Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
03 oktober
regie van Theu Boermans

Amadeus was enige jaren geleden een van de grote theaterhits van het seizoen. ‘Overdonderend … Wat een feest!’ schreef Scènes. ‘Virtuoos acteerwerk en rake satire’ aldus de Volkskrant en ‘schitterend gezongen’ volgens NRC. Als gedroomde opvolger brengt regisseur Theu Boermans nu Mozarts Zauberflöte – The next generation. Een opwindende en actuele uitvoering van Mozarts meesterwerk. Als Theu Boermans iets aanpakt dan is meteen spektakel gegarandeerd. Hij was de schepper van Soldaat van Oranje, won gouden kalveren en een Prix d’Europe met zijn films, en werd meermaals bekroond als theaterregisseur. Prikkelend, energiek en muzikaal zijn de voorstellingen die hij maakt. Nu komen al die kwaliteiten samen. Het belooft opnieuw een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met live koor en orkest.

Voor deze uitvoering werd een uitdagend nieuw Nederlandstalig libretto geschreven. Het leidt tot een brutale Zauberflöte die even tragisch als komisch is. In een dystopische nabije toekomst hebben de populisten de macht gegrepen. De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en gaat de strijd aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Met de liefde als wapen vechten ze voor een nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid.

Het verhaal
Deze geheel vernieuwde Nederlandse versie van Die Zauberflӧte speelt zich af in een wereld waarin een groep ultrarechtse conservatieve mannen, onder leiding van Sarastro, vasthoudt aan de macht. Voor vrouwen, jongeren en minderheden is geen ruimte bij deze machthebbers. Zelfs de koningin van de nacht, een oude feministe, wordt buitengesloten. Zij vecht samen met haar prinsessendochter Pamina, tegen de zittende machthebbers, hoewel beiden duidelijk andere motieven hebben voor hun strijd. Zij worden bijgestaan door prins Tamino, terwijl de zittende macht een medestander vindt in Papageno, een opzichter in dienst van het regime. De nieuwe generatie is uit op het verstoten van de macht – op zoek naar een wereld waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt en de aarde weer leefbaar wordt.

De Theateralliantie realiseert deze voorstelling met in het oog springende partners. OPERA2DAY heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een vernieuwend en spraakmakend gezelschap dat het genre opera en afzonderlijke operatitels opnieuw weet uit te vinden voor een publiek van nu. Het levert 'de ene spraakmakende voorstelling na de andere' op, aldus de Theaterkrant. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door LUDWIG. Opnamen van dit ensemble werden uitgeroepen tot ‘beste klassiek album van het jaar’ (New York Times) en bekroond met een Grammy Award.

Er is Nederlandstalige boventiteling aanwezig bij de zang.

Cast: Sofia Ferri/Julia van der Vlugt, Roman Brasser, Mike Reus, Erik Plageman, Jasper van Hofwegen, Huub Claessens, Maartje Rammeloo/Klaartje van Veldhoven, Lucie van Ree/Merlijn Runia, Ingeborg Bröcheler, Svenja Gabler/Morgane Heyse, Dominique Woerdings e.a.

Scènes ★★★★  | 'Deze Zauberflöte is knap en liefdevol gemaakt en met zijn fijne cross-over tussen musical en opera vooral heel erg origineel.'
Het Parool | 'Aantrekkelijk voor álle theaterliefhebbers’, ‘Rillingen van loepzuiver genot' ‘Een cast die nergens een steek laat vallen’  ‘Bijna drie uur volop genieten’ ‘Een topprestatie' 
Theaterkant | ‘De muziek van Mozart, die blijft goddelijk.’ 
Theaterparadijs ★★★★ | ‘Schitterende, actuele Mozarts Zauberflӧte’ 
Opera Magazine | ‘Zeer toegankelijk voor jong en oud, kenners en niet-kenners’ 
De Telegraaf | ‘Verrassend onderhoudend en vlot’ 
AD ★★★★ | Dystopische Zauberflӧte voor alle theaterliefhebbers

Vertaling en bewerking: Theu Boermans en Frans van Deursen
Regie: Theu Boermans
Muziek: Wolfgang Amadeus Mozart
Muzikaal leider: Hernán Schvartzman
Orkest: LUDWIG
Decor: Bernard Hammer
Projectie: Arjan Klerkx
Kostuums: Mattijs van Bergen
Productie: Theateralliantie i.s.m. OPERA2DAY

BOVENTITELAARS GEZOCHT! 
Ben jij een enthousiaste en redelijk technisch onderlegde muziektheaterliefhebber? Wil je graag een onmisbare rol spelen in de opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte? Klik dan hier voor meer informatie over de functie van boventitelaar. 

KORTING
Bij deze voorstelling is geen enkele korting geldig.

liefhebbers bestelden ook...

première
29 augustus 2024 Gaon Maar
Gaon Maar
Jelske Wilmer

v.a. € 17,50 | Muziektheater
Frans Boermans zaal
do 29 augustus 2024 | 20:15
01 november 2024 Birgit Schuurman & band
Birgit Schuurman & band
Struikelen

v.a. € 21,00 | Muziektheater
Frans Boermans zaal
vr 1 november 2024 | 20:15
GA! serie
23 november 2024 High-Rise
High-Rise
Orkater | Konvooi

v.a. € 22,50 | Muziektheater
Frans Boermans zaal
za 23 november 2024 | 20:15
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?