Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
10 december

Vivianne Cheng is een Steinway Artist die veelvuldig heeft opgetreden in Europa en de Verenigde Staten. Zij werd geboren in North Carolina, waar zij als zesjarige al haar eerste concert gaf. Sindsdien heeft zij opgetreden in ‘s werelds meest prestigieuze zalen, zoals de Carnegie Hall en het Lincoln Center (beide in New York), het Musikverein Wien, de Salle Cortot te Parijs, en het Concertgebouw. Zij speelde ook op gerenommeerde festivals zoals het Wonderfeel Festival, het Festival Ljubljana en het Verbier Festival. Recente hoogtepunten waren solorecitals in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Spanje en de VS, alsook een radio-uitzending op NPO Klassiek, een live opgenomen recital voor 24classics en een uitvoering van Beethovens vierde pianoconcert samen van met leden van het Concertgebouworkest dat uitgezonden werd op Podium Klassiek.

Als laureaat van talrijke internationale pianoconcoursen is Vivianne prijswinnaar van de Tureck International Bach Competition, de New York International Piano Competition, de Concurso Internacional de Piano CLaMo, de Bartók-Kabalevsky-Prokofiev International Piano Competition, de Wideman International Piano Competition, het Concours International de Piano de Lagny, de Albert M. Greenfield Concerto Competition van het Philadelphia Orchestra, en de inaugurele Arts Arena-Curtis Institute of Music Award. Vivianne ontving ook een aantal prestigieuze beurzen, waaronder het felbegeerde Vladimir Horowitz Piano Scholarship, de AHK Talent Grant, het Jacques Vonk Fonds, de David H. Springman Memorial Fellowship en de Frank Huntington Beebe Fund Grant.
Haar optredens zijn via televisie en radio uitgezonden door PBS, The Classical Network (WWFM), Good Morning Television New Zealand en in de veelgeprezen documentaires On a Personal Note (2010) en Die Martins-Passion (2004). Als kamermusicus heeft Vivianne opgetreden met Ani Kavafian, Ida Kavafian, Michael Gieler en Efe Baltacigil en les gevolgd bij o.a. Frans Helmerson, Gary Hoffman, Pamela Frank, Gábor Takács-Nagy, Aaron Rosand en Thomas Riebl. Zij bracht ook aantal nieuwe composities voor piano solo en diverse ensembles in première en trad op voor vooraanstaande componisten als William Bolcom en Ned Rorem. Vivianne studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Naum Grubert (Master Piano, afgesloten met een 10) , het Mozarteum Salzburg bij Andreas Groethuysen en Pavel Gililov (Postgraduate en Master Piano Solistenausbildung met de hoogste onderscheidingen), en het Curtis Institute of Music bij Gary Graffman en Leon Fleisher. Voorafgaand aan het Curtis Institute studeerde Vivianne aan The Juilliard School, waar ze al op tienjarige leeftijd werd aangenomen. Belangrijke docenten waren Ruth Slenczynska, Yoheved Kaplinsky, Nina Lelchuk en Arkady Aronov. Masterclasses volgde Vivianne bij legendarische pianisten als Alicia de Larrocha, György Sándor, Claude Frank, Earl Wild, Dmitri Bashkirov, Boris Berman, Richard Goode, Menahem Pressler, Ferenc Rados en Arie Vardi.

Momenteel woont Vivianne in Amsterdam, waar het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds haar een Steinway vleugel in bruikleen heeft gegeven. In 2020 kreeg zij een Heldenspeld van de Gemeente Amsterdam voor het concipiëren en geven van een serie live-concerten die tijdens de pandemie werden uitgevoerd op een boot varend door de Amsterdamse grachten. Vivianne is sinds 2017 verbonden als docent aan de pianofaculteit van het Mozarteum in Salzburg. Onlangs werd zij benoemd tot gastdocent piano aan het Utrechts Conservatorium.

Vivianne was in 2021 reeds te gast bij Podium Domani. Haar programma voor 10 december 2023 bestaat uit werken van Mozart, Ravel, en Scriabin.

liefhebbers bestelden ook...

02 juni 2024 Peaceful Piano | Ligconcert
Peaceful Piano | Ligconcert
Geronimo Snijtsheuvel e.a.

v.a. € 21,50 | Klassiek
Frans Boermans zaal
zo 2 juni 2024 | 11:00
02 juni 2024 Hermitage Quartet
Hermitage Quartet
Concertpodium Domani

v.a. € 23,50 | Klassiek
Domani | Venlo
zo 2 juni 2024 | 16:00
VIER je mee?
04 september 2024 Philsurround
Philsurround
Philzuid

v.a. € 15,00 | Klassiek
Hela zaal
wo 4 september 2024 | 19:00
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?