Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
26 maart

Ze werd als danseres bewonderd om haar mysterieuze en erotische uitstraling. Maar eigenlijk was ze een spion. Mata Hari (1876-1917) was al tijdens haar leven een legende. Maar wie is de vrouw achter het zelf gecreëerde fictieve personage?

Ze wil een vrij, zelfbepaald leven leiden. Ze verwerpt sociale conventies. Ze is op zoek naar avontuur. Ze houdt van luxe. Wanneer haar danskunst niet langer in trek is, heeft ze andere geldbronnen nodig. Ze is werelds. Tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog raakt ze verstrikt in de politieke intriges van de grootmachten. Ze onderschat het gevaar en verliest de controle.

Robert North volgt deze oogverblindende persoonlijkheid, ingebed in de hedendaagse geschiedenis. In bewezen samenwerking met componist Christopher Benstead (o.a. Carmen, Prins Rama) en toneel- en kostuumontwerper Luisa Spinatelli (o.a. Carmen, Beethoven!), creëert hij zijn nieuwe balletavond.

Het succesverhaal van Mata Hari, deze beroemde en begeerde vrouw die uiteindelijk tragisch faalde, opent een breed scala aan mogelijkheden voor een contrastrijke dans- en muziekimplementatie, gecombineerd met visuele weelde. Tegelijkertijd is het verhaal een parabel van de ondergang van de exotische, erotische wereld van de belle époque tijdens de Eerste Wereldoorlog.

liefhebbers bestelden ook...

met dansworkshop
10 november 2023 The Ruggeds & Ghetto Funk Collective
The Ruggeds & Ghetto Funk Collective
Groove

v.a. € 20,50 | Dans
Hela zaal
vr 10 november 2023 | 20:15
28 november 2023 Nederlands Dans Theater 2
Nederlands Dans Theater 2
Illuminate

v.a. € 28,00 | Dans
Hela zaal
di 28 november 2023 | 20:15
met live orkest
14 december 2023 De Notenkraker
De Notenkraker
Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

v.a. € 0,00 | Dans, Familie
Hela zaal
do 14 december 2023 | 19:00
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?