Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
03 oktober

Na het succes van de grootschalige succesvoorstelling Amadeus (2019) brengen regisseur Theu Boermans en zijn vaste team nu de opvolger: Mozarts Zauberflöte – the next generation, een opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte. Het belooft opnieuw een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met live koor en orkest. Zoals in de eerste voorstellingen in Mozarts tijd bestaat de cast uit een mix van acteurs en zangers.

Voor deze uitvoering werd een uitdagend nieuw Nederlandstalig libretto geschreven. Het leidt tot een brutale Zauberflöte die even tragisch als komisch is. In een dystopische nabije toekomst hebben de populisten de macht gegrepen. De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en gaat de strijd aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Met de liefde als wapen vechten ze voor een nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid.

Het verhaal 
Deze radicaal bewerkte Zauberflӧte speelt zich af in een dystopische toekomst waarin een groep ultrarechtse conservatieve mannen, onder leiding van Sarastro, vasthoudt aan de macht. Voor vrouwen, jongeren en minderheden is geen ruimte bij deze machthebbers. Zelfs de koningin van de nacht, oude feministe wordt buitengesloten. Zij vecht, samen met haar prinsessendochter Pamina, tegen de zittende machthebbers., hoewel beiden duidelijk andere motieven hebben voor hun strijd. Zij worden bijgestaan door prins Tamino, terwijl de zittende macht een medestander vindt in Papageno, een opzichter in dienst van het regime. De nieuwe generatie is uit op het verstoten van de macht – op zoek naar een wereld waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt en de aarde weer leefbaar wordt.

ook te zien op...
woensdag 4 oktober 2023 | 20.15 uur
Gouden rang: € 47,75 | 1e rang: € 45,75 | 2e rang: € 40,75

maak jouw bezoek compleet

TheaterDiner Bistro de Luif
€ 36,00 meer informatie
Ringleiding
€ 0,00 meer informatie

liefhebbers bestelden ook...

BijzonderUniek
26 januari 2023 Fred Delfgaauw
Fred Delfgaauw
Broos

v.a. € 19,00 | Muziektheater
Frans Boermans zaal
do 26 januari 2023 | 20:15
Nationaal Theaterweekend
27 januari 2023 Orkater - Nationaal Theaterweekend
Orkater - Nationaal Theaterweekend
CASH - Seven Songs for Johnny

v.a. € 10,00 | Muziektheater
Piet Kingma zaal
vr 27 januari 2023 | 20:15
13 maart 2023 Moord in Bistro de Luif
Moord in Bistro de Luif
A Night At The Oscars

v.a. € 32,50 | Muziektheater
Bistro de Luif
ma 13 maart 2023 | 19:00

Inloggen

Nog geen account?