Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Nieuws

De 10 beste voorstellingen van 2023 volgens jullie... Ben jij ook nieuwsgierig naar de top 10 van 2023?
05 jan 2024

We kijken terug op een jaar vol hoogtepunten. Zo begonnen we het jaar fantastisch met bijna alleen maar uitverkochte zalen en gingen we terug in de tijd met 'Motown de reunion!' Ook presenteerden we vol trots onze allereerste kinderdirecteur Charlie en sloten we seizoen 22-23 af met maar liefst 120.000 bezoekers. De kers op de taart van afgelopen seizoen was absoluut de openlucht spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden in samenwerking met Toneelgroep Maastricht.

Ook dit seizoen waren er al veel highlights zoals buitenproductie 'Viva Classic Live', de albumpresentatie van Lex Uiting, de Limburgse première van 'MAMMA MIA!' en de allereerste MaakPlaats productie: 'Maankoningin' van huisgezelschap Club Lam .

Kortom een jaar vol hoogtepunten, maar wat waren de hoogtepunten voor jullie...? We hebben de 10 door jullie best beoordeelde voorstellingen op een rijtje gezet.

10. Zondag in het Zuiden | 19-07-2023 t/m 02-09-2023

header_slideshow-6.png

“Wat een Geweldig spektakel zou zo weer gaan. Het straalt er bij iedere acteur vanaf.! Compliment.”

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteerden in de zomer van 2023 Het was Zondag in het Zuiden. Een nieuwe Nederlandse spektakelmusical met muziek van Rowwen Hèze over het hoogwater in Limburg. De hoofdrollen werden gespeeld door o.a. Buddy Vedder, Renée van Wegberg, Hein van der Heijden.De Heilige Anthonius neemt ons mee naar december 1993. Een roerige tijd. Wat begon als een hoge waterstand van de Maas, groeide binnen een paar dagen uit tot een watersnood die Limburg totaal overrompelde. En tegelijkertijd dichter bij elkaar bracht dan ooit. Wil je de spektakelmusical (nog) eens zien? Dat kan! Zondag in het Zuiden is van 5 t/m 30 juni 2024 te zien in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

 

9. Queen must go on | 29-12-2023

header_slideshow-1.png

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,4

"Super band!!! Maaspoort is altijd fijn om te komen!"

Na een uitermate succesvol eerste theaterseizoen, waarin de shows zonder uitzondering uitverkocht waren en de band met een eigen show in Ziggo Dome staat, was Queen Must Go On terug met een reprise van deze show. Een show die op momenten intiem en op andere momenten groots en bombastisch is. Genieten en meezingen, een unieke ervaring.

8.  MAMMA MIA! - Limburgse premiere met Brigitte Heitzer, Rene van Kooten e.a, | 31-10-2023

header_slideshow.jpg

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,4

"Super voorstelling , enthousiaste spelers en mooie muziek . "

De muziek van ABBA is weer helemaal ‘in the picture’, dus werd het tijd voor een gloednieuwe versie van de musical MAMMA MIA! Denk aan The Winner Takes It AllDancing Queen en Money Money MoneyMAMMA MIA! is één groot feest en doet je verlangen naar zwoele zomeravonden! Een heerlijk verhaal vol romantiek en humor. Met in de sterrencast naast Brigitte Heitzer als Donna, René van Kooten als Sam en Soraya Gerrits als Sophie. De populaire musical MAMMA MIA! was zonder twijfel een sensatie. Wereldwijd werd de musical al door meer dan 60 miljoen bezoekers gezien. 

7. Meat Loafs 'Bat out of Hell' - Legendary Albums Live | 25-05-2023

header_slideshow-2.png

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,5

"Geweldige artiesten, goed verhaal, goede muziek, goede performance!"

45 jaar na het overdonderende succes van zijn album ‘Bat out of Hell’ overleed in 2022 Meat Loaf (Marvin Lee Aday). Mede om die onvergetelijke herinnering koos ‘Legendary Albums Live’ dit seizoen voor een integrale en anekdotische uitvoering van het complete album met René van Kooten en Tessa Sunniva in de hoofdrollen. Het publiek werd op een verassende wijze meegenomen in het leven en omgeving van Marvin Lee Aday, wiens leven net zo dramatisch en meeslepend was als zijn muzikale levenswerk.

6. Pippi Powerrrr - Het Laagland | 12-04-2023

header_slideshow-1.jpg

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,5

"Erg leuk voor kinderen met een belangrijke boodschap voor jong en oud."

‘Pippi Powerrrrr’ is een avontuurlijke ode aan trouw zijn aan jezelf, in de geest van de wereldberoemde Pippi Langkous en geïnspireerd door andere moedige eigenzinnigerds als Blue Ivy, Billie Eilish, Simone Biles, Stromae en Greta Thunberg. Op een heerlijk chaotische theatervloer maakte Pippi plaats voor een bonte club actrices: van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand, samen op ontdekkingstocht naar ieders eigen powerrrrr. Energiek theater voor jongens én meiden.

5. Alex Roeka - Nieuwe Dromen | 13-12-2023

header_slideshow-3.png

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,5

"Het was een fantastische avond, wat een geweldige zanger en een fijne sfeer."

In zijn theaterprogramma NIEUWE DROMEN zong en vertelde Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd.

4. Piaf - Met Suzan Seegers e.a.,  | 02-12-2023

header_slideshow-4.png

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,6

"Edith Piaf werd levensecht gespeeld. Zang en spel was erg goed van alle acteurs. Het verhaal zat ook goed in elkaar. Top voorstelling!"

Deze voorstelling gaat over het leven én de dood van ‘de kleine mus’. Aan de hand van verhalen en haar onvergetelijke muziek herbeleefde de fenomenale Piaf verschillende belangrijke momenten uit haar leven. Ze ontdekte wie ze was en kwam erachter wat het is dat ze achterliet.

3. Blanko & Blue Velvet - Talking Heads ‘Stop Making Sense’ Tribute | 12-05-2023

header_slideshow-2.jpg

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,6

"Een geweldige voorstelling! Wat een energieke jonge mensen en geweldige muzikanten. Het was een feestje!!!"

Talking Heads voorman David Byrne loopt het podium op en speelt solo Psycho Killer. Na elke song kwamen er meer bandleden op het podium, dat tegelijkertijd door het technische team steeds verder wordt uitgebouwd en waar op de achtergrond woorden, foto’s en kindertekeningen worden geprojecteerd. BLANKO (ex-3J) kroop met maar liefst 10 medemuzikanten in de huid van de Talking Heads en gezamenlijk werd er gezongen, gespeeld, gedanst, gerend en van kleding en instrumenten veranderd.

2. #PERFECT - Renee van Wegberg en Bettina Holwerda | 16-11-2023

header_slideshow-5.png

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,6

"Wat een vakvrouwen! Een lach een traan, gedanst en zoveel humor en zelfspot! Top avond."

#PERFECT keerde na een succesvol seizoen, vol met lovende kritieken en uitverkochte zalen, terug in de theaters. Het was een theaterconcert met mooie luister- en meezingliedjes met persoonlijke verhalen van vrouwen van nu. Over het hebben van kinderen in de leeftijd van peuter tot puber, een succesvol huwelijk, scheiden, een samengesteld gezin en het werken aan een carrière. Over loslaten en omdenken, zeg maar. Serieus waar nodig, maar met veel humor en zelfspot. En bovenal met veel mooie muziek!

1. De grote 5 - Meneer Monster | 19-04-2023

header_slideshow-3.jpg

Gemiddelde publieksmonitor score: 9,8

"Geweldige show... creatief bedacht, steeds verrassend, voor ouders ook super. Echte aanrader!"

Of de Gruffalo nu in de zomer of winter komt en de Boomhut 13 of 52 verdiepingen kent: Meneer Monster kreeg jong én oud steevast op het puntje van de stoel. Nu brengt het stoere, frisse en eigenzinnige gezelschap de grootste dieren van Afrika naar ons theater! En wel heel dichtbij. Met de zinderende Afrikaanse steppes als vertrekpunt gaat ‘De Grote 5’ over in een paradefeest vol zwoele beats. Grote, uitbundige kostuums spelen de hoofdrol in dit visueel en muzikaal spektakel, waarbij kinderen en ouders dicht op de voorstelling zaten. Maar geen zorgen: iedereen zat achter een stevig koordje want we verwachten natuurlijk wel De Grote 5 op het toneel. Cartoonesk actietheater dat bulkte van de energie

 

 

Nieuws archief
11 jun 2024

100.000 kaarten verkocht voor Het was Zondag in het Zuiden

Vandaag maken de producenten van Het was Zondag in het Zuiden bekend dat er in totaal meer dan 100.000 kaarten zijn verkocht voor deze...

07 jun 2024

Joan Meeder nieuw lid Raad van Toezicht

Met plezier kunnen wij melden dat Joan Meeder is toegetreden tot de Raad van Toezicht van Maaspoort. Joan Meeder is cardioloog in VieCuri...

03 jun 2024

Blader door het Maaspoort Magazine

Bekijk hier het Maaspoort Magazine online en ontdek het...

28 mei 2024

Alina (11) nieuwe kinderdirecteur van Maaspoort

De Venlose Alina Kempen is gisteravond tijdens de PREVIEWnight in Maaspoort gepresenteerd als de nieuwe kinderdirecteur van het theater....

27 mei 2024

Livestream PREVIEWnight

Op maandagavond 27 mei presenteert Maaspoort vanaf 19.30u het nieuwe theaterprogramma van seizoen 2024 | 2025. Dit gebeurt tijdens een...

23 mei 2024

Zomerparkfeest is op zoek naar jong talent!

Ook dit jaar organiseren Maaspoort, Grenswerk, Zomerparkfeest en Tino Snijtsheuvel & Zonen audities om een speelplek te bemachtigen...

20 mei 2024

Jubileumjaar met meer voorstellingen dan ooit

Komende zomer bestaat Maaspoort 40 jaar, dus er valt dit seizoen een extra dik Maaspoort Magazine op de mat. Met maar liefst 220 shows...

14 mei 2024

Lale Gül presenteert theatercollege 'Ik ben vrij' in Maaspoort Venlo

Vandaag, 14 mei 2024, verschijnt het langverwachte nieuwe boek van Lale Gül, getiteld ‘Ik ben vrij’. Ter ere van deze publicatie...

29 apr 2024

Viva Classic Live – Zangconcours

Viva Classic Live Viva Classic Live organiseert deze zomer de tweede editie van het VCL zangconcours voor jong opera...

25 apr 2024

Breng je stem uit op Maaspoort!

Niet alleen voor onze gasten, maar ook voor collega’s gelooft Maaspoort dat magische momenten iemands leven verrijken. Waarin collega’s...

24 apr 2024

Lone van Roosendaal en Esmée Dekker in Zondag in het Zuiden

Actrices Lone van Roosendaal en Esmée Dekker zijn toegevoegd aan de cast van de spektakelmusical 'Het was Zondag in het Zuiden'. Lone neemt de...

15 apr 2024

Wij zoeken een nieuwe kinderdirecteur!

Maaspoort Venlo is op zoek naar de volgende kinderdirecteur. Vanaf 2022 mogen alle kinderen tot en met 12 jaar gratis naar de...

12 apr 2024

Het was Zondag in het Zuiden stopt definitief

De producenten van Het was Zondag in het Zuiden maken vandaag bekend dat de spektakelmusical over de overstromingen in Limburg...

10 apr 2024

Knutselen bij Bistro de Luif

Bij Bistro De Luif heten we alle kleine knutselliefhebbers van harte welkom voor een middag vol creativiteit! Kom samen met papa, mama, opa of...

08 apr 2024

Maaspoort Venlo doorbreekt grens van 100.000 tickets

Wij vieren deze week een record, met maar liefst 100.000 verkochte tickets voor het huidige seizoen. ​​​​​​Nooit eerder...

02 apr 2024

Nieuw! Bistro's Pubquiz

Plezier, uitdaging en een heerlijk diner. De gloednieuwe Bistro’s Pubquiz heeft het allemaal. Bereid je voor op een spannende strijd...

28 mrt 2024

Rénee van Wegberg genomineerd voor beste vrouwelijke hoofdrol

De eerste nominatie voor de Musical Awards 2024 is bekend en gaat naar Rénee van Wegberg. Renée is genomineerd voor beste vrouwelijke...

12 mrt 2024

Het was Zondag in het Zuiden maakt kans op een Musical Award!

Vanaf maandag 11 maart kan je je stem uitbrengen op de Publieksprijzen voor de Musical Awards. Natuurlijk ontbreekt de spektakelmusical...

05 mrt 2024

Gouden Green Key 2024 voor Maaspoort Venlo

Green Key Nederland is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de...

04 mrt 2024

Viva Classic Live verwelkomt Mastreechter Staar in Venlo

Venlo, 2 maart 2024 - Viva Classic Live kondigt met trots aan dat het vermaarde koor Mastreechter Staar deel zal nemen aan de concerten...

22 feb 2024

Dagkassa Domani cashless

Vanaf zondag 25 februari 2024 is de dagkassa bij Concertpodium Domani volledig cashless. Gasten kunnen nog steeds op het laatste moment hun...

21 feb 2024

The Maestro & European pop orchestra met TV special in USA

Orkestleider Guido Dieteren heeft in de Verenigde Staten een contract getekend met PBS (Public Broadcasting System). Vanaf maart 2024 zullen er...

31 jan 2024

Vastelaovend in Maaspoort

Hallo, hallo! 't is weer vastelaovend! Vanaf volgende week is het weer zover. Vastelaovend! Op zondag en maandag kun je bij Maaspoort genieten...

16 jan 2024

Kinderen tot en met 12 jaar gratis naar Het was Zondag in het Zuiden

Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar Het was Zondag in het Zuiden. Toneelgroep Maastricht en Maaspoort gunnen alle kinderen...

08 jan 2024

Recordaantal bezoekers voor Maaspoort

De Maaspoort Theater & Events presenteert bezoekersrecord over 2023 én gaat voortaan verder onder de naam Maaspoort. Dit maken we...

21 dec 2023

Geldigheid consumptiemunten verlengd

Binnen De Maaspoort kun je betalen met consumptiemunten. Op onze huidige munten staat een geldigheidsdatum tot en met 31 december 2023. We...

19 dec 2023

Leerlingen uit Gemeente Venlo maken zelf kerstkaarten

Venlo, 19 december 2023 – In aanloop naar de feestdagen hebben 7.000 leerlingen van 28 basisscholen in Gemeente Venlo zich...

08 dec 2023

Genomineerden publieksprijzen van Limburgse Popprijs 2023 bekend!

Op 17 maart 2024 worden in de Muziekgieterij Maastricht de jaarlijkse popprijzen uitgereikt aan buitengewone talenten uit de Limburgse...

05 dec 2023

Conny Janssen wint Prijs van Verdienste van Dansersfonds '79

De Rotterdamse choreograaf Conny Janssen is dit jaar in de schijnwerpers gezet met de Eervolle Prijs van Verdienste van Dansersfonds...

04 dec 2023

50.000 verkochte tickets voor Jesus Christ Superstar

Op de eerste repetitiedag van de musical Jesus Christ Superstar hebben producenten Albert...

Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?