Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
18 mei

Sven Ratzke, entertainer pur sang en een internationale sensatie, bracht pers en publiek de laatste jaren regelmatig in vervoering met zijn Bowie-voorstellingen. Muzikale avonden van hoog niveau en klasse waarin hij legendarische songs naar eigen hand zette, voor ontroering zorgde en zijn publiek met verhalen op een tijdreis met soms hilarische uitstapjes nam. Want Ratzke bezit de gouden combi: hij is een fenomenaal zanger én buitengewoon entertainer, waarvan het publiek in de ban raakt. Of dat nu in New York, Sydney, Berlijn of Enschede is.

Met zijn nieuwe voorstelling duikt hij in zijn catalogus van de mooiste muziek van de afgelopen eeuw. Muziek over het grote verlangen, waar iedereen een herinnering aan heeft, verschijnen op deze avond in compleet nieuw licht. Samen met zijn virtuoze pianist serveert hij het publiek een buitengewoon muzikale avond, vol entertainment en internationale klasse. Ratzke raakt, fascineert, verrast en entertaint met deze show van wereldniveau.

Venus & Mars zal over de hele wereld te zien zijn, onder anderen in Berlijn, Hamburg, München, Zürich, London, Sydney, Melbourne, New York en Auckland. Met nummers van onder anderen Jacques Brel, Nick Cave, Nina Simone, Eurythmics, Leonard Cohen, Nina Hagen en uiteraard ook nog een vleugje David Bowie.
Tekst en zang: Sven Ratzke
Muziek: Jetse de Jong

Lees hier het interview met Sven Ratzke

Theaterkant.nl | 'In zijn uitbundige interpretatie van ‘Alabama Song’ lijken de drie begeleiders elk hun eigen weg te gaan. Maar met die eigenzinnigheid zorgen ze juist voor een perfecte bedding voor dit theatrale nummer van Bertold Brecht en Kurt Weill, dat daardoor zelfs de versie van The Doors en David Bowie in de schaduw stelt.'

'Tussen de liederen van verlangen door, die vrijwel allemaal worden omgevormd tot avant-garde musicalnummers, toont Ratzke zich een zeer onderhoudende verteller.'

'Rust en kracht maken de cirkel van deze avond topentertainment rond.'

'Dat slot lijkt te komen met ‘Heroes’ van David Bowie. Waarschijnlijk heeft Bowie even vanuit de urn goedkeurend geknikt, want Ratzke grijpt je in zijn versie bij de strot, mede door zijn drie muzikanten die gevoelig om hem heen dansen met hun instrumenten. Dan denk je: ‘Oh, alsjeblieft geen toegift.’ Niet omdat we Ratzke zat zijn, absoluut niet, want hij speelt werkelijk de pannen van het dak. Maar een normaal mens komt niet meer over deze ‘Heroes’ heen. Mis. Niet alleen zijn rockjazzy interpretatie van ‘St. James Infirmary’ maar vooral het beklemmende ‘Into My Arms’, waarin Nick Cave al zijn familieleed samenbalde, vormen nog twee haute cuisine kersen op de toch al overheerlijke taart.'

 https://www.theaterkrant.nl/recensie/venus-mars/sven-ratzke/ 

liefhebbers bestelden ook...

première
29 augustus 2024 Gaon Maar
Gaon Maar
Jelske Wilmer

v.a. € 17,50 | Muziektheater
Frans Boermans zaal
do 29 augustus 2024 | 20:15
01 november 2024 Birgit Schuurman & band
Birgit Schuurman & band
Struikelen

v.a. € 21,00 | Muziektheater
Frans Boermans zaal
vr 1 november 2024 | 20:15
GA! serie
23 november 2024 High-Rise
High-Rise
Orkater | Konvooi

v.a. € 22,50 | Muziektheater
Frans Boermans zaal
za 23 november 2024 | 20:15
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?