te laeve...' Welke Venlonaar is er niet groot mee geworden, met dit prachtige liedje van Harry Bordon. En toch zijn er veel mensen die Bordon en zijn oeuvre niet kennen. Tekenend voor zijn leven, hij was een zeer getalenteerd liedjesmaker die nooit écht doorbrak bij het grote publiek en worstelde met het leven. In 2021 bracht een vijftal muzikanten tijdens festival Vocallis een ode aan Bordon, waarna De Nach van 't Limburgse Leed en het Podiumkerkje in Grevenbicht volgde. In de ontroerende en verrassende voorstelling ‘Wie sjoan ós Limburg is’ wordt het repertoire van Bordon gecombineerd met de liedjes van de deelnemende muzikanten. Tussendoor neemt Henk Hover de toeschouwers mee langs het roerige leven van de schrijver van Limburgse evergreens als ’t Kapelke’ en ‘Wie Sjoan ós Limburg is’ .

De liedjes, de verhalen en de geluidsfragmenten van interviews met mensen die Bordon daadwerkelijk hebben gekend en meegemaakt geven het publiek een mooi en ontroerend beeld van de mens Bordon, de tijd waarin hij leefde en de vertaling ervan naar de wereld van vandaag en de tijd van nu. Harry Bordon vormde samen met Jo Erens, Frits Rademacher, Joep Rademakers en Sjef Diederen de Grote Vijf. Limburgse zangers die met hun gitaar door het leven gingen als troubadour. Bordon woonde tijdens zijn leven in Venlo, Geleen en Amsterdam. Hij was naast zanger ook cabaretier en conferencier. Hij stierf op 59-jarige leeftijd in Amsterdam. Halverwege de jaren ’50 waren zijn bekendste liedjes vrijwel dagelijks op de radio te horen. Een leuk weetje voor Venlonaren, het geboortehuis van Bordon staat op de Burgemeester van Rijnsingel en wordt gekenmerkt door een prachtig bordje aan de muur: In dit huis werd op 14 september 1921 Harry Bordon geboren...

Linda Koolen (zang en contrabas), Linda Zijlmans (zang en gitaar) Ivo Rosbeek (piano en zang) en Tom Jaspers (gitaar en zang) nemen het muzikale deel voor hun rekening. Naast de liedjes van Bordon is er ook ruimte voor eigen repertoire dat hier en daar naadloos aansluit bij de liedjes en het levensverhaal van Bordon.

liefhebbers bestelden ook...

08 juni 2024 Play Inn – The Olympics
Play Inn – The Olympics
Co. de Cultuurontwikkelaar

v.a. € 7,50 | Uit de regio
Frans Boermans zaal
za 8 juni 2024 | 17:00
22 juni 2024 Museumnacht
Museumnacht
Dansafdeling Co. de Cultuurontwikkelaar

v.a. € 15,00 | Uit de regio
Hela zaal
za 22 juni 2024 | 15:00
22 juni 2024 De prinses van Lala land
De prinses van Lala land
Leerlingen Dancestudio Dorris Titulaer

v.a. € 17,50 | Uit de regio
Frans Boermans zaal
za 22 juni 2024 | 18:30
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?