Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
07 januari

Door Corona uitgesteld concert van voormalig omroeporkest

The Ramblers en Edisonwinnares: Janne Schra in De Maaspoort
VENLO – De feestelijke jubileum theatershow van het iconische eertijdse radio-orkest The Ramblers met als gastzangeres Janne Schra stopt in januari 2024, maar niet zonder dat in die maand nog in zes Nederlandse theaters een afsluitend laatste concert wordt gehouden. Een van deze zes theaters is het sfeervolle De Maaspoort Theater aan de Oude Markt 30 in Venlo. Op zondag 7 januari beklimmen The Ramblers nog één keer het podium van De Maaspoort. Naast Janne Schra is ook de zanger Ronald Douglas van de partij. 

Janne Schra won in 2022 een Edison voor haar nieuwste album ‘In de Regen’. In 2021 bestond het orkest 95-jaar maar door de Corona lock downs moest de tournee een jaar worden uitgesteld. The Ramblers zijn in 1926 opgericht door de pianist Theo Uden Masman (1901-1965), ongeveer tegelijk met de omroepverenigingen van het eerste uur, KRO, VARA, VPRO, NCRV , AVRO en NCRV. Het is het enige nog steeds spelende orkest uit de begintijd van ons omroepbestel.

Vorig jaar kregen The Ramblers een nieuwe leider, trompettist Loet van der Lee. Hij volgde drummer Cees Kranenburg op die had aangegeven om gezondheidsredenen het orkest te willen verlaten. Maar dat was niet het enige nieuws van The Ramblers. Het orkest had namelijk de zangeres Janne Schra gevraagd om het stralend middelpunt te zijn van de jubileumtournee. Janne heeft een trouw en eigen publiek. De staat van dienst van de zangeres en de muzikale reputatie zijn indrukwekkend, zeker nu daar een prestigieuze Edison is bijgekomen.

Affiniteit
Haar muziek wijkt op een prettige manier nogal af van het gangbare in de popwereld. Daarmee gaat het publiek tijdens de jubileumtour kennismaken, met daarbij speciaal voor haar geschreven big band-arrangementen. Maar de charmante zangeres en songwriter zal ook bekend Ramblersrepertoire vertolken. Dat Janne daar affiniteit mee heeft bewees ze regelmatig in het TV-programma De Wereld Draait Door van Matthijs van Nieuwkerk o.a. met het liedje van Jaap Valkhoff “Diep in mijn hart”.

Ze begon in 2004 met de formatie Room Eleven die het al gauw bracht tot een top-act op het North Sea Jazz Festival. Maar Janne heeft niet alleen in Nederland veel succes. Zo trok ze ook volle zalen in Japan, Canada, Zuid-Afrika en China.

De Jubileum theatertour wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds.

liefhebbers bestelden ook...

Uitverkocht
10 maart 2024 Het Café van Pollux 2
Het Café van Pollux 2
Frans Pollux

v.a. € 24,50 | Muziek
Frans Boermans zaal
zo 10 maart 2024 | 16:00
staconcert
14 maart 2024 Return to The Dark Side Of The Moon
Return to The Dark Side Of The Moon
Pink Floyd Project

v.a. € 37,50 | Muziek
Frans Boermans zaal
do 14 maart 2024 | 20:15
16 maart 2024 Nick Schilder
Nick Schilder
The Singer Songwriter Show

v.a. € 30,00 | Muziek
Hela zaal
za 16 maart 2024 | 20:15
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Inloggen

Nog geen account?