Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
02 april

Van 1 t/m 9 april 2022 ademt heel Limburg jazzmuziek. Vooraanstaande podia in Roermond, Venlo, Weert, Heerlen en Maastricht presenteren een wervelende line-up met verschillende jazzstijlen, van old school tot hedendaags en cross-overs met klassiek, pop, soul, R&B en hiphop. 

Wat het festival zo uniek maakt, is dat er elke dag een ‘klein’ festival op een andere locatie neerstrijkt. Met telkens niet 1 concert, maar een compleet en eigen festivalprogramma van de vroege avond tot in de late uurtjes.

De komende weken worden de andere artiesten uit elk stadsprogramma onthuld. Daarbij krijgen de maatschappelijke en educatieve activiteiten die tijdens het festival worden georganiseerd een gezicht onder de naam JazzOUT Fest Community. Dat betreft verrassende en inspirerende muzikale activiteiten voor iedereen, van jong tot oud. Het wordt alleen maar spannender. Hoe bruisend kan het voorjaar worden!

Programma Venlo
Alle concerten vinden plaats in Poppodium Grenswerk. De deuren van Grenswerk openen zaterdag om 17:00 hun deuren voor een concert van Dr. Lady J's Curious Cats in de foyer. Om 18:00 gaan de deuren van de zaal open.

In de Maaspoort vinden JazzOUT Fest Community events plaats, waaronder een gratis toegankelijke Kobranie-uitvoering van de leerlingen van het Valuascollege van 18:15 tot 18:45. Dit wil je zeker niet missen!

MY BABY
MY BABY is een band opgericht in Amsterdam in 2012 met als line-up Cato van Dijck (zang, gitaar), broer Joost ‘Sheik’ van Dijck (drums) en Daniel ‘daFreez’ de Vries (gitaar). Terwijl ze nog aan hun eerste album werkten begeleiden ze al Larry Graham, ex-bassist van Sly & the Family Stone, tijdens diens tour in Nederland. Debuutalbum My baby loves voodoo! werd in 2013 uitgebracht op het jazzlabel Embrace Recordings en daarmee doken ze meteen het internationale festivalcircuit in met hun blues-folk-funk sound en hun ‘magical hypnotic voodoo blues beats’. MY BABY's albums Shamanaid, Prehistoric rhythm en Mounaiki – By the bright of night werden succesvol gepromoot op internationale festivals, tijdens tv-optredens en uitverkochte internationale tournees. Hun nummer Seeing red werd de nieuwe titelsong voor de film Baantjer Het Begin en Everything is te horen tijdens de intro van televisieserie Baantjer. Album Mounaiki – By the bright of night werd beloond met een Edison voor ‘Best Alternative Album’ in 2019 en MY BABY werd winnaar van de Gouden Notekraker 2019, de vakprijs voor de artiest of band met de meest invloedrijke live-uitvoeringen. Die live optredens van MY BABY zijn legendarisch en lang aandringen door fans resulteerde dat in het album Live! gevuld met die unieke, pure dance sound. ‘Op het podium krijgen we altijd een waanzinnige feedback van het publiek, wat bijdraagt aan de fantastische energie van de show’, aldus zangeres Cato over Live!. Gevolg is ook dat hun live show tot een spraakmakende mix van licht, visuals en muziek is uitgegroeid: a tribal celebration dat alle zintuigen raakt!

BINKER AND MOSES
Saxofonist Binker Golding en drummer Moses Boyd vormen samen het free jazz saxofoon en drum duo Binker and Moses. Het duo vormt de top van de Londonse jazz scene.

Als rasmuzikanten en jazzvernieuwers verwerken ze allerlei invloeden uit hun omgeving in hun muziek: hip-hop, Caribische ritmes, impro, electronic en vooral de jazz-traditie. Wat ooit begon als experimentele jamsessies gedurende soundchecks voor een bandtour is uitgegroeid tot een hele reeks studio- en live-albums, prachtige live-shows en muziekprijzen.

Op 25 februari komt hun eerste studio-album in vijf jaar uit: ‘Feeding The Machine‘, ontstaan uit een samenwerking met Max Luthert voor tape loops en electronics. Volgens Binker: ‘The album for the most part has a really lonely feel. It’s the loneliest of the Binker & Moses albums, despite the dance tracks and I quite like that about it.’ Hun sound verschuift daardoor richting ambient, minimalisme en experimentele electronics.

liefhebbers bestelden ook...

30 mei 2024 Ons verhaal
Ons verhaal
Nicky Manuputty en Tasilo Pieck

v.a. € 15,00 | Muziek
Frans Boermans zaal
do 30 mei 2024 | 20:15
07 september 2024 The Analogues
The Analogues
Pepper-Revolver/White

v.a. € 57,50 | Muziek
Hela zaal
za 7 september 2024 | 20:15
03 oktober 2024 Numidia in concert
Numidia in concert
Theatertour

v.a. € 24,50 | Muziek
Hela zaal
do 3 oktober 2024 | 20:15
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?