Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
07 januari
tip van de programmeur

The Story of Travis, dé theaterhit uit seizoen 22/23 komt terug! De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2023 en was  "Keuze van de Wijkjury" van Wijkjury Amsterdam. Ritzah Statia werd genomineerd voor de Colombina.

In een indrukwekkend familieverhaal kijkt de Amerikaanse Travis terug op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden? Regisseur Romana Vrede en een cast van topacteurs waaronder Ruurt De Maesschalck en Jetty Mathurin nemen je mee op een reis door het leven van Travis. De toneeltekst van Esther Duysker is geïnspireerd door de succesvolle Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry.

Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt De Maesschalck & Yamill Jones) zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd gaat Travis nog een keer op reis en keert terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan het familiegraf blikt hij terug op zijn leven, de keuzes die hij gemaakt heeft en de hoop die zijn familie op hem gevestigd had. Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis.

NRC Handelsblad ★★★★★ | “Verpletterende familiekroniek is droomdebuut Romana Vrede”
de Volkskrant ★★★★ | “The Story of Travis is meeslepend, en een hoognodige verrijking van het Nederlandse theaterlandschap.” 
Parool | “Romana Vrede levert als debuterend regisseur een muzikaal zinderend meesterwerk.”
Leeuwarder Courant ★★★★★ | Een aangrijpend, universeel familieportret.” 
PaarsPaars | “The Story of Travis is een rijke voorstelling die zijn weerga niet kent.” 
Juryrapport van de Nederlandse Toneeljury | “Met de virtuoze fysicaliteit die Ritzah Statia op een sublieme wijze koppelt aan haar spel en vertolking tilt ze haar rol naar een ander plan en belichaamt ze de woede en overlevingskracht van Travis' moeder op onnavolgbare wijze. In haar spel komen tekst, regie en dans tot hun recht en krijgt het  begrip interdisciplinariteit vleugels.” 

maak jouw bezoek compleet

TheaterDiner Bistro de Luif
€ 34,00 meer informatie
Vlaai arrangement
€ 6,55 meer informatie
Borrel arrangement
€ 9,95 meer informatie
Voorprogramma Story of Travis
€ 0,00 meer informatie
Ringleiding Hela
€ 0,00 meer informatie

liefhebbers bestelden ook...

09 oktober 2024 Engelenburcht
Engelenburcht
Golden Palace

v.a. € 27,00 | Toneel
Frans Boermans zaal
wo 9 oktober 2024 | 20:15
première
18 oktober 2024 Lesbos
Lesbos
Club Lam

v.a. € 30,00 | Toneel
Frans Boermans zaal
vr 18 oktober 2024 | 20:15
tip van de programmeur
01 november 2024 Het Nationale Theater
Het Nationale Theater
Antigone

v.a. € 24,50 | Toneel
Hela zaal
vr 1 november 2024 | 20:15
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?