Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
16 september

Tien jaar geleden hertaalde Frans Pollux liedjes van Bruce Springsteen in het Venloos dialect. Er kwam een steengoede live-plaat met liedjes, aangevuld met verhalen van Leon Verdonschot. De bijbehorende tour bracht Pollux vervolgens naar alle uithoeken van Nederland. Hoogtepunt: een Springsteen-concert door de Pollux-band in een uitverkocht Paradiso. Een aantal van deze Springsteen-hertalingen zijn al die jaren publieksfavorieten en vaste waardes in de setlist van Pollux en zijn band gebleven. Nu, tien jaar later, doet Pollux nog één keer Springsteen. Een clubtour met de liedjes van toen én nieuwe Springsteenhertalingen. Van Duuster as ik dans (Dancing in the Dark) en Raegewaeg (Thunder Road) tot Jôngk en vreej (Glory Days).

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Frans een nieuwe 12"EP, gedrukt op zilverkleurig vinyl, uitgebracht met drie nieuwe liedjes. De EP 'Zilvermeer' is gelimiteerd op 300 exemplaren en alleen te koop tijdens de show en in de webshop. 

POLLUX:
Emil Szarkowicz, BJ Baartmans, Rob Geboers, Sjoerd Rutten, Alexander Op het Veld en Frans Pollux.

BIO FRANS POLLUX
Dik vijfentwintig jaar staat Venlonaar Frans Pollux (1977) met een gitaar op de bühne. In die tijd schreef hij zo’n 300 liedjes en werkte mee aan meer dan 25 albums. Hij speelde jarenlang iedere feesttent in Limburg plat met z’n band Neet oét Lottum, en startte daarna een succesvolle solo-carrière die een voorlopig hoogtepunt kende met een uitverkochte show in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, begin 2020.

Onder zijn eigen naam bracht Pollux ook alweer vijf albums uit. Ieder jaar geeft hij op een andere, bijzondere locatie een reeks buitenconcerten die jaar na jaar steevast helemaal uitverkocht zijn. Ook speelt Pollux nagenoeg ieder jaar een theatertour langs de grotere Limburgse theaters. Pollux zelf verbindt zijn liedjes met kleine verhalen over grote zaken.Hij speelt al die gehele solo-carrière met zijn vaste band: Alexander Op het Veld op basgitaar, BJ Baartmans op gitaar, Emil Szarkowicz op viool en klarinet, Sjoerd Rutten op drums en Rob Geboers op toetsen.

 

KORTING
Bij deze voorstelling is geen enkele korting geldig.

 

liefhebbers bestelden ook...

01 december 2023 Her Majesty
Her Majesty
San Francisco City Trip

v.a. € 22,50 | Muziek
Hela zaal
vr 1 december 2023 | 20:15
07 december 2023 Sous le ciel de Paris
Sous le ciel de Paris
Paulus Schäfer & Dominique Paats

v.a. € 16,50 | Muziek
Frans Boermans zaal
do 7 december 2023 | 20:15
10 december 2023 Het Café van Pollux 1
Het Café van Pollux 1
Frans Pollux

v.a. € 24,50 | Muziek
Frans Boermans zaal
zo 10 december 2023 | 16:00
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?