Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
11 november

Het materiaal waar dromen van gemaakt zijn - dit citaat van Shakespeare gaat naar het hart van Robert North's nieuwe balletavond met de dansaanpassingen The Tempest en A Midsummer Night's Dream. Magische krachten, geesten en de natuur beïnvloeden elk de menselijke wereld, het echte en het fantastische zijn met elkaar verweven, de grens tussen leven en dromen is ambivalent.

Robert North bedenkt een raamwerk voor de storm: een kunstenaar - Shakespeare of Sibelius - valt in slaap aan zijn bureau en wordt Prospero in zijn dromen. Hij droomt van een storm die wordt losgelaten door de luchtgeest Ariel, en de personages van het drama komen tot leven in zijn verbeelding. Prospero en zijn dochter Miranda vechten met de zeekoningin. Ze zijn gestrand op een eiland bevolkt door vreemde wezens, waar Prospero de heerser wordt en magische krachten heeft.

Jean Sibelius (1865-1957) voelde zich door het onderwerp geïnspireerd om toneelmuziek te componeren die de artistiek verweven plotdraden kenmerkt met heldere orkestrale kleuren.

De aantrekkingskracht van A Midsummer Night's Dream ligt in zijn ambiguïteit. Drama, passie en komedie bepalen wat er gebeurt als mens- en geestwerelden botsen in het nachtelijke woud, waar liefde als elementaire en tegelijk onstabiele kracht terrein breekt. Snel, grappig en onderhoudend, de choreografie van Robert North toont de amoureuze verwikkelingen van het liefdesexperiment dat is geïnitieerd door de elfenkoning Oberon en zijn adjudant Puck, dat uit de hand dreigt te lopen.

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) slaagde erin de poëzie en de magische sfeer van het materiaal op sympathieke wijze vast te leggen. Zijn toneelmuziek bij de beroemde huwelijksmars kenmerkt minnaars, ambachtslieden, het koninkrijk van de elfen en de natuurkrachten met een veelzijdige, plastische klanktaal.

Niederrheinische Sinfoniker | Damen des Opernchores

Programma
18.00u/18.15u vertrek vanuit Peperstraat 27 (achterzijde De Maaspoort)
19.30u voorstelling Der Sturm
21.30u einde voorstelling vertrek naar Venlo

liefhebbers bestelden ook...

met dansworkshop
10 november 2023 The Ruggeds & Ghetto Funk Collective
The Ruggeds & Ghetto Funk Collective
Groove

v.a. € 20,50 | Dans
Hela zaal
vr 10 november 2023 | 20:15
28 november 2023 Nederlands Dans Theater 2
Nederlands Dans Theater 2
Illuminate

v.a. € 28,00 | Dans
Hela zaal
di 28 november 2023 | 20:15
met live orkest
14 december 2023 De Notenkraker
De Notenkraker
Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

v.a. € 0,00 | Dans, Familie
Hela zaal
do 14 december 2023 | 19:00
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?