Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
19 juli

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren in de zomer van 2023 Het was Zondag in het Zuiden. Een nieuwe Nederlandse spektakelmusical met muziek van Rowwen Hèze over het hoogwater in Limburg. De hoofdrollen worden gespeeld door o.a. Renée van Wegberg, Hein van der Heijden, Suzan Seegers en Victor Lammertijn. De Venlose talenten Jip Verdellen en Vèrie Thijssen zijn de eerste namen van het ensemble.

19 december 1993. Het is een zondag in het zuiden, niks aan de hand. Wat begon als een hoge waterstand van de Maas groeide binnen een paar dagen uit tot een watersnood die een dorp totaal overrompelde. En tegelijkertijd dichterbij elkaar bracht dan ooit.

Radiojournalist Sarah ziet de ramp als dé kans op een mooie reportage, de doorbraak in haar carrière. Maar dat moet ze wel nog bewijzen op de radioredactie van Omroep Limburg. Haar ouders proberen koste wat kost hun boerderij en de beesten veilig te stellen. Evacueren is geen optie, zelfs niet als het leger het eist. Dat is zeer tegen de wens in van hun oudste dochter die halsoverkop met haar vriend naar Nederland reist om haar familie bij te staan. Het hele dorp komt samen om elkaar en hun dorp te beschermen. Burgemeester Laurens Ruiten denkt genoeg tijd te hebben om zijn dorpen in Noord Limburg te redden. Ondanks al zijn inspanningen, loopt hij volgens zijn raadsleden achter de feiten aan. De druk wordt opgevoerd. Totdat hij opeens spoorloos verdwijnt.

Het was Zondag in het Zuiden wordt gecreëerd door het artistieke team van Dagboek van een Herdershond. De spektakelmusical is slechts 20 keer te zien in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort
Regie: Servé Hermans
Script: Allard Blom
Met: Renée van Wegberg, Hein van der Heijden, Magtel de Laat, Suzan Seegers, Victor Lammertijn, Jip Verdellen, Vèrie Thijssen en vele anderen.
Muziek & liedteksten: Rowwen Hèze, Jack Poels
Muzikale supervisie: Ad van Dijk
Arrangementen: Marco Braam
Choreografie/Staging: Martin Michel
Dramaturgie: Ludo Costongs
Regie-assistentie: Margot van Deursen
Licht: Uri Rapaport
Producenten: Servé Hermans en Leon Thommassen 

KORTING
Bij deze voorstelling is geen enkele korting geldig.

liefhebbers bestelden ook...

dit wil je zien
20 september 2023 Grease
Grease
Let's go together!

v.a. € 52,50 | Musical
Hela zaal
wo 20 september 2023 | 20:15
dit wil je zien
31 oktober 2023 MAMMA MIA! - Limburgse Première
MAMMA MIA! - Limburgse Première
Met Brigitte Heitzer, René van Kooten, Soraya Gerrits e.a.

v.a. € 49,50 | Musical
Hela zaal
di 31 oktober 2023 | 20:15
02 december 2023 Piaf
Piaf
Met Suzan Seegers e.a.

v.a. € 32,50 | Musical
Hela zaal
za 2 december 2023 | 20:15

Inloggen

Nog geen account?