Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
11 september

In zijn choreografie bewijst balletregisseur Robert North dat Ludwig van Beethoven onsterfelijk is. Hij brengt de componist, wiens 250ste verjaardag we in 2020 vierden, tot leven met een originele en fantasierijke enscenering: een danser, een pianist en een acteur brengen gezamenlijk de genialiteit van Beethoven over het voetlicht. 

Maar hoe kunnen we ons inleven in zijn lot, zijn passie delen? Begrijpen we hoe hij de schokken, omwentelingen en tegenstellingen van zijn tijd in tonen weet te vangen, en om weet te zetten in muzikale structuren, in ontroerende, treurige, opzwepende, krachtige en strijdlustige klanken?

De creatieve kunstenaar, de geestige persoon met grote gedachten over actuele zaken en deprimerende levenservaringen, de kwetsbare idealist die zich vastklampt aan de utopie van een betere wereld - Robert North belicht al deze aspecten aan de hand van beknopte levenssituaties, geïntegreerd in het spannende hoofdstuk van de Europese hedendaagse geschiedenis van de Franse Revolutie tot aan het Congres van Wenen, wat tot uiting komt in de persoon van Napoleon Bonaparte.

Beethoven wordt gevierd als een ster door de Weense samenleving. Maar zijn succes gaat hand in hand met gehoorverlies, onvervulde liefde, verpletterde politieke hoop. In dit spanningsveld verkent Robert North de innerlijke toestand van Beethoven, zijn emotionele stemmingen. Tekstpassages uit brieven en documenten geven ook diepe inzichten in zijn wereld van gevoelens en gedachten.

De erfenis van Beethoven heeft nog niet aan actualiteit ingeboet. Overtuigd van de Europese gedachte houdt hij standvastig vast aan zijn credo (ook tegen het verstrijken van de tijd in): vrede, vrijheid en menselijkheid. Juist in deze tijd worden miljoenen mensen zich er weer van bewust wat het kan kosten om daaraan vast te houden.

Met: Alessandro Borghesani, André Parfenov en Michael Grosse als "Beethoven"

liefhebbers bestelden ook...

09 juni 2023 God is a DJ
God is a DJ
SALLY Dansgezelschap Maastricht

v.a. € 17,50 | Dans
Frans Boermans zaal
vr 9 juni 2023 | 20:15
GA! Serie
26 september 2023 So far, So Good
So far, So Good
Wat We Doen | Theater Rotterdam

v.a. € 18,50 | Dans
Frans Boermans zaal
di 26 september 2023 | 20:15
met dansworkshop
10 november 2023 The Ruggeds & Ghetto Funk Collective
The Ruggeds & Ghetto Funk Collective
Groove

v.a. € 20,50 | Dans
Hela zaal
vr 10 november 2023 | 20:15

Inloggen

Nog geen account?