Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Nieuws

De 10 beste voorstellingen van 2023 volgens jullie... Ben jij ook nieuwsgierig naar de top 10 van 2023?
05 jan 2024

We kijken terug op een jaar vol hoogtepunten. Zo begonnen we het jaar fantastisch met bijna alleen maar uitverkochte zalen en gingen we terug in de tijd met 'Motown de reunion!' Ook presenteerden we vol trots onze allereerste kinderdirecteur Charlie en sloten we seizoen 22-23 af met maar liefst 120.000 bezoekers. De kers op de taart van afgelopen seizoen was absoluut de openlucht spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden in samenwerking met Toneelgroep Maastricht.

Ook dit seizoen waren er al veel highlights zoals buitenproductie 'Viva Classic Live', de albumpresentatie van Lex Uiting, de Limburgse première van 'MAMMA MIA!' en de allereerste MaakPlaats productie: 'Maankoningin' van huisgezelschap Club Lam .

Kortom een jaar vol hoogtepunten, maar wat waren de hoogtepunten voor jullie...? We hebben de 10 door jullie best beoordeelde voorstellingen op een rijtje gezet.

10. Zondag in het Zuiden | 19-07-2023 t/m 02-09-2023

header_slideshow-6.png

“Wat een Geweldig spektakel zou zo weer gaan. Het straalt er bij iedere acteur vanaf.! Compliment.”

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteerden in de zomer van 2023 Het was Zondag in het Zuiden. Een nieuwe Nederlandse spektakelmusical met muziek van Rowwen Hèze over het hoogwater in Limburg. De hoofdrollen werden gespeeld door o.a. Buddy Vedder, Renée van Wegberg, Hein van der Heijden.De Heilige Anthonius neemt ons mee naar december 1993. Een roerige tijd. Wat begon als een hoge waterstand van de Maas, groeide binnen een paar dagen uit tot een watersnood die Limburg totaal overrompelde. En tegelijkertijd dichter bij elkaar bracht dan ooit. Wil je de spektakelmusical (nog) eens zien? Dat kan! Zondag in het Zuiden is van 5 t/m 30 juni 2024 te zien in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

 

9. Queen must go on | 29-12-2023

header_slideshow-1.png

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,4

"Super band!!! Maaspoort is altijd fijn om te komen!"

Na een uitermate succesvol eerste theaterseizoen, waarin de shows zonder uitzondering uitverkocht waren en de band met een eigen show in Ziggo Dome staat, was Queen Must Go On terug met een reprise van deze show. Een show die op momenten intiem en op andere momenten groots en bombastisch is. Genieten en meezingen, een unieke ervaring.

8.  MAMMA MIA! - Limburgse premiere met Brigitte Heitzer, Rene van Kooten e.a, | 31-10-2023

header_slideshow.jpg

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,4

"Super voorstelling , enthousiaste spelers en mooie muziek . "

De muziek van ABBA is weer helemaal ‘in the picture’, dus werd het tijd voor een gloednieuwe versie van de musical MAMMA MIA! Denk aan The Winner Takes It AllDancing Queen en Money Money MoneyMAMMA MIA! is één groot feest en doet je verlangen naar zwoele zomeravonden! Een heerlijk verhaal vol romantiek en humor. Met in de sterrencast naast Brigitte Heitzer als Donna, René van Kooten als Sam en Soraya Gerrits als Sophie. De populaire musical MAMMA MIA! was zonder twijfel een sensatie. Wereldwijd werd de musical al door meer dan 60 miljoen bezoekers gezien. 

7. Meat Loafs 'Bat out of Hell' - Legendary Albums Live | 25-05-2023

header_slideshow-2.png

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,5

"Geweldige artiesten, goed verhaal, goede muziek, goede performance!"

45 jaar na het overdonderende succes van zijn album ‘Bat out of Hell’ overleed in 2022 Meat Loaf (Marvin Lee Aday). Mede om die onvergetelijke herinnering koos ‘Legendary Albums Live’ dit seizoen voor een integrale en anekdotische uitvoering van het complete album met René van Kooten en Tessa Sunniva in de hoofdrollen. Het publiek werd op een verassende wijze meegenomen in het leven en omgeving van Marvin Lee Aday, wiens leven net zo dramatisch en meeslepend was als zijn muzikale levenswerk.

6. Pippi Powerrrr - Het Laagland | 12-04-2023

header_slideshow-1.jpg

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,5

"Erg leuk voor kinderen met een belangrijke boodschap voor jong en oud."

‘Pippi Powerrrrr’ is een avontuurlijke ode aan trouw zijn aan jezelf, in de geest van de wereldberoemde Pippi Langkous en geïnspireerd door andere moedige eigenzinnigerds als Blue Ivy, Billie Eilish, Simone Biles, Stromae en Greta Thunberg. Op een heerlijk chaotische theatervloer maakte Pippi plaats voor een bonte club actrices: van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand, samen op ontdekkingstocht naar ieders eigen powerrrrr. Energiek theater voor jongens én meiden.

5. Alex Roeka - Nieuwe Dromen | 13-12-2023

header_slideshow-3.png

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,5

"Het was een fantastische avond, wat een geweldige zanger en een fijne sfeer."

In zijn theaterprogramma NIEUWE DROMEN zong en vertelde Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd.

4. Piaf - Met Suzan Seegers e.a.,  | 02-12-2023

header_slideshow-4.png

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,6

"Edith Piaf werd levensecht gespeeld. Zang en spel was erg goed van alle acteurs. Het verhaal zat ook goed in elkaar. Top voorstelling!"

Deze voorstelling gaat over het leven én de dood van ‘de kleine mus’. Aan de hand van verhalen en haar onvergetelijke muziek herbeleefde de fenomenale Piaf verschillende belangrijke momenten uit haar leven. Ze ontdekte wie ze was en kwam erachter wat het is dat ze achterliet.

3. Blanko & Blue Velvet - Talking Heads ‘Stop Making Sense’ Tribute | 12-05-2023

header_slideshow-2.jpg

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,6

"Een geweldige voorstelling! Wat een energieke jonge mensen en geweldige muzikanten. Het was een feestje!!!"

Talking Heads voorman David Byrne loopt het podium op en speelt solo Psycho Killer. Na elke song kwamen er meer bandleden op het podium, dat tegelijkertijd door het technische team steeds verder wordt uitgebouwd en waar op de achtergrond woorden, foto’s en kindertekeningen worden geprojecteerd. BLANKO (ex-3J) kroop met maar liefst 10 medemuzikanten in de huid van de Talking Heads en gezamenlijk werd er gezongen, gespeeld, gedanst, gerend en van kleding en instrumenten veranderd.

2. #PERFECT - Renee van Wegberg en Bettina Holwerda | 16-11-2023

header_slideshow-5.png

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,6

"Wat een vakvrouwen! Een lach een traan, gedanst en zoveel humor en zelfspot! Top avond."

#PERFECT keerde na een succesvol seizoen, vol met lovende kritieken en uitverkochte zalen, terug in de theaters. Het was een theaterconcert met mooie luister- en meezingliedjes met persoonlijke verhalen van vrouwen van nu. Over het hebben van kinderen in de leeftijd van peuter tot puber, een succesvol huwelijk, scheiden, een samengesteld gezin en het werken aan een carrière. Over loslaten en omdenken, zeg maar. Serieus waar nodig, maar met veel humor en zelfspot. En bovenal met veel mooie muziek!

1. De grote 5 - Meneer Monster | 19-04-2023

header_slideshow-3.jpg

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,8

"Geweldige show... creatief bedacht, steeds verrassend, voor ouders ook super. Echte aanrader!"

Of de Gruffalo nu in de zomer of winter komt en de Boomhut 13 of 52 verdiepingen kent: Meneer Monster kreeg jong én oud steevast op het puntje van de stoel. Nu brengt het stoere, frisse en eigenzinnige gezelschap de grootste dieren van Afrika naar ons theater! En wel heel dichtbij. Met de zinderende Afrikaanse steppes als vertrekpunt gaat ‘De Grote 5’ over in een paradefeest vol zwoele beats. Grote, uitbundige kostuums spelen de hoofdrol in dit visueel en muzikaal spektakel, waarbij kinderen en ouders dicht op de voorstelling zaten. Maar geen zorgen: iedereen zat achter een stevig koordje want we verwachten natuurlijk wel De Grote 5 op het toneel. Cartoonesk actietheater dat bulkte van de energie

 

 

Nieuws archief
22 feb 2024

Dagkassa Domani cashless

Vanaf zondag 25 februari 2024 is de dagkassa bij Concertpodium Domani volledig cashless. Gasten kunnen nog steeds op het laatste moment hun...

21 feb 2024

The Maestro & European pop orchestra met TV special in USA

Orkestleider Guido Dieteren heeft in de Verenigde Staten een contract getekend met PBS (Public Broadcasting System). Vanaf maart 2024 zullen er...

31 jan 2024

Vastelaovend in Maaspoort

Hallo, hallo! 't is weer vastelaovend! Vanaf volgende week is het weer zover. Vastelaovend! Op zondag en maandag kun je bij Maaspoort genieten...

16 jan 2024

Kinderen tot en met 12 jaar gratis naar Het was Zondag in het Zuiden

Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar Het was Zondag in het Zuiden. Toneelgroep Maastricht en Maaspoort gunnen alle kinderen...

08 jan 2024

Recordaantal bezoekers voor Maaspoort

De Maaspoort Theater & Events presenteert bezoekersrecord over 2023 én gaat voortaan verder onder de naam Maaspoort. Dit maken we...

21 dec 2023

Geldigheid consumptiemunten verlengd

Binnen De Maaspoort kun je betalen met consumptiemunten. Op onze huidige munten staat een geldigheidsdatum tot en met 31 december 2023. We...

19 dec 2023

Leerlingen uit Gemeente Venlo maken zelf kerstkaarten

Venlo, 19 december 2023 – In aanloop naar de feestdagen hebben 7.000 leerlingen van 28 basisscholen in Gemeente Venlo zich...

08 dec 2023

Genomineerden publieksprijzen van Limburgse Popprijs 2023 bekend!

Op 17 maart 2024 worden in de Muziekgieterij Maastricht de jaarlijkse popprijzen uitgereikt aan buitengewone talenten uit de Limburgse...

05 dec 2023

Conny Janssen wint Prijs van Verdienste van Dansersfonds '79

De Rotterdamse choreograaf Conny Janssen is dit jaar in de schijnwerpers gezet met de Eervolle Prijs van Verdienste van Dansersfonds...

04 dec 2023

50.000 verkochte tickets voor Jesus Christ Superstar

Op de eerste repetitiedag van de musical Jesus Christ Superstar hebben producenten Albert...

04 dec 2023

Kinderen de komende 5 jaar gratis naar Venloos theater De Maaspoort

Kinderen de komende 5 jaar gratis naar Venloos theater De MaaspoortVenlo, 4 december – Het Venlose...

30 nov 2023

POW WOW en de Venlose Bende van Alzheimer

Op 8, 9, 10 en 11 januari 2024 staat De Maaspoort in het teken van een bijzondere voorstelling: POW WOW van MINOUX. Theatermaker en cabaretière...

27 nov 2023

Betoverende Feestdagen: Geef magie in de vorm van (gratis) theatertickets!

Het feestseizoen staat voor de deur en terwijl we allemaal druk bezig zijn met het inpakken van cadeautjes, is er één geschenk dat niet alleen...

27 nov 2023

Freek Bartels stapt uit Jesus Christ Superstar wegens burn-out klachten

Lucas Hamming neemt de rol van Judas over in de nieuwe Jesus Christ Superstar in De Maaspoort! Oorspronkelijk toegekend zou Freek Bartels deze...

15 nov 2023

Sinterklaasmiddag Bistro de Luif

De spanning stijgt, want op zaterdag arriveren Sinterklaas en zijn vrolijke Pietjes weer in Nederland! Om dit te vieren, wordt Bistro De Luif op...

02 nov 2023

Valuasmusical presenteert nieuwe musical: ‘A Chorus Line’!

Valuasmusical fans opgelet! In januari 2024 kun je genieten van een nieuwe Valuasmusical in De Maaspoort: ‘A Chorus...

02 nov 2023

Sef Thissen presenteert Viva Classic Live Kerstconcerten

De Limburgse bariton Sef Thissen, die bekend staat als de drijvende kracht achter de Viva Classic Live klassieke openluchtconcerten, keert dit...

01 nov 2023

Bijgeboekt! Ilse Delange

Nederlands meest geliefde country, rock en pop zangeres komt op zaterdag 2 maart naar Venlo! Ilse DeLange zal met haar band naast het nieuwe...

27 okt 2023

Verkiezingsshow ‘De Kiesmannen’ helpt zwevende kiezer

Het politieke speelveld is dit jaar grondig door elkaar geschud. Veel kiezers hebben geen idee welk bolletje zij rood gaan kleuren bij...

13 okt 2023

Musicalworkshop Mamma Mia!

Op woensdag 1 november staat er een musicalworkshop op het programma in de Piet Kingma zaal van De Maaspoort. Voor alle jonge theaterfans is dit...

28 sep 2023

Drankje mag mee de zaal in

Vanaf nu is je drankje net zo welkom in de zaal als jij! Het is namelijk toegestaan om je (pauze)consumptie mee te nemen naar je plek in de...

27 sep 2023

Theater als ultiem uitje in de herfstvakantie voor het hele gezin!

Wij hebben dé ultieme gratis herfstvakantietip die zowel jou als je kids een geweldige tijd zal bezorgen. Verse appeltaart en koekjes bakken...

11 sep 2023

Hoogste voorverkoop Maaspoort in de afgelopen 16 jaar

Er zijn sinds mei al ruim 44.000 kaarten verkocht voor het nieuwe theaterseizoen in De Maaspoort in Venlo. Dit is het hoogste aantal op 1...

11 sep 2023

Sopraan Maaike Hupperetz winnaar Opera Contest

Op woensdagavond 6 september is in een zinderende finale van de Viva Classic Live Opera Contest Sopraan Maaike Huppertez uit Heerlen uitverkozen...

02 sep 2023

Het was Zondag in het Zuiden volgend jaar terug

Maar liefst 65.000 bezoekers hebben de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden in de afgelopen zes weken bezocht. Wegens...

22 aug 2023

Nieuwe Vocal Competition voor jong operatalent uit de euregio

Op woensdag 6 september om 20.00u is de eerste editie van de Viva Classic Live Vocal Competition op het iconische marktplein van Venlo. Vijf...

17 aug 2023

10-jarige jubileumeditie Viva Classic Live op L1 TV

Met nog maar twee weken te gaan op de kalender tot de volgende reeks openluchtconcerten van Viva Classic Live, is de 10-jarige...

17 aug 2023

Deze 6 acts wil je zeker niet missen tijdens Zomerparkfeest 2023!

Het geluid van lachende mensen en muziek om je heen, een drankje in je hand en warme zonnestralen op je huid:

14 aug 2023

52.000 kaarten verkocht voor Het was Zondag in het Zuiden

Met trots maken we vandaag bekend dat er 52.000 kaarten zijn verkocht voor de spektakelmusical. De musical...

25 jul 2023

Sterrenregen voor Het was Zondag in het Zuiden

‘Muziek van Rowwen Hèze belangrijkste troef’ – De Volkskrant ★★★★ ‘Kippenvel onvermijdelijk’ – De...

Inloggen

Nog geen account?