Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
24 november

Hoe vinden we zingeving wanneer niets voor eeuwig is? Waar vinden we geluk als gelukkig zijn ook maar een momentopname is? Hoe leven we in het hier en nu als de volgende uitdaging al om de hoek staat? Vanuit een fascinatie met deze ‘impermanence’, de vergankelijke aard van de natuur waarbij nooit iets vaststaat of ooit af is, is de dansvoorstelling Fortune ontstaan. 

De universele wet van verandering is dat niets hetzelfde blijft. Onze keurig geasfalteerde wegen, onze schone huizen, al ons verdiende bezit, ons lief maar ook al ons leed, is eindig. Dit klinkt misschien eng, maar wellicht zit in deze eindigheid juist datgene wat het leven zo mooi maakt.  

Choreografen Roni Haver, Guy Weizman en Ashley Lobo, de dansers, en de muzikanten gaan in Fortune ieder op hun eigen manier op zoek naar de betekenis van het wonderlijke en vluchtige geschenk van het leven. Het resultaat is een dansvoorstelling als een road movie door India, waarin ‘the wonder of life’ wordt uitgebeeld door een aaneenschakeling van beelden, indrukken en momenten. 

De muziek in Fortune is geïnspireerd op het dynamische en (kleur)rijke India. De slagwerkers van Slagwerk Den Haag bespelen Indiase instrumenten zoals de sarod en de tabla. Via een open call zijn Indiase componisten uitgenodigd hun muziek in te sturen. Onder andere met deze tracks, en soundbites uit Dharavi - een van de grootste sloppenwijken van Mumbai - is de muziek voor de voorstelling gecomponeerd. 

Na Happiness, Phobia, Freiheit, LOVE en Freedom is Fortune een volgende voorstelling in de serie The Human Odyssey, waarin Club Guy & Roni samen met internationale artistieke partners onderzoekt hoe onze emoties onze levens bepalen. 

Dagblad van het Noorden ★★★★★ 'Fortune, de nieuwe voorstelling van Club Guy & Roni, bewijst nog maar eens dat het Noorden een dansgezelschap van absolute wereldklasse herbergt.'
Leeuwarder Courant ★★★★★ | ‘De beelden zijn ijzersterk, de dans virtuoos.'
De Volkskrant ★★★★ | 'In het overweldigende ‘Fortune’ voert een bont universum een wervelende stammendans op.'
NRC ★★★ | ‘(..)razend energieke dans, aards en oersterk.’ 

Oud-programmeur Maarten van Erp over 'Fortune': “Fortune is een overweldigend en ontroerend mooi dansconcert rondom een grote levensboom. Bij binnenkomst word je er letterlijk ingezogen. Stilstaan is geen optie. Met opzwepende Indiase soundbites, bollywooddans een een fantastisch zwoel liefdesduet tussen twee mannen. Experimenteel, inclusief, eigenzinnig en ongelofelijk mooi.”

liefhebbers bestelden ook...

BijzonderUniek
01 maart 2023 Delusion
Delusion
Oxygen | Jennifer Romen

v.a. € 20,00 | Dans
Hela zaal
wo 1 maart 2023 | 20:15
kinderen gratis!
23 maart 2023 FTBLL - Can you kick it | 8+
FTBLL - Can you kick it | 8+
ISH Dance Collective

v.a. € 0,00 | Dans, Familie
Hela zaal
do 23 maart 2023 | 19:30
19 april 2023 Another Kind of Blue
Another Kind of Blue
WAVE

v.a. € 23,00 | Dans
Hela zaal
wo 19 april 2023 | 20:15

Inloggen

Nog geen account?