Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
11 april

Stel: je bent nieuwsgierig naar de Matthäus-Passion, maar je twijfelt of je het twee keer anderhalf uur uithoudt met Bach. Voor die mensen komt Pynarello als geroepen! Ze duiken wereld van de muziek rond Goede Vrijdag en Pasen. Niet alleen van Bach – zowel zijn Matthäus als zijn Johannes – maar ook van Pergolesi en andere componisten die zich lieten inspireren door het bijbelverhaal. In Pynarello-stijl: pakweg tien hoogtepunten uit passies binnen een uur, toegankelijk en zonder kerkbankgevoel.

Het programma is een ideale kennismaking met de passiemuziek, maar ook voor doorgewinterde liefhebbers is er genoeg nieuws te ontdekken. Naast de beroemde passies van Bach klinkt er muziek van Mendelssohn, Poulenc en een gloednieuwe aria van Bart Visman speciaal geschreven voor tenor Peter Gijsbertsen.

Bij Pynarello klinkt klassieke muziek altijd nét even anders dan je denkt. Verwacht geen traditioneel orkest, maar een bijzondere combinatie van strijkers, 4 zangers, bandoneon, houtblazers en harp. De avontuurlijke Nederlandse zangers Karin Timmerman, Caroline Cartens, Peter Gijsbertsen en Berend Eijkhout spelen samen met Pynarello. Het muziekcollectief heeft een eigen en geliefde signatuur: zonder dirigent, zonder bladmuziek, vrij van dogma en vol liefde voor de muziek. 

Uitvoerenden

Pynarello i.s.m.

Karin Timmerman, sopraan

Caroline Cartens, alt

Peter Gijsbertsen, tenor

Berend Eijkhout, bariton

liefhebbers van deze voorstelling bestelden ook...

17 september 2022 Pássaro do Paraíso
Pássaro do Paraíso
Heritage Sinfonietta met Carla Maffioletti

v.a. € 25,00 | Klassiek
Frans Boermans zaal
za 17 september 2022 | 20:15
23 oktober 2022 Marietta Petkova
Marietta Petkova
Concertpodium Domani

v.a. € 21,00 | Klassiek
Domani | Venlo
zo 23 oktober 2022 | 16:00
10 november 2022 Metropole Orkest Cellos
Metropole Orkest Cellos
Metrocelli

v.a. € 22,00 | Klassiek
Frans Boermans zaal
do 10 november 2022 | 20:15

Inloggen

Nog geen account?