Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
11 september

In zijn choreografie bewijst balletregisseur Robert North dat Ludwig van Beethoven onsterfelijk is. Hij brengt de componist, wiens 250ste verjaardag we in 2020 vierden, tot leven met een originele en fantasierijke enscenering: een danser, een pianist en een acteur brengen gezamenlijk de genialiteit van Beethoven over het voetlicht. 

Maar hoe kunnen we ons inleven in zijn lot, zijn passie delen? Begrijpen we hoe hij de schokken, omwentelingen en tegenstellingen van zijn tijd in tonen weet te vangen, en om weet te zetten in muzikale structuren, in ontroerende, treurige, opzwepende, krachtige en strijdlustige klanken?

De creatieve kunstenaar, de geestige persoon met grote gedachten over actuele zaken en deprimerende levenservaringen, de kwetsbare idealist die zich vastklampt aan de utopie van een betere wereld - Robert North belicht al deze aspecten aan de hand van beknopte levenssituaties, geïntegreerd in het spannende hoofdstuk van de Europese hedendaagse geschiedenis van de Franse Revolutie tot aan het Congres van Wenen, wat tot uiting komt in de persoon van Napoleon Bonaparte.

Beethoven wordt gevierd als een ster door de Weense samenleving. Maar zijn succes gaat hand in hand met gehoorverlies, onvervulde liefde, verpletterde politieke hoop. In dit spanningsveld verkent Robert North de innerlijke toestand van Beethoven, zijn emotionele stemmingen. Tekstpassages uit brieven en documenten geven ook diepe inzichten in zijn wereld van gevoelens en gedachten.

De erfenis van Beethoven heeft nog niet aan actualiteit ingeboet. Overtuigd van de Europese gedachte houdt hij standvastig vast aan zijn credo (ook tegen het verstrijken van de tijd in): vrede, vrijheid en menselijkheid. Juist in deze tijd worden miljoenen mensen zich er weer van bewust wat het kan kosten om daaraan vast te houden.

Met: Alessandro Borghesani, André Parfenov en Michael Grosse als "Beethoven"

liefhebbers bestelden ook...

VIER je mee?
04 december 2024 Faith
Faith
Club Guy & Roni | Khalid Benghrib | Slagwerk Den Haag

v.a. € 32,50 | Dans
Hela zaal
wo 4 december 2024 | 20:15
dans serie
18 december 2024 Alphabets of Flesh
Alphabets of Flesh
Rover

v.a. € 17,00 | Dans
Frans Boermans zaal
wo 18 december 2024 | 20:15
03 januari 2025 Het Zwanenmeer
Het Zwanenmeer
Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora

v.a. € 0,00 | Familie, Dans
Hela zaal
vr 3 januari 2025 | 19:00
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?