Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Schoolvoorstellingen

Schoolvoorstellingen de motor achter goede hersenen

kennis ontwikkel je met je hersenen, door te experimenteren met kennis ontwikkel je creativiteit. Theater is de plek om dit creatieve brein te stimuleren!

Een leerling leert tekenen, muziek maken en zingen door te luisteren en te kijken en vooral te ervaren. Eigenschappen die bijdragen aan het goed leren lezen en schrijven. Theater leert niet alleen over de podiumkunsten, maar ook wie de leerlingen zelf kunnen zijn en welk standpunt ze in kunnen nemen in belangrijke actuele thema’s uit de maatschappij.

Cultuureducatie draagt bij aan het flexibel in het leven staan. Belangrijk voor de toekomst, omdat leerlingen in hun leven mogelijk functies gaan bekleden die misschien nu nog niet bestaan. Daarnaast is het bezoeken van theater vooral leuk. En laat enthousiasme nu juist de motor achter goede hersenen zijn! 

Klassikaal onder schooltijd een voorstelling bezoeken biedt alle kinderen in het onderwijs de kans om kennis te maken met theater. Theater maakt gevoelens en (moeilijke) thema’s bespreekbaar. Op deze manier draagt theater bij aan de educatieve thema’s op school. Uit onderzoek van Champions of Change: The Impact of the Arts on Learning (Fiske et al) is gebleken:

  • Het aantal schoolverlaters en spijbelaars op scholen met veel kunstaanbod ligt onder het gemiddelde.
  • Onder scholieren die geregeld kunstvoorstellingen op het programma hebben staan, wordt minder gevochten. Ook is er minder racisme.
  • Kunst kijken maakt leerlingen intellectueel zelfstandiger en minder gericht op het domweg 'stampen' van feiten om een examen te halen. Daardoor begrijpen ze lesstof beter.
  • Het aanbieden van kunst geeft leerlingen een kijkje in de wereld voorbij het schoolhek en helpt zo bij de ontwikkeling van een persoonlijkheid.

nieuwsgierig geworden?

Mocht je ideeën, vragen, tips, suggesties hebben, dan horen wij dit heel graag. Wij zijn er voor jou en jouw leerlingen dus onze deur staat altijd open voor een gesprek. Je kan ons bereiken via: kids@maaspoort.nl of 077-320 72 11. Is het vervoer een probleem? Wij denken graag met je mee.

Andere mogelijkheden:

Bijzondere Backstage Tour
Rondleiding

Inloggen

Nog geen account?