Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
30 januari

De watermeermin Rusalka wil ontsnappen aan haar natuurlijke wereld omdat ze verliefd is geworden op een prins. Maar het kan zich niet laten gelden in de mensenwereld en ook de liefde van de prins houdt niet stand. Antonín Dvořák en zijn librettist Jaroslav Kvapil omschrijven hun opera Rusalka, die in 1901 met groot succes in première ging, als een lyrisch sprookje. Motieven uit oude legendes en verschillende literaire bronnen, zoals het sprookje De kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen of het verhaal Undine van Friedrich de la Motte Fouqué, zijn in dit werk artistiek verweven. Antonín Dvořák (1841-1904) zette de vaak symbolistisch aandoende verzen op muziek met een groot impressionistisch magisch geluid, maar ook laatromantische weelde.

Die Wassernixe Rusalka will ihrer Naturwelt entfiehen, denn sie hat sich in einen Prinzen verliebt. Aber sie kann sich in der Menschenwelt nicht behaupten und auch die Liebe des Prinzen ist nicht von Bestand. Als lyrisches Märchen bezeichnen Antonín Dvořák und sein Librettist Jaroslav Kvapil ihre 1901 mit großem Erfolg uraufgeführten Oper Rusalka. Kunstvoll werden in diesem Werk Motive aus alten Sagen und verschiedenen literarischen Quellen, wie Hans Christian Andersens Märchen Die kleine Seejungfrau oder Friedrich de la Motte Fouqués Erzählung Undine miteinander verwoben. Antonín Dvořák (1841– 1904) vertonte die oft symbolistisch anmutenden Verse mit großem impressionistischem Klangzauber, aber auch spätromantischer Opulenz.

Rusalka ist ein vielschichtiges Märchen, das stark beeinflusst ist von den Erkundungen der menschlichen Psyche, wie sie Sigmund Freud Anfang des 20. Jahrhunderts betreibt. Im Handlungskern zeigt sich die Oper als ein psychologisch kraftvolles Werk und erweist sich als das spannende Seelendrama einer Frau, die um Liebe, ein selbstbestimmtes Leben und eine eigene Identität kämpft.

Rusalka is een meerlagig sprookje dat sterk beïnvloed is door de verkenningen van de menselijke psyche zoals uitgevoerd door Sigmund Freud aan het begin van de 20e eeuw. In de kern van de plot blijkt de opera een psychologisch krachtig werk te zijn en blijkt het het spannende souldrama te zijn van een vrouw die vecht voor liefde, een zelfbepaald leven en haar eigen identiteit.

liefhebbers bestelden ook...

28 mei 2023 Ella van Poucke & Caspar Vos
Ella van Poucke & Caspar Vos
Concertpodium Domani

v.a. € 22,00 | Klassiek
Domani | Venlo
zo 28 mei 2023 | 16:00
08 juni 2023 Bekant
Bekant
Rob Scheepers

v.a. € 17,50 | Cabaret
Hela zaal
do 8 juni 2023 | 20:15
09 juni 2023 God is a DJ
God is a DJ
SALLY Dansgezelschap Maastricht

v.a. € 17,50 | Dans
Frans Boermans zaal
vr 9 juni 2023 | 20:15

Inloggen

Nog geen account?