Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Schoolvoorstellingen

Frans Boermans zaal
De Maaspoort
Schoolvoorstellingen de motor achter goede hersenen

Stel je eens voor... Je vertrekt vanuit school met een bus en bezoekt met je klas een groot, kleurrijk theater. Recht voor je neus zie je de mooiste verhalen tot leven komen. Je waant je voor even in een andere wereld waarbij alles buiten de zaal even stilstaat. Na afloop ben je een hele ervaring rijker en ga je samen vol enthousiasme terug naar school. Dát doet theater met je. 

Een leerling leert tekenen, muziek maken en zingen door te luisteren en te kijken en vooral te ervaren. Eigenschappen die bijdragen aan het goed leren lezen en schrijven. Theater leert niet alleen over de podiumkunsten, maar ook wie de leerlingen zelf kunnen zijn en welk standpunt ze in kunnen nemen in belangrijke actuele thema’s uit de maatschappij.

"Kennis ontwikkel je met je hersenen, door te experimenteren met kennis ontwikkel je creativiteit. Theater is de plek om dit creatieve brein te stimuleren!"

waarom cultuureducatie?

Cultuureducatie draagt bij aan het flexibel in het leven staan. Belangrijk voor de toekomst, omdat leerlingen in hun leven mogelijk functies gaan bekleden die misschien nu nog niet bestaan. Daarnaast is het bezoeken van theater vooral leuk. En laat enthousiasme nu juist de motor achter goede hersenen zijn! 

Klassikaal onder schooltijd een voorstelling bezoeken biedt alle kinderen in het onderwijs de kans om kennis te maken met theater. Theater maakt gevoelens en (moeilijke) thema’s bespreekbaar. Op deze manier draagt theater bij aan de educatieve thema’s op school. Uit onderzoek van Champions of Change: The Impact of the Arts on Learning (Fiske et al) is gebleken:

  • Het aantal schoolverlaters en spijbelaars op scholen met veel kunstaanbod ligt onder het gemiddelde.
  • Onder scholieren die geregeld kunstvoorstellingen op het programma hebben staan, wordt minder gevochten. Ook is er minder racisme.
  • Kunst kijken maakt leerlingen intellectueel zelfstandiger en minder gericht op het domweg 'stampen' van feiten om een examen te halen. Daardoor begrijpen ze lesstof beter.
  • Het aanbieden van kunst geeft leerlingen een kijkje in de wereld voorbij het schoolhek en helpt zo bij de ontwikkeling van een persoonlijkheid.

vervoer 

Wij werken samen met erkent touringcarbedrijf Ghielen. Het vervoer van en naar school hoeft dus geen belemmering te zijn.

nieuwsgierig geworden?

Heb je ideeën, vragen, tips of suggesties, dan horen wij dit heel graag. Wij zijn er voor jou en jouw leerlingen dus onze deur staat altijd open voor een gesprek. Je kan ons bereiken via: kids@maaspoort.nl of 077-320 72 11. 

aanbod 2022-2023

Het educatief programma van 2022-2023 is hier te bekijken of bekijk de educatiemap. Tickets kosten €5,50 per leerling, per 10 leerlingen mag 1 begeleider gratis mee. Mocht je een specifieke artiest of voorstelling willen bezoeken of theater willen koppelen aan een bepaald thema, neem dan gerust contact op. 

Inloggen

Nog geen account?