Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
18 december

In de dansvoorstelling Alphabets of Flesh maakt choreograaf en danser Roshanak Morrowatian voelbaar hoe het is om een lichaam in diaspora te zijn. Samen met danser Mami Izumi verbeeldt zij de versplinterde ervaring van tijd en ruimte van mensen die hun geboorteland hebben verlaten. Het hier en daar en het nu en toen smelten samen in herinneringen en dromen. 

Wat blijft over van je afkomst als je ontheemd bent? Welke ervaringen – ook van generaties voor je – worden opgeslagen in je lichaam? In een zintuiglijke reis door bewegingen en beelden van de diaspora, zoekt Morrowatian naar het gevoel van thuis. Waar en bij wie is thuis? Kan je lichaam je thuis zijn? Heb je het verleden nodig om het ‘nu’ te definiëren?  

Alphabets of Flesh creëert met dans, taal, muziek en videokunst een tijdelijk (t)huis waarin verschillen omarmd worden en ontworteling een bron van kracht is.

Roshanak Morrowatian (Iran, 1989) behaalde haar BA in dans en MA in danscompositie aan de Folkwang University of the Arts (D). Ze danste onder andere in het werk van Marina Abramović, Pina Bausch en Isabelle Beernaert. In 2021 richtte ze samen met Mami Izumi dansgezelschap Rover op.

Rover maakt interdisciplinaire dansvoorstellingen vanuit de vurige wens voor een harmonieuzere maatschappij. Onopgemerkte details, onzichtbare mensen en vergeten verhalen krijgen in de choreografieën van Morrowatian de hoofdrol. Met haar voorstelling Kites gaf ze bijvoorbeeld een stem aan gevluchte kinderen en met House of Strength transformeerde ze een mannelijke, Perzische traditie tot een toonbeeld van inclusie. Haar werk werd onder andere bekroond met de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en de BNG Bank Dansprijs.

Dans serie
Ben je een liefhebber van dans? Bestel de Dans serie en profiteer van €5 korting per voorstelling. Hierdoor bespaar je per persoon €15 én heb je je agenda gevuld met moois om naar uit te kijken.

maak jouw bezoek compleet

TheaterDiner Bistro de Luif
€ 34,00 meer informatie
Vlaai arrangement
€ 6,55 meer informatie
Borrel arrangement
€ 9,95 meer informatie
Ringleiding
€ 0,00 meer informatie

liefhebbers bestelden ook...

VIER je mee?
04 december 2024 Faith
Faith
Club Guy & Roni | Khalid Benghrib | Slagwerk Den Haag

v.a. € 32,50 | Dans
Hela zaal
wo 4 december 2024 | 20:15
03 januari 2025 Het Zwanenmeer
Het Zwanenmeer
Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora

v.a. € 0,00 | Familie, Dans
Hela zaal
vr 3 januari 2025 | 19:00
dans serie
05 februari 2025 Scapino Ballet Rotterdam
Scapino Ballet Rotterdam
Cathedral

v.a. € 31,00 | Dans
Hela zaal
wo 5 februari 2025 | 20:15
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?