Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
05 juni

'Le Villi' is een onvergetelijke dansopera vol passie, liefde en mystiek. Giacomo Puccini baseerde zich voor zijn eerste opera op de eeuwenoude Centraal-Europese mythes van de ‘Vilja’: jonge vrouwen die stierven aan een gebroken hart. Eerder werd deze mythe gebruikt voor de creatie van het wereldberoemde ballet Giselle. Speciaal voor de productie van Opera Zuid componeert de Nederlandse componist Karmit Fadael een prelude op het thema van het duistere woud als metafoor voor verdwaald raken in het leven.

Anna en Roberto vieren hun verloving, maar dan moet hij een erfenis in de stad ophalen. ‘Non ti scordar di me!’ Vergeet mij niet, roept de jonge Anna haar geliefde Roberto achterna uit angst dat hij niet meer terugkeert van deze reis. Maar Roberto verzekert haar dat hij terugkomt, waarna ze zullen trouwen. De winter breekt aan en het wachten op haar geliefde wordt Anna te veel. Ze bezwijkt aan een gebroken hart. Op zijn reis terug, niet wetende dat Anna overleden is, wordt Roberto verleid. Eenmaal thuis verschijnt de geest van Anna voor hem. Zij is een 'Villi' geworden. Tevergeefs bidt Roberto om vergeving, maar Anna is vastberaden hem te wreken.

'Le Villivoert u mee naar een wereld waar liefde en verlies elkaar ontmoeten in een betoverend samenspel van muziek, drama en dans.

Dreya Weber
Voor de regie van 'Le Villi' kiest Opera Zuid voor niemand minder dan de ervaren choreografe, actrice, aerialist en producer Dreya Weber (bekend van Pink!). Eerder was zij met indrukwekkende optredens te zien in Opera Zuids 'A Midsummer Night’s Dream en Lady in the Dark'.

Met deze opera dansant maakt Dreya haar opera regiedebuut. “Ik zie Le Villi als een tijdloze vertelling over verdriet, en hoe één verkeerde keuze de levensloop kan veranderen. De opera gaat daarnaast ook over de verbondenheid tussen mens en natuur en de mogelijkheid tot vergeving. We maken deel uit van een groter geheel en van cycli van leven en dood, met de mogelijkheid tot vernieuwing. Deze interpretatie maakt het verhaal menselijker, tijdlozer en universeler.”

Opera dansant
'Le Villi' is een opera dansant: de dans volledig verweven met het verhaal, de mythologie, de dramaturgie én de muziek. Dreya hierover: “Puccini's muziek vertelt het verhaal op een prachtige manier, het is een relatief korte opera die het publiek in één uur meeneemt van verloving tot sterven van verdriet. Ik denk dat het visuele aspect helpt om deze vertelling nog begrijpelijker en menselijker te maken. Ik wil de muziek illustreren met dans, beweging en een visueel verhaal. Zo kan ik tijdens de aria's, bijvoorbeeld, de diepgaande liefde tussen de personages Anna en Roberto uitbeelden door het tonen van hun liefdesgeschiedenis, hun gewoontes, hun spelletjes, hun diepe genegenheid voor elkaar. Ik wil dat de toeschouwers voelen hoe Anna lijdt, hoezeer ze Roberto mist als hij weg is, zodat ze het echt begrijpen wanneer ze sterft van verdriet.”

'Le Villi' duurt ongeveer 80 minuten en wordt gezongen in het Italiaans met Nederlandse en Engelse boventiteling.

maak jouw bezoek compleet

TheaterDiner Bistro de Luif
€ 34,00 meer informatie
Vlaai arrangement
€ 6,55 meer informatie
Borrel arrangement
€ 9,95 meer informatie
Voorprogramma Opera Zuid
€ 0,00 meer informatie
Ringleiding
€ 0,00 meer informatie

liefhebbers bestelden ook...

22 juni 2024 Museumnacht
Museumnacht
Dansafdeling Co. de Cultuurontwikkelaar

v.a. € 15,00 | Uit de regio
Hela zaal
za 22 juni 2024 | 15:00
22 juni 2024 De prinses van Lala land
De prinses van Lala land
Leerlingen Dancestudio Dorris Titulaer

v.a. € 17,50 | Uit de regio
Frans Boermans zaal
za 22 juni 2024 | 18:30
23 juni 2024 Zomerconcert
Zomerconcert
Showorkest Harmonie Fortissimo

v.a. € 22,00 | Uit de regio
Hela zaal
zo 23 juni 2024 | 14:00
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?