Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
27 december

Na het succes van Schuld of Onschuld - De Kerstmoord en De Droommoord, lanceert Korthals Stuurman Theaterproducties opnieuw een nieuwe, theatrale online rechtszaak. Op 27 december 2021 start het Midwinternachtsmoord-proces. Jan Kooijman kruipt wederom in de rol van advocaat van de verdachte, Louise Korthals staat opnieuw tegenover hem als officier van justitie en bekende acteurs, waaronder Barbara Sloesen, Kees Hulst, André van Duin, Randy Fokke, Gijs Scholten van Aschat, Rein van Duivenboden, Rami Kooti Arab, Tara Hetharia, Doris Baaten, Renée Soutendijk, Ronald Snijders, Patrick Nederkoorn en Muhsin Abdulwahab nemen de rollen van de verdachten en getuigen op zich.

Op zaterdagmiddag 7 december 2019 wordt op middelbare school het Hermes College - net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom - het levenloze lichaam aangetroffen van de jonge docente Engels Lieke de Waal. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer.
Nu, ruim twee jaar later, staat Meddens terecht. Maandag 27 december, 10.00 uur start het proces. Het is aan u om uiteindelijk te beslissen ... veroordeelt u de verdachte of spreekt u hem vrij?

Deelnemers krijgen toegang tot het inloggedeelte van de site www.schuldofonschuld.nl en zien daar per procesdag vele filmpjes en bewijsstukken. Iedere dag eindigt met een overzicht van alle filmpjes achter elkaar, die op de site te bekijken blijven. Het is dus niet noodzakelijk het proces real time te volgen. Nadat gedurende vijf dagen iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en de slotpleidooien zijn vertoond, mag de deelnemer bepalen of de verdachte schuldig of onschuldig is. ​Vervolgens wordt bekend wat de meerderheid van de deelnemers heeft gestemd. Na de uitspraak volgt een korte speelfilm waarin te zien is wat er daadwerkelijk gebeurde. Het is zowel mogelijk om een ticket voor uzelf te kopen of een ticket voor uzelf in combinatie met ticket(s) om cadeau te doen. Oftewel: een geweldig cadeau voor onder de boom!

Hoe werkt het?Een online rechtszaak in acht dagen
​Als deelnemer krijgt u vanaf 27 december toegang tot het inloggedeelte van deze website. Daar ziet u per procesdag verschillende filmpjes. Iedere dag eindigt met een overzicht van alle filmpjes achter elkaar. Ook kunt u op deze pagina's bewijsmateriaal, foto's en dossiers bekijken.​

Nadat na vijf dagen iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en u de slotpleidooien heeft gehoord, kunt u voor uzelf bepalen of de verdachte schuldig of onschuldig is. 

​U krijgt een weekend om uw oordeel te vellen en op maandag 3 januari spreekt de voorzitter het vonnis uit. Heeft de meerderheid van de deelnemers gestemd voor schuld of onschuld?​

Na de uitspraak krijgt u in een korte video de unieke kans te zien wat er daadwerkelijk gebeurd is op die 7e december 2019. Heeft u wellicht een onschuldige veroordeeld of een moordenaar vrijgesproken?​ Wij wensen u veel wijsheid!

Borrelen tijdens de uitspraak!
Bistro de Luif heeft een speciaal borrelpakket samengesteld voor de dag van de uitspraak. Bestel hier jouw borrelpakket!

liefhebbers bestelden ook...

ToneelkringTip
08 december 2023 Freaky Friday Face Off
Freaky Friday Face Off
De Warme Winkel

v.a. € 22,50 | Toneel
Frans Boermans zaal
vr 8 december 2023 | 20:15
GA! Serie
28 december 2023 What ever happened to Mr. Pete
What ever happened to Mr. Pete
Het Zuidelijk Toneel

v.a. € 25,00 | Toneel
Frans Boermans zaal
do 28 december 2023 | 20:15
10 januari 2024 POW WOW
POW WOW
Minoux & De Venlose Bende van Alzheimer

v.a. € 17,50 | Toneel
Piet Kingma zaal
wo 10 januari 2024 | 20:15
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?