Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
15 december
ontdekking

“Wist jij dat als je in de buurt bent van een ontploffende atoombom
Net ver genoeg om niet dood te gaan 
Maar dichtbij genoeg om het echt mee te maken 
Dat er dan zoveel licht is
Dat je dan heel even 
Voor een paar seconden 
Iemands binnenkant kunt zien
Alle botten
Helemaal hoe iemand in elkaar zit
Zo heb ik jou gezien”

Twee mensen hadden elkaar al eerder kunnen kennen, maar hun levens raakten elkaar steeds net niet. In de jaren voorafgaand aan hun eerste echte ontmoeting hebben ze allebei verloren van hun eigen eenzaamheid. Hij trok zich terug, kwam het afgelopen jaar niet buiten en leefde alleen online. Zij nam de vlucht naar voren, vertrok met grote dromen naar Amerika en komt nu zonder terug. Maar vanaf vandaag is weer alles mogelijk. En anders morgen.

Pers over De zachte kracht
De Volkskrant ★★★★★ | “Heijmans weet duidelijk hoe hij een verhaal moet vertellen met een maximum aan impact. Dat doet hij hier wederom voortreffelijk.”
Trouw ★★★★★ | “Bovenal levert het stuk dat fijne gevoel dat vriendschap ook kan geven.” 
Theaterkrant | “Prettig alledaagse dialogen, afgewisseld met mooie, poëtische taal. (…) De zachte kracht is een troostende en liefdevolle voorstelling.”
Het Parool | De zachte kracht stond in het eindejaarslijstje als Beste voorstelling van 2020.

Simon Heijmans (1989) is acteur, schrijver en podcastmaker. Hij studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Daarna speelde hij o.a. bij Het Toneel Speelt, MAAStd, Matzer Theaterproducties en in de muziektheaterproductie WarHorse. Op televisie was hij te zien in gastrollen in o.a. Flikken MaastrichtTessa en De regels van Floor.
Simon is Kompaan van gezelschap Kompagnie Kistemaker en is bij hen te zien in de voorstellingsreeks Missie Márquez. Eerder maakte hij de succesvoorstelling Voor altijd duurt een jaar. De komende jaren is Simon als maker vast verbonden aan Theatergroep Suburbia.

Begin 2019 maakte Simon de podcast De brand in het landhuis voor NPO Radio 1 en NTR. De podcast kreeg lovende kritieken, stond wekenlang bovenaan de podcast-hitlijsten en ontving 2019 de BNR Podcast Award.

Pers over eerder werk van Simon:
Theaterkrant.nl over Voor altijd duurt een jaar ★★★★★ 
“Simon Heijmans maakt met zijn tweede solovoorstelling Voor Altijd Duurt Een Jaar een voorstelling van een grote schoonheid. Hoogst ritmisch geschreven en met een rake timing uitgevoerd […] Het is dan ook geen verrassing als die metrische slotzinnen een paar tranen doen vloeien. Deze voorstelling is geestig, ontwapenend en met veel talent gespeeld. En man, wat ben ik benieuwd naar de volgende.”

Volkskrant over De brand in het landhuis  ★★★★★ |“Simon Heijmans is van huis uit theatermaker en dat is terug te horen in de serie. De spanningsboog is zorgvuldig opgebouwd, hij heeft een fijne vertelstem en schetst mooie beelden.” 

combineer deze voorstelling met een arrangement

TheaterDiner Bistro de Luif
€ 33,00 meer informatie
TopTasting Cabillaud
€ 49,50 meer informatie
Ringleiding
€ 0,00 meer informatie

liefhebbers van deze voorstelling bestelden ook...

met nagesprek
24 september 2022 Je kunt me gerust een geheim vertellen
Je kunt me gerust een geheim vertellen
Matzer Theaterproducties

v.a. € 21,00 | Toneel
Frans Boermans zaal
za 24 september 2022 | 20:15
20 oktober 2022 Kroon
Kroon
Het Zuidelijk Toneel & Gillis Biesheuvel

v.a. € 20,00 | Toneel
Frans Boermans zaal
do 20 oktober 2022 | 20:15
tip van de programmeur
28 oktober 2022 WAT WE DOEN
WAT WE DOEN
Angry Young Men

v.a. € 17,50 | Toneel
Frans Boermans zaal
vr 28 oktober 2022 | 20:15

Inloggen

Nog geen account?