Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
08 oktober
i.s.m. Bibliotheek Venlo

Op je werk, tijdens je studie, in de kroeg of terwijl je geniet van je vakantie. Wetenschap is overal. In 'Wetenschap voor iedereen' worden live theatercolleges gegeven door topwetenschappers. Geen ellenlange praatjes, maar goede interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kan lachen. Zo blijkt iets onbenulligs soms ineens toch heel waardevol als je er met een wetenschappelijke blik naar kijkt. 

De colleges en experimenten gaan over thema’s als geld, het klimaat, AI/toekomst, liefde/seks, gezond leven, muziek, brein, cultureel erfgoed, crime, voedsel, ruimte(vaart), evolutie/dierenrijk, natuur-/scheikunde en geschiedenis.

Voor de Universiteit van Nederland hoef je geen diploma te hebben, iedereen is welkom. De Universiteit van Nederland, met maandelijks een bereik van 1,2 miljoen volgers, brengt met deze Live show de wetenschap dichter bij jou. En dat onder de bezielende leiding van presentator en comedian Fuad Hassen.

Want wetenschap is leuk en voor iedereen!

Wetenschappers tijdens deze voorstelling:

Frank Bosman
Aan de hand van de game 'The Stanley Parable' laat cultuurtheoloog Frank G. Bosman (Tilburg University) ons nadenken of we wel echt zo vrij zijn als we denken. Zijn onze keuzes gebaseerd op vrije wil? Of is dat een illusie en is alles al lang en breed uitgestippeld.

Sigrid Hemels
Sigrid Hemels, hoogleraar belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam over de erfbelasting, een van de meest gehate belastingen, maar is dit nu echt zo’n oneerlijke belasting?

Renée van Amerongen
Renée van Amerongen, medisch bioloog en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, over de eeuwige jeugd en hoe we met stamcellen de aftakeling te lijf kunnen gaan.

liefhebbers bestelden ook...

uitverkocht
19 december 2023 Dai Carter
Dai Carter
Mentale kracht

v.a. € 22,50 | Theatercollege
Frans Boermans zaal
di 19 december 2023 | 20:15
i.s.m. Bibliotheek Venlo
09 januari 2024 Evi Hanssen
Evi Hanssen
Sinds ik niet meer drink

v.a. € 20,00 | Theatercollege
Frans Boermans zaal
di 9 januari 2024 | 20:15
bekend van Slimste Mens
25 januari 2024 Erik van Looy
Erik van Looy
Verslaafd

v.a. € 22,50 | Theatercollege
Frans Boermans zaal
do 25 januari 2024 | 20:15
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?