Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
29 oktober

Het is altijd feest, als de bakker is geweest! Want, wat is er nu feestelijker dan het vieren van je verjaardag, je bruiloft, de geboorte van je (klein)kinderen of het kampioenschap van je favoriete voetbalclub! Er is altijd wat te vieren en wat al deze gelegenheden met elkaar verbindt is… de bakkerij. Hét onderwerp waar Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven graag zijn tanden in zet tijdens zijn theatrale food-experience: Meesterlijk Feest!Robèrt van Beckhoven is, naast een bijzonder vriendelijke persoonlijkheid, een vakman die jou met zijn verhalen en anekdotes over het bakkers vak aandachtig aan hem gekluisterd weet te houden.

In de voorstelling Meesterlijk Feest! serveert hij het publiek -letterlijk aan zijn tafel- een proeverij van grondstoffen en signatuurproducten, geserveerd met mooie verhalen en een theatraal sausje. Van oliebollen, paaseitjes of oranje tompoezen tot de kerststol en een prachtige bruidstaart. Want… het is altijd feest, als de bakker is geweest !!Robèrt is te zien in programma’s als Heel Holland Bakt, CupCakeCup, zijn eigen serie Brood en Tijd voor MAX en brengt met zijn Brabantse roots de gezelligheid dicht bij het publiek. Meesterlijk Feest! is een gezellige voorstelling die bij iedereen in de smaak zal vallen.

In gesprek met Robért!
Meesterlijk Feest is een nieuwe theatervoorstelling, wat gaan mensen beleven?
Aan de hand van persoonlijke anekdotes, filmbeelden en signatuurproducten uit eigen bakkerij neem ik het publiek mee in mijn bakkerswereld. Mijn vorige voorstelling zat ook zo in elkaar, maar was in de eerste plaats een kennismaking met het bakkersambacht en ons familiebedrijf in Oisterwijk. Dit keer draait het allemaal om het thema feest. De bakker speelt een grote rol bij de feestelijke momenten in ons leven: van beschuit met muisjes bij de geboorte tot het plakje cake bij de koffietafel en alles ertussenin. Dat zijn prachtige verhalen en tradities, die we voor het publiek extra tot leven brengen met een proeverij. We raden dan ook aan om van tevoren geen al te grote maaltijd te nuttigen…

Hoe is het idee voor de theatrale foodexperience ‘Meesterlijk Feest’ ontstaan? Vroeger zei ik altijd al: ik word toneelspeler of bakker. En kijk nu eens! Nee, alle gekheid op een stokje. Ik sta in het theater, maar de voorstelling is meer een masterclass, een kennismaking met mijn vak en ons familiebedrijf. Toen een bevriende theaterproducent ons benaderde om samen ‘iets in het theater’ te doen, was dat ook al snel het idee achter de voorstelling: zoveel mogelijk mensen laten genieten van ons vak.

Waarom is er voor het thema feest gekozen? Mijn lijfspreuk is: het is altijd feest als de bakker is geweest! Feestdagen en vieringen zijn een enorme pijler in de bakkerij. Naast het dagelijks brood kennen we in de bakkerij ontzettend veel feestproducten. Dat is best uniek, bij de slager of de visboer zie je dat bijvoorbeeld niet. Ik vind niets leuker dan die tradities en mijn passie over te brengen en het publiek er letterlijk van te laten proeven.

Wat is jouw leukste ervaring met het theater tot nu toe? Ik vond mijn eigen première toch wel bijzonder. Als bakker in het theater, dat is al spannend, ook omdat we het onszelf met het publiek op het podium en zo’n zestig meter filmdoek eromheen technisch niet makkelijk hebben gemaakt. Maar bij de première met zoveel bekenden in de zaal misschien nog wel spannender. Tegelijkertijd sleepte de steun van alle collega’s, familie en vrienden me erdoorheen. En het was gaaf om iedereen te laten zien waar we zo hard aan gewerkt hebben!

Wat kan het publiek verwachten? Ik mag de hele avond over mijn passie praten, en daar neem ik je in mee! Letterlijk, want ik nodig het publiek uit om op het podium te komen zitten. Dit is wat ik het liefste doe, mensen van dichtbij laten zien en proeven hoe mooi mijn vak is.

Hoe is jouw passie voor het vak ontstaan? Ik kom uit een bakkersfamilie, mijn opa en vader waren ook bakker. Zelf wilde ik als kind geen bakker worden; meehelpen in de bakkerij betekende voor mij vooral helpen met afwassen en schrobben, en níét aan de taarten komen. Maar ik zeg altijd: bakker word je niet, dat ben je. Dus toen op een dag een banketbakker ziek was en ik mocht helpen bij het maken van vruchtenvlaaitjes, koos ik in plaats van fruit uit blik voor verse vruchtjes – onder andere kiwi, in die tijd nog geen voor de hand liggend ingrediënt. Zo mooi! Die dag voelt voor mij als het moment dat ik werd ‘gegrepen’ door het vak, en uiteindelijk ging ik dus toch naar de bakkersschool in plaats van de toneelschool…

Welk gebakje of product straalt voor jou het meest feest uit? Dat vind ik een lastige. Elk feest heeft immers zo z’n eigen specialiteit, daar zit een enorme variatie in. Ik vind een stol met Kerstmis bijvoorbeeld al heel feestelijk, of een goede slagroomtaart op een verjaardag. Groot of klein, allemaal dragen ze bij aan de feestvreugde van dat moment. Maar als ik moet kiezen, dan kom ik uit bij de bruidstaart. Dat is toch wel het ultieme spektakelstuk!

Welke gebakje of brood(je) eet jij het liefste? Een worstenbroodje. Krantje erbij, geen beter begin van de dag!

VOORWAARDEN
Bij deze voorstelling is geen enkele korting geldig

liefhebbers bestelden ook...

26 februari 2026 Raymond Mens
Raymond Mens
Nieuws als wapen
v.a. € 24,50 | Theatercollege

v.a. € 24,50 | Theatercollege
Hela zaal
do 26 februari 2026 | 20:15
met Bibliotheek Venlo
04 maart 2026 Diederik Jekel
Diederik Jekel
De kunst in kunstmatige intelligentie zien
v.a. € 21,50 | Theatercollege

v.a. € 21,50 | Theatercollege
Frans Boermans zaal
wo 4 maart 2026 | 20:15
19 mei 2026 Richard de Leth
Richard de Leth
ER IS MEER
v.a. € 27,50 | Theatercollege

v.a. € 27,50 | Theatercollege
Hela zaal
di 19 mei 2026 | 20:15
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?