Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
26 maart

Ze werd als danseres bewonderd om haar mysterieuze en erotische uitstraling. Maar eigenlijk was ze een spion. Mata Hari (1876-1917) was al tijdens haar leven een legende. Maar wie is de vrouw achter het zelf gecreëerde fictieve personage?

Ze wil een vrij, zelfbepaald leven leiden. Ze verwerpt sociale conventies. Ze is op zoek naar avontuur. Ze houdt van luxe. Wanneer haar danskunst niet langer in trek is, heeft ze andere geldbronnen nodig. Ze is werelds. Tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog raakt ze verstrikt in de politieke intriges van de grootmachten. Ze onderschat het gevaar en verliest de controle.

Robert North volgt deze oogverblindende persoonlijkheid, ingebed in de hedendaagse geschiedenis. In bewezen samenwerking met componist Christopher Benstead (o.a. Carmen, Prins Rama) en toneel- en kostuumontwerper Luisa Spinatelli (o.a. Carmen, Beethoven!), creëert hij zijn nieuwe balletavond.

Het succesverhaal van Mata Hari, deze beroemde en begeerde vrouw die uiteindelijk tragisch faalde, opent een breed scala aan mogelijkheden voor een contrastrijke dans- en muziekimplementatie, gecombineerd met visuele weelde. Tegelijkertijd is het verhaal een parabel van de ondergang van de exotische, erotische wereld van de belle époque tijdens de Eerste Wereldoorlog.

liefhebbers bestelden ook...

VIER je mee?
04 december 2024 Faith
Faith
Club Guy & Roni | Khalid Benghrib | Slagwerk Den Haag

v.a. € 32,50 | Dans
Hela zaal
wo 4 december 2024 | 20:15
dans serie
18 december 2024 Alphabets of Flesh
Alphabets of Flesh
Rover

v.a. € 17,00 | Dans
Frans Boermans zaal
wo 18 december 2024 | 20:15
03 januari 2025 Het Zwanenmeer
Het Zwanenmeer
Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora

v.a. € 0,00 | Dans
Hela zaal
vr 3 januari 2025 | 19:00
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?