Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
07 juni

Op dinsdag 7 juni maken we weer een volledig verzorgde busreis naar de prachtige voorstelling Beethoven in Theater Krefeld. We vertrekken om 17.30 uur met de bus vanaf de peperstraat aan de achterzijde van De Maaspoort, in Duitsland zorgen we voor een diner met een inleiding over de voorstelling waarna we de voorstelling bezoeken. Tussen 22.30 en 23.00 uur arriveren we weer in Venlo. Dankzij steun van de Euregio kost een ticket inclusief busvervoer en diner slechts € 15 euro. Gebruik hiervoor de kortingscode: EXC2022TKM05

In zijn nieuwe choreografie bewijst balletregisseur Robert North dat Ludwig van Beethoven onsterfelijk is. Hij brengt de componist, wiens 250ste verjaardag we in 2020 vierden, tot leven met een originele en fantasierijke enscenering: een danser, een pianist en een acteur brengen gezamenlijk de genialiteit van Beethoven over het voetlicht. 

Maar hoe kunnen we ons inleven in zijn lot, zijn passie delen? Begrijpen we hoe hij de schokken, omwentelingen en tegenstellingen van zijn tijd in tonen weet te vangen, en om weet te zetten in muzikale structuren, in ontroerende, treurige, opzwepende, krachtige en strijdlustige klanken?

De creatieve kunstenaar, de geestige persoon met grote gedachten over actuele zaken en deprimerende levenservaringen, de kwetsbare idealist die zich vastklampt aan de utopie van een betere wereld - Robert North belicht al deze aspecten aan de hand van beknopte levenssituaties, geïntegreerd in het spannende hoofdstuk van de Europese hedendaagse geschiedenis van de Franse Revolutie tot aan het Congres van Wenen, wat tot uiting komt in de persoon van Napoleon Bonaparte.

Beethoven wordt gevierd als een ster door de Weense samenleving. Maar zijn succes gaat hand in hand met gehoorverlies, onvervulde liefde, verpletterde politieke hoop. In dit spanningsveld verkent Robert North de innerlijke toestand van Beethoven, zijn emotionele stemmingen. Tekstpassages uit brieven en documenten geven ook diepe inzichten in zijn wereld van gevoelens en gedachten.

De erfenis van Beethoven heeft nog niet aan actualiteit ingeboet. Overtuigd van de Europese gedachte houdt hij standvastig vast aan zijn credo (ook tegen het verstrijken van de tijd in): vrede, vrijheid en menselijkheid. Juist in deze tijd worden miljoenen mensen zich er weer van bewust wat het kan kosten om daaraan vast te houden.

Met: Alessandro Borghesani, André Parfenov en Michael Grosse als "Beethoven"


Dass Ludwig van Beethoven unsterblich ist, beweist Ballettdirektor Robert North in seiner neuen Choreografie. Er lässt den Komponisten, dessen 250. Geburtstag wir 2020 feierten, durch einen originellen Kunstgriff ideenreich und fantasievoll auferstehen: ein Tänzer, ein Pianist und ein Schauspieler verkörpern Beethoven.

Doch wie können wir sein Schicksal nachempfinden, seine Leidenschaft teilen? Verstehen wir, wie es ihm gelingt, die Erschütterungen, Verwerfungen und Widersprüche seiner Zeit in Tönen einzufangen, sie in musikalische Strukturen, in berührende, klagende, aufrüttelnde, kraftvolle und kämpferische Klänge zu transformieren?

Der schöpferische Künstler, der geistreiche Mensch mit großen Gedanken zum Zeitgeschehen und bedrückenden Lebenserfahrungen, der verletzliche, an der Utopie einer besseren Welt festhaltende Idealist – all diese Aspekte beleuchtet Robert North anhand prägnanter Lebenssituationen, eingebunden in das aufregende Kapitel europäischer Zeitgeschichte von der Französischen Revolution bis zum Wiener Kongress, das sich exemplarisch in der Person Napoleon Bonapartes widerspiegelt.

Beethoven wird von der Wiener Gesellschaft als Star gefeiert. Doch sein Erfolg geht einher mit Gehörverlust, unerfüllter Liebe, enttäuschten politischen Hoffnungen. In diesem Spannungsfeld lotet Robert North Beethovens innere Befindlichkeit, seine emotionalen Stimmungen aus. Auch Textpassagen aus Briefen und Dokumenten geben tiefe Einblicke in seine Gefühls- und Gedankenwelt.

Beethovens Vermächtnis ist noch nicht erfüllt. Überzeugt von der europäischen Idee hält er unerschütterlich an seinem Credo fest, auch gegen den Lauf der Zeit: Frieden, Freiheit und Menschenliebe. Seine Botschaft ist universell: Seid umschlungen, Millionen!

Mit: Alessandro Borghesani, André Parfenov und Michael Grosse als „Beethoven“

Onderdeel van het project In weiter Ferne, so nah in samenwerking met Theater Krefeld-Mönchengladbach ondersteund door:

Het project "In weiter Ferne, so nah" wordt gefinancierd als onderdeel van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) alsmede het Ministerie van Economische Zaken, Innovatie, Digitalisering en Energie van Noordrijn-Westfalen en de Nederlandse provincie Limburg.

liefhebbers bestelden ook...

VIER je mee?
04 december 2024 Faith
Faith
Club Guy & Roni | Khalid Benghrib | Slagwerk Den Haag

v.a. € 32,50 | Dans
Hela zaal
wo 4 december 2024 | 20:15
dans serie
18 december 2024 Alphabets of Flesh
Alphabets of Flesh
Rover

v.a. € 17,00 | Dans
Frans Boermans zaal
wo 18 december 2024 | 20:15
03 januari 2025 Het Zwanenmeer
Het Zwanenmeer
Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora

v.a. € 0,00 | Dans
Hela zaal
vr 3 januari 2025 | 19:00
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?