Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
17 september

Dit doen ze in de vorm van een gloednieuwe compositie geïnspireerd op Braziliaanse ritmes en op een bijzondere paradijsvogel, oftewel pássaro do paraíso. Aangevuld met prachtige animaties van beeldend kunstenares Moniek op den Camp belooft het een bijzondere avond te worden waarin muziek, woord én beeld bij elkaar komen op een manier die je raakt.

Carla schreef deze compositie tijdens de lockdowns. Het schrijven van de muziek en de libretto heeft haar de kracht en hoop gegeven in de voor veel artiesten vaak uitzichtloze tijden tijdens corona. Het is dan ook een compositie van hoop geworden.

Het verhaal
Deze symfonische fabel begint met de creatie van de Amazone-rivier, de vrucht van de verboden liefde tussen de zon en de maan. De harmonie van de natuur is mooi en vredig totdat onder de hand van hebzucht het woud wordt verbrand en verwoest. In deze vernietigende omgeving vinden we een vogel, Ara. Hij is erg verdrietig en verliest daardoor zijn kracht om te vliegen. Op dat moment ontmoet hij Curupira (gespeeld door de Braziliaanse rapper Nitro Di, de broer van Carla). Deze moderne versie van  de legende van de beschermer van het bos, zal Ara helpen een boom te vinden voor zijn nieuwe huis. Eindelijk verschijnt Lua (sopraan Jutta Maria Böhmert), de glorieuze maan die het pad zal verlichten en Ara de takken zal laten zien van een bos dat herboren zal worden. Dit geeft de vogel weer hoop en met behulp van een lied begint hij de kracht in zijn vleugels weer te voelen en start opnieuw te geloven in de toekomst.

Carla Maffioletti
De in Horn woonachtige, Braziliaanse sopraan Carla Maffioletti staat internationaal bekend als een veelzijdig zangeres, gitarist en producer. Ze groeide op in Porto Alegre in Brazilië en studeerde gitaar aan de Federale Universiteit van Rio Grande do Sul. Ze vertrok vervolgens naar Maastricht om daar bij Mya Besselink klassieke zang te studeren. Ook kreeg ze lessen van de wereldberoemde Amerikaanse sopraan Reri Grist. Carla Maffioletti is vooral bekend als voormalig zangsoliste bij het Johann Strauss Orkest van André Rieu, waarmee ze circa 120 concerten per jaar gaf. Daarnaast heeft ze jarenlang bij verschillende operahuizen en theaters gewerkt, waaronder het Luzerner Theater en het Stadttheater Giessen in Duitsland.

Heritage Sinfonietta
Heritage Sinfonietta is een gloednieuw Limburgs kamerorkest, opgericht door dirigent Martijn Pepels. Het orkest wil het professionele aanbod aan uitvoeringen van (klassieke) muziek in Limburg verbeteren en door de gehele provincie verspreiden. Daarbij is in het bijzonder aandacht voor educatie en participatie voor door jonge, oude en kwetsbare doelgroepen. Het orkest presenteert kwalitatief hoogwaardige programma’s op een laagdrempelige manier, en werkt samen met solisten uit uiteenlopende genres. Ook zoekt het regelmatig de samenwerking op met culturele instellingen uit verschillende disciplines en ondernemers en instellingen uit diverse andere sectoren. Op deze manier komt Heritage Sinfonietta tot verrassende samenwerkingen en nieuw cultureel aanbod.

Rapper Nitro Di
Het is in huize Maffioletti altijd een vreemde combinatie als ze beiden in Brazilië zijn. Een klassiek geschoolde sopraan en een stoere rapper. Terwijl Carla haar aria’s repeteert, componeert en repeteert haar broer zijn eigen repertoire. Beiden hadden nooit gedacht dat ze nog eens samen zouden werken in een voorstelling. De stoere rapper Nitro Di vertolkt overtuigend en op een hedendaagse wijze de rol van Curupira. Voor deze cross-over met hiphop, componeerde en zong hij niet alleen dit rap-recitatief, maar filmde ook de clip.

Samengesteld projectkoor onder leiding van dirigent Hilde Ubbink
Speciaal voor deze voorstelling is een selectie van de beste zangers uit diverse koren gevraagd om hieraan mee te werken.

Moniek Op den Camp is in 2017 afgestudeerd aan de kunstacademie in Maastricht, richting Fine Arts and Design in Education. Sindsdien is ze docent beeldende vorming/CKV op een middelbare school en geeft ze creatieve projecten op basisscholen. Naast lesgeven maakt ze zelf beeldend werk: Moniek schildert realistische portretten van mens en dier en maakt illustraties voor een kinderboek. Wanneer ze even niet bezig is met de beeldende kunst, dan speelt ze op hoog niveau Mandoline in ensembles en trio’s.

Trees for all
Samen voor de natuur
Met dit project willen Heritage Sinfonietta en Carla Maffioletti speciale aandacht vragen voor het behoud van de natuur en onze leefomgeving. In samenwerking met enkele natuurorganisaties zetten zij zich met dit project in voor een betere wereld. Voor het publiek bestaat de mogelijkheid om een donatie te doen die bestemd is voor bosbehoud en de aanplanting van nieuwe bomen. https://treesforall.nl/

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door:

TheaterDichtbij
De samenwerking TheaterDichtbij van de Noord- en Midden-Limburgse theaters hebben dit nieuwe Limburgse kamerorkest heeft omarmd. Samen bieden zij aan de concerten en educatieve concerten van Heritage Sinfonietta een podium, ondersteuning in techniek, promotie en repetitieruimten.

liefhebbers bestelden ook...

VIER je mee?
04 september 2024 Philsurround
Philsurround
Philzuid

v.a. € 15,00 | Klassiek
Hela zaal
wo 4 september 2024 | 19:00
concertpodium Domani
08 september 2024 Oxana Thijssen
Oxana Thijssen
Concertpodium Domani

v.a. € 22,00 | Klassiek
Domani | Venlo
zo 8 september 2024 | 16:00
concertpodium Domani
21 september 2024 Ad Mosam
Ad Mosam
Concertpodium Domani

v.a. € 26,00 | Klassiek
Domani | Venlo
za 21 september 2024 | 20:00
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?