Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Nachrichten

Asperge recept van Chef Wouter Navenant aspergespecial
31 mei 2021

Chef Wouter Verheijen schreef voor het magazine Navenant een heerlijk recept (met asperges!). De terrine van asperge is zo omschreven dat je er ook thuis mee aan de slag kunt. Nieuwsgierig geworden? Haal de special van Navenant dan gratis op bij Cabillaud en wellicht geeft chef Wouter je nog een persoonlijke tip! Geen tijd om langs te komen? Bekijk het recept 'Terrine van asperge' dan hieronder.

Ingrediënten (4 personen)

  • 16 witte AA asperges
  • 16 groene asperges
  • 4 st foelie
  • Peper en zout
  • 9 blaadjes (18 gr) gelatine
  • 75 gr eidooier
  • 50 gr sushi-azijn
  • 50 gr mosterd
  • 700 ml zonnebloemolie
  • 80 gr lavas
  • 4 eieren
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 20 ml savoramosterd
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 10 gr kervel
  • 1 krop frisee sla
  • 16 plakjes Pata Negra

Bereidingswijze
Kook de asperges gaar. Neem een cakeblik en leg de asperges om en om in laagjes in het blik. Verwarm 300ml van het aspergevocht en los de gelatine erin op. Giet op de asperges zodat ze net onder staan. Laat 6 uur afkoelen in de koelkast.

Draai in een blender de lavas en zonnebloemolie gedurende een paar minuten zodat de olie de smaak van de lavas opneemt. Passeer de lavasolie door een zeef, vang de olie op. Meng met een staafmixer de eidooier, mosterd, sushiazijn, peper en een snufje zout. Druppel de lavasolie erbij zodat het emulgeert tot een mayonaise. Splits de eidooiers van het eiwit. Roer de eidooiers glad met wat zout en peper en zet 24 uur in de vriezer. Na ontdooien zijn de eidooiers gestold tot een crème. Dresseer het bord zoals op de foto.

Nieuws archief
20 okt. 2025

Von nun an offen... Restobar SIN

Ab sofort geöffnet: Restobar SIN. Das SIN, das Restaurant und Bar unter einem Dach vereint, positioniert sich als zweites Wohnzimmer...

20 mei 2025

Het gloednieuwe seizoen 2025-2026

In een theaterseizoen dat alle records breekt met nu al 130.000 verkochte kaarten, presenteert Maaspoort alweer het gloednieuwe seizoen...

17 mrt. 2025

Nastasja Cornelissen-Kolorz neue Vorsitzende des Aufsichtsrates

Mit Wirkung vom 1. April 2025 Nastasja Cornelissen-Kolorz als neue vorsitzende des Aufsichtsrats von...

anmelden

Noch kein account?