Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
03 oktober
regie van Theu Boermans

Amadeus was enige jaren geleden een van de grote theaterhits van het seizoen. ‘Overdonderend … Wat een feest!’ schreef Scènes. ‘Virtuoos acteerwerk en rake satire’ aldus de Volkskrant en ‘schitterend gezongen’ volgens NRC. Als gedroomde opvolger brengt regisseur Theu Boermans nu Mozarts Zauberflöte – The next generation. Een opwindende en actuele uitvoering van Mozarts meesterwerk. Als Theu Boermans iets aanpakt dan is meteen spektakel gegarandeerd. Hij was de schepper van Soldaat van Oranje, won gouden kalveren en een Prix d’Europe met zijn films, en werd meermaals bekroond als theaterregisseur. Prikkelend, energiek en muzikaal zijn de voorstellingen die hij maakt. Nu komen al die kwaliteiten samen. Het belooft opnieuw een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met live koor en orkest.

Voor deze uitvoering werd een uitdagend nieuw Nederlandstalig libretto geschreven. Het leidt tot een brutale Zauberflöte die even tragisch als komisch is. In een dystopische nabije toekomst hebben de populisten de macht gegrepen. De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en gaat de strijd aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Met de liefde als wapen vechten ze voor een nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid.

Het verhaal
Deze geheel vernieuwde Nederlandse versie van Die Zauberflӧte speelt zich af in een wereld waarin een groep ultrarechtse conservatieve mannen, onder leiding van Sarastro, vasthoudt aan de macht. Voor vrouwen, jongeren en minderheden is geen ruimte bij deze machthebbers. Zelfs de koningin van de nacht, een oude feministe, wordt buitengesloten. Zij vecht samen met haar prinsessendochter Pamina, tegen de zittende machthebbers, hoewel beiden duidelijk andere motieven hebben voor hun strijd. Zij worden bijgestaan door prins Tamino, terwijl de zittende macht een medestander vindt in Papageno, een opzichter in dienst van het regime. De nieuwe generatie is uit op het verstoten van de macht – op zoek naar een wereld waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt en de aarde weer leefbaar wordt.

De Theateralliantie realiseert deze voorstelling met in het oog springende partners. OPERA2DAY heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een vernieuwend en spraakmakend gezelschap dat het genre opera en afzonderlijke operatitels opnieuw weet uit te vinden voor een publiek van nu. Het levert 'de ene spraakmakende voorstelling na de andere' op, aldus de Theaterkrant. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door LUDWIG. Opnamen van dit ensemble werden uitgeroepen tot ‘beste klassiek album van het jaar’ (New York Times) en bekroond met een Grammy Award.

Er is Nederlandstalige boventiteling aanwezig bij de zang.

Cast: Sofia Ferri/Julia van der Vlugt, Roman Brasser, Mike Reus, Erik Plageman, Jasper van Hofwegen, Huub Claessens, Maartje Rammeloo/Klaartje van Veldhoven, Lucie van Ree/Merlijn Runia, Ingeborg Bröcheler, Svenja Gabler/Morgane Heyse, Dominique Woerdings e.a.

Scènes ★★★★  | 'Deze Zauberflöte is knap en liefdevol gemaakt en met zijn fijne cross-over tussen musical en opera vooral heel erg origineel.'
Het Parool | 'Aantrekkelijk voor álle theaterliefhebbers’, ‘Rillingen van loepzuiver genot' ‘Een cast die nergens een steek laat vallen’  ‘Bijna drie uur volop genieten’ ‘Een topprestatie' 
Theaterkant | ‘De muziek van Mozart, die blijft goddelijk.’ 
Theaterparadijs ★★★★ | ‘Schitterende, actuele Mozarts Zauberflӧte’ 
Opera Magazine | ‘Zeer toegankelijk voor jong en oud, kenners en niet-kenners’ 
De Telegraaf | ‘Verrassend onderhoudend en vlot’ 
AD ★★★★ | Dystopische Zauberflӧte voor alle theaterliefhebbers

Vertaling en bewerking: Theu Boermans en Frans van Deursen
Regie: Theu Boermans
Muziek: Wolfgang Amadeus Mozart
Muzikaal leider: Hernán Schvartzman
Orkest: LUDWIG
Decor: Bernard Hammer
Projectie: Arjan Klerkx
Kostuums: Mattijs van Bergen
Productie: Theateralliantie i.s.m. OPERA2DAY

BOVENTITELAARS GEZOCHT! 
Ben jij een enthousiaste en redelijk technisch onderlegde muziektheaterliefhebber? Wil je graag een onmisbare rol spelen in de opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte? Klik dan hier voor meer informatie over de functie van boventitelaar. 

KORTING
Bij deze voorstelling is geen enkele korting geldig.

fans dieser Show haben auch bestellt

07 december 2023 Sous le ciel de Paris
Sous le ciel de Paris
Paulus Schäfer & Dominique Paats

ab € 16,50 | Musik
Frans Boermans Saal
do 7 december 2023 | 20:15
10 december 2023 Vivianne Cheng
Vivianne Cheng
Konzertort Domani

ab € 22,00 | Klassik
Domani
zo 10 december 2023 | 16:00
11 december 2023 Venlo.fit sportgala
Venlo.fit sportgala
Venlo.fit (Gemeente Venlo)

ab € 10,00 | Veranstaltungen
Hela Saal
ma 11 december 2023 | 19:30
Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Kontakt

Telefon
+31(0)77 320 72 22

Besucheradresse
Oude Markt 30, 5911 HH Venlo

Parkplätze
Q-park parkeergarage Maasboulevard: Prinsessesingel 5, Venlo

Postanschrift
Postbus 333, 5900 AH Venlo

Artists
Peperstraat 27, 5911 HA Venlo


wij danken onze partners

Scheuten | Unica | Vostermans Companies | Hela Thissen | Sormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Newsletter

Möchtest Du immer auf dem letzten Stand mit den neusten Maaspoort-News sein? Dann schreib' Dich hier für unseren Newsletter ein.

Folge uns auf

De Maaspoort Theater & Events

De Maaspoort sorgt für ein einzigartiges Erlebnis, was mehr ist als nur einen entspannten Abend ausgehen. Künstler, Shows, Erlebnis und Spektakel spürbar machen, das garantieren wir. Pur genießen auf Topniveau!

Nicht nur in den Theatersälen, aber auch drumherum beim Betreten, in den Restaurants und in den Foyers. Ein komplett verbrachter Mittag oder Abend; Entspannung und Geselligkeit in der magischen Umgebung des Theaters.


wij danken onze partners

Scheuten | Unica | Vostermans Companies | Hela Thissen | Sormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

anmelden

Noch kein account?