Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.

Informatie A t/m Z

Informatie A t/m Z frequently asked questions
A

Aanvangstijden

Hela zaal (voorheen Rabobank Venlo zaal): 20.15 uur        
Frans Boermans zaal: 20.15 uur       
Piet Kingma zaal: 20.15 uur

Bovenstaande aanvangstijden zijn de standaard aanvangstijden voor de verschillende zalen.
Tip: Controleer de tijd op je plaatsbewijs, soms zijn er meerdere voorstellingen op een dag of heeft de voorstelling een afwijkend tijdstip, bijvoorbeeld bij familievoorstellingen, staconcerten, Uit de regio of matinees.

Abonnementhouders

bestellen eerder dan de vrije verkoop
Als abonnementhouder bestel je jouw kaarten eerder dan mensen in de vrije verkoop, heb je meer kans op kaarten voor je favoriete artiest en op een mooie plek in de zaal. Je bent automatisch abonnementhouder als je minimaal 4 voorstellingen bestelt (de genres Uit de regio en Events en voorstellingen op externe locaties tellen niet mee). Geen verplichtingen, alleen maar voordelen.

Account

Als je e-mailadres bij ons bekend is, heb je automatisch een account. Weet je jouw wachtwoord niet meer? Klik dan op het mannetje bovenin de website en klik vervolgens op 'wachtwoord vergeten'. Vul je e-mailadres in en volg de instructies die je per e-mail ontvangt.

Administratiekosten

Wij rekenen administratiekosten om onze systemen up to date en veilig te houden. Je betaalt € 1 per ticket met een maximum van € 5 per bestelling.

Annuleren of ruilen van kaarten

Reeds gekochte kaarten kunnen tot uiterlijk twee dagen voor de voorstellingsdatum worden geruild of geretourneerd/geannuleerd. Indien je een kaart komt retourneren/annuleren ontvang je van ons een tegoedbon (of digitaal tegoed in je Maaspoort-account). Per kaart worden € 3 annuleringskosten in rekening gebracht. Ben je Vriend of abonnementhouder, dan betaal je geen annuleringskosten. Wanneer een voorstelling, om welke reden dan ook, niet door kan gaan, nemen wij contact op met de gasten die een ticket hebben gekocht. Om deze service te bieden noteren wij je e-mailadres en/of telefoonnummer.

Annuleringsregeling

Voor € 1 per ticket kun je tot op het laatste moment annuleren bij verhindering. Je krijgt dan je geld terug. Annuleren is ook zonder annuleringsregeling mogelijk, je ontvangt dan een tegoed(bon). Het voordeel van deze regeling boven de reguliere ruilservice is dus dat je jouw geld direct terug krijgt in plaats van een tegoedbon. Én je kunt hier tot 1 minuut voor aanvang van de voorstelling gebruik van maken. Let op: je dient de annuleringsregeling af te sluiten per ticket (per persoon) en niet per reservering. Lees meer over de voorwaarden van de annuleringsregeling.

B

Beeld- en geluidsopnamen

De voorstellingen in Maaspoort zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is daarom niet toegestaan om geluids-, foto- of filmopnames te maken tijdens de voorstelling zonder de uitdrukkelijke toestemming van de directie.

Beleidsplan

Maaspoort staat voor samen mensen inspireren, prikkelen en vermaken. We vertellen graag meer over onze visie in het Beleidsplan RAAK.

Bezoekersvoorwaarden

In Maaspoort gelden de algemene bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies (VSCD). Deze zijn gedeponeerd bij de Rechtbank van Amsterdam onder nummer 66/2012 op 12 juli 2012. Je kunt de voorwaarden vinden op onze website.

Brochure

Wil je een theaterbrochure thuis ontvangen? Vraag deze dan hier aan.
Tip! Wist je dat onze website ook een bladerfunctie heeft. Via de selectiemogelijkheden stel je jouw programma samen, vervolgens klik je op een voorstelling via de pijltjes vooruit en achteruit blader je eenvoudig door jouw eigen selectie heen.

BuurtKadoos

Ben je recent verhuisd naar gemeente Venlo? Welkom! Je krijgt als welkomstcadeau vanuit Maaspoort een kortingsvoucher voor een voorstelling naar keuze. De voucher is niet geldig op voorstellingen zonder korting, in de genres events, Uit de Regio of op externe locaties. Lever je BuurtKado voucher in bij de theaterkassa en geniet van theater dichtbij huis. 

C

Cadeaubonnen

Maaspoort heeft verschillende mogelijkheden om een mooie verrassing cadeau te geven:
- Maaspoort Cadeaubon; ook inwisselbaar bij Bistro de Luif en Cabillaud
- PODIUM cadeaukaart
- Cadeaubestelling

Meer informatie over de cadeaubonnen kun je HIER vinden. 

Cashless

Maaspoort is cashless op theateravonden en evenementen. Consumpties zijn aan de bar verkrijgbaar met pin (niet tijdens evenementen) of tegen betaling van munten. Munten zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa met pin. Deze stap zorgt voor snelheid en bovenal voor veiligheid.

Theateravonden
Tijdens voorstellingen kun je met pin of munten betalen.

Evenementen
Tijdens evenementen kun je met munten betalen. Munten zijn verkrijgbaar bij de muntverkooppunten met pinbetaling.

D

Duurzaam theater

Maaspoort vindt duurzaamheid belangrijk, daarom zijn we één van de acht koplopers binnen de Zero Waste Expeditie Cultuur, een landelijk initiatief van Rijkswaterstaat. Lees hier alles over een duurzame Maaspoort.

E

E-Tickets

Bestel je online kaarten? Dan ontvang je jouw e-tickets direct na het betalen in je e-mail, deze hoef je niet te printen. Je e-tickets kun je laten scannen via je mobiele telefoon. Wil je de e-tickets toch printen? Dan kan dat via een gewone printer. De tickets zijn als PDF toegevoegd aan de e-mail die je ontvangt.

Eten & drinken

Maak je theaterbezoek compleet met een TheaterDiner in Bistro de Luif, waar je kunt dineren maar ook kunt genieten van een borrelhapje of een drankje. Wil je dineren op hoog niveau? Reserveer dan bij Cabillaud, het nieuwe restaurant op de tweede etage met uitzicht over de Maas. Wist je dat: je ook zonder bezoek aan een voorstelling van harte welkom bent bij Cabillaud, het Scheuten terras, Bistro de Luif en hotelbar De Miste voor een hapje en een drankje.

G

Garderobe

Het gebruik maken van onze beveiligde garderobe is bij professionele voorstellingen bij de toegangsprijs inbegrepen. We vragen je vriendelijk je jas e.d. af te geven bij de garderobe in verband met de brandveiligheid en luchtbehandeling in de zaal. Op gebruik van de garderobe is het garderobereglement van toepassing. Maaspoort is niet aansprakelijk voor schade, tenzij deze het gevolg is van opzet of grove schuld van haar medewerkers. Op verzoek ontvang je een exemplaar van het garderobereglement. Bij voorstellingen in het genre Uit de regio kan in uitzonderlijke gevallen garderobegebruik niet inbegrepen zijn in de ticketprijs. Gebruik van de onbewaakte garderobe op de foyers is ook mogelijk, wij zijn hiervoor niet aansprakelijk voor schade en diefstal. 

J

Jaarverslagen

Benieuwd naar het jaarverslag van Maaspoort? Lees hier meer.

K

Kaartverkoop

Wanneer start de kaartverkoop? Hoe werkt het? Lees er hier alles over.

Kinderprijs

Bij Maaspoort zijn (familie)voorstellingen gratis voor alle kinderen tot en met 12 jaar. Mocht je het bedrag voor de tickets kunnen missen? We vinden het geweldig als je dan kiest voor het betalen van de tickets, jouw bijdrage wordt 100% ingezet om kinderen blij te maken voor wie het theater minder vanzelfsprekend is. Hoe kun je gratis kinderplaatsen reserveren? Dat lees je hier.

Klachten of complimenten

Ben je ontevreden over onze dienstverlening of ben je teleurgesteld over de programmering of een ander onderdeel van onze bedrijfsvoering, dan vernemen wij dat heel graag. Immers, op basis van je mening kunnen wij onze dienstverlening optimaliseren. Je kunt tijdens je verblijf in Maaspoort je klacht melden aan de theaterkassa. Kan de klacht niet rechtstreeks worden opgelost dan kun je een formulier invullen. Je klacht wordt door de directie in behandeling genomen en binnen 5 werkdagen ontvang je een reactie. Wil je liever schriftelijk reageren, dan kunt je jouw brief richten aan: Maaspoort, t.a.v. de directie, Oude Markt 30, 5911 HH Venlo. Daarnaast kun je jouw klacht melden via het contactformulier op de website of via info@maaspoort.nl.

Ben je zeer tevreden over onze dienstverlening, dan horen we dat natuurlijk heel graag! Ook daarvoor kun je je melden bij de theaterkassa, schriftelijk contact met ons opnemen, het contactformulier invullen of via info@maaspoort.nl. De directie wordt ook altijd geïnformeerd over de ontvangen complimenten.  

L

Laatkomers

Kom je te laat, dan is het afhankelijk van de voorstelling óf en wanneer je de zaal op aanwijzing van onze medewerkers kan betreden.

Leesbril

Leesbril vergeten en toch het programmaboekje willen lezen? Bij de receptie van het theater kan je een leesbril lenen.

Livestream bekijken

Ga je een voorstelling bekijken via livestream? Lees hier hoe het werkt en tips voor een fijne ervaring.

M

Matinee

De middag is uitermate geschikt om met familie, vrienden en bekenden iets ‘samen’ te doen. Heel bewust zijn een aantal voorstellingen gepland, die zich uitstekend lenen voor een ontspannen en gezellige middag in het theater. Voor koffie met gebak, een drankje of een hapje eten kun je vooraf of na afloop terecht in Bistro de Luif. Aantrekkelijk toch?

Mindervalide bezoekers

Maaspoort is toegankelijk voor mindervalide bezoekers. Maaspoort beschikt over automatische deuren om de toegang tot het gebouw optimaal te faciliteren. Er zijn in het gebouw twee liften aanwezig. Op elke etage is een mindervalidentoilet aanwezig. Lees hier meer over de faciliteiten voor mindervalide bezoekers.

Om een snel beeld over de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van ons theater te krijgen verwijzen wij je graag naar de website Toegankelijk Venlo www.toegankelijkvenlo.nl. Ons gebouw is onderzocht en beoordeeld door de werkgroep GTV van de Gehandicaptenraad Venlo op de volgende aspecten: openbaar vervoer; parkeren; entree; doorgankelijkheid horizontaal; doorgankelijkheid verticaal; sanitair; voorzieningen voor blinden/slechtzienden; voorzieningen voor doven/slechthorenden; is gebouw rookvrij.

Munten

Binnen Maaspoort kun je betalen met consumptiemunten, op sommige momenten is het zelfs alleen mogelijk om te betalen met consumptiemunten (bijvoorbeeld bij evenementen en staconcerten). Je kunt betalen met felroze (1) en witte (1/2) munten. 
Je betaalt de volgende aantallen munten per drankje: 
1 munt | Frisdrank, koffie/thee, bier, borrel
1,5 munt | Huiswijn, spritzer
3 munten | Mixdranken

N

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gehouden van actuele informatie, het laatste nieuws over voorstellingen en bijboekingen? Meld je dan aan voor de verschillende nieuwsbrieven onderaan de homepage van deze website.

O

Ontdekkingen

Ontdek bijzondere voorstellingen voor slechts € 9,50. Een onbekende artiest of gezelschap ontdekken kan spannend zijn, maar ook dé belevenis van het jaar worden. Daarom hopen we dat je ook dit jaar weer massaal mee op ontdekking gaat! Bij reservering van minimaal 4 verschillende voorstellingen kun je één Ontdekking uitzoeken voor slechts € 9,50 per ticket. Bekijk meer info en de voorwaarden hier.

Oordopjes

Vind je het volume soms te hard of het geluid te schel in de zaal? Bij de theaterkassa zijn oordopjes te koop voor € 1 per set.

Openingstijden

De openingstijden van onze theaterkassa, Cabillaud, Bistro de Luif en het Scheuten terras vind je hier.

P

Parkeren

Parkeren met korting kan bij Q-Park Maasboulevard (3 minuten lopen) en Q-Park Maaswaard (6 minuten lopen). Je reserveert vooraf je parkeerplaats en registreert je kenteken zodat je bij jouw bezoek alleen maar in en uit hoeft te rijden. Klik hier om een parkeerplaats te reserveren met korting. 
Q-Park parkeergarage Maasboulevard | Adres: Prinsessesingel 5, 5911 HS Venlo | Openingstijden: 7 dagen per week, 24 uur per dag
In de garage wordt de looproute naar het theater aangegeven, buiten volg je ook eenvoudig de gemeentebewegwijzering.
Bekijk hier meer informatie over route en parkeren en de dichtstbijzijnde parkeergarages.

Kom je met de fiets naar het theater of naar de binnenstad?
Gemeente Venlo heeft in de binnenstad van Venlo diverse onbewaakte fietsenstallingen gerealiseerd. In de buurt van Maaspoort zijn dat de fietsenrekken aan de Maasboulevard (achterkant Media Markt), aan de Maaskade (aan de Maas ter hoogte van Grenswerk) en in de St. Jorisstraat (voor de Joriskerk). Mogelijkheden om ‘s avonds bewaakt je fiets te stallen zijn er helaas niet.

Pauze-consumptie

Maaspoort streeft naar een optimale service, daarom zijn bij alle professionele voorstellingen een drankje in de pauze inbegrepen (bij familievoorstellingen is ranja inbegrepen). De drankjes staan klaar in de foyer bij je theaterzaal en mogen indien gewenst mee de zaal in. Wil je een warme drank mee de zaal innemen, dan serveren we deze in een to-go beker. We vragen je het glaswerk na afloop mee terug te nemen uit de zaal.

Bezoek je een voorstelling zonder pauze, dan ontvang je het drankje na afloop. Bij dinershows en staconcerten is geen drankje in de pauze inbegrepen. Weet je niet zeker of een drankje inbegrepen is in de ticketprijs, dit staat bij de voorstelling vermeld in de brochure en op je ticket. 

Wil je eten vooraf of na afloop. Dan kun je reserveren bij Bistro de Luif of restaurant Cabillaud. Een drankje drinken kan natuurlijk altijd! 

Privacy

Iedere dag zetten we ons in om zoveel mogelijk gasten te inspireren, prikkelen en vermaken. In alles wat we doen zorgen we ervoor dat onze gasten hun dagelijkse leven even vergeten. Wij bouwen herinneringen, verrassen gasten, bieden hoge kwaliteit en doen dit vanuit ons hart. Daar hebben we in sommige gevallen informatie voor nodig. We doen dit niet zomaar. Het gaat per slot van rekening toch om jouw privacy, en daar mag wat ons betreft geen onduidelijkheid over bestaan. Lees hier alles over ons privacybeleid.

R

Reprise

Bij sommige voorstellingen staat het woord reprise vermeld. In dat geval is de voorstelling al eerder in Maaspoort te zien geweest.

Reserveringskosten

De reserveringskosten zijn €1 per ticket met een max van €5 per reservering. Vrienden van Maaspoort betalen geen reserveringskosten. Reserveer je online dan ontvang je automatisch e-tickets. Bij telefonische reserveringen ontvang je een betaallink per e-mail. Je ontvangt na betaling jouw e-tickets direct per e-mail.

Roken

Maaspoort is rookvrij. Roken kan aan de voorzijde van het theater op de Oude Markt of -indien geopend- op het Scheuten terras bij de Frans Boermans zaal.

Rolbezetting

Het is mogelijk dat omwille van noodzakelijke rustdagen of ziekte een rol wordt gespeeld door een andere artiest dan aangekondigd.

Rolstoelplaatsen

De standaard rolstoelplaatsen in de Hela zaal bevinden zich op rij 1 en 3 en op het zijbalkon links. De reserveplaatsen bevinden zich op rij 4 en 6 (bij voorstellingen met orkestbak). In de Frans Boermans zaal en de Piet Kingma zaal blijven de rolstoelplaatsen ongewijzigd. Bij iedere voorstelling zullen er gastheren en gastdames aanwezig zijn om je te begeleiden naar je plaats en/of eventuele vragen te beantwoorden.

Rondleiding

Ontdek het theater zoals je nog nooit eerder hebt gedaan en zie hoe het er backstage aan toe gaat. Onze gids neemt je mee naar de foyers, kleedkamers, het toneel, de artiestenfoyer en vertelt jou alles over de historie van Maaspoort. Lees hier meer over rondleidingen door Maaspoort.
Voor basisschoolleerlingen zijn er ook diverse opties. Van een 'normale' rondleiding tot de Bijzondere Backstage Tour vol avontuur.

S

Slechthorenden

Maaspoort heeft in de Hela zaal, de Frans Boermans zaal en de Piet Kingma zaal een draagbaar ringleidingsysteem dat ervoor dient om geluid storingsvrij over te dragen. Jouw hoortoestel dient over een ringleidingstand te beschikken en deze dient geactiveerd te worden. Indien jouw hoortoestel hier niet over beschikt, dan kunt je gebruik maken van een hoofdtelefoon. 

StadspasVenlo

Als je een laag inkomen hebt of vrijwillig zorg verleent aan iemand in jouw omgeving, heb je wellicht recht op StadspasVenlo. Met deze Stadspas kun je bij ons betalen. Op de pas staat een bedrag van € 100, dat naar eigen inzicht besteedt kan worden. Wist je dat kinderen t/m 12 jaar gratis naar Maaspoort gaan? Je kunt jouw StadspasVenlo bijvoorbeeld gebruiken om tickets voor ouders of grootouders te betalen.

T

Tegoed

Wanneer je een voorstelling annuleert, krijg je een tegoed in je Maaspoort-account. Het tegoed is aan de theaterkassa of online inwisselbaar. Bij het afrekenen kun je kiezen om te betalen met je openstaand tegoed. In je Maaspoort-account kun je precies zien welke tegoeden er open staan en tot welke datum het tegoed geldig is. Het tegoed is alleen online of aan de theaterkassa inwisselbaar voor theatertickets. Het tegoed is niet inwisselbaar bij Bistro de Luif of Cabillaud.

Tickets

Weet waar je koopt! Niet alle ticket-verkoop-sites zijn betrouwbaar. Koop je tickets daarom alleen via deze website maaspoort.nl of de door ons erkende sites Nationale Theaterkassa (NTK), Eventim en Djebber. Koop je kaarten niet bij Topticketshop, je betaalt waarschijnlijk te veel.

Bent je jouw e-tickets kwijt? Log in op je account en download eenvoudig opnieuw je e-tickets onder het kopje 'mijn bestellingen'. E-tickets worden altijd aan de deur gecontroleerd.

Toneelkijker

Wil je geen detail missen dan kun je bij de publieksservice een toneelkijker in bruikleen krijgen op vertoon van uw theaterkaartje.

Try-out

Bij sommige voorstellingen staat het woord try-out vermeld. In dat geval is de voorstelling nog niet in première gegaan. Kaarten voor try-out voorstellingen zijn vaak goedkoper dan kaarten voor de reguliere voorstelling.

V

Verplaatsing

Als jouw voorstelling wordt verplaatst, ontvang je van ons bericht en krijg je de keuze wat er mag gebeuren met jouw reservering (behouden, tegoed, geld terug, donatie). Na de gecommuniceerde datum wordt jouw keuze doorgevoerd en vind je (indien je gekozen hebt voor behouden) jouw nieuwe tickets terug in je account. Login via account. Op het tabblad 'Mijn bestellingen' vind je (per theaterseizoen) jouw voorstellingen bij elkaar. Je kunt hier je e-tickets downloaden via de knop 'e-tickets downloaden'. Heb je ervoor gekozen om het door jou betaalde bedrag retour te ontvangen dan vind je de excassodatum via de knop 'de voorstelling is geannuleerd/verplaatst. Je keuze is bij ons bekend.'

Voorprogramma

Goed voorbereid naar een voorstelling gaan biedt vaak meer kijk- en luisterplezier. Bij een aantal voorstellingen wordt een voorprogramma verzorgd door personen die deskundig zijn op het gebied van de voorstelling. Denk aan een acteur, de regisseur of onze programmeur. Voorpgrogramma's zijn gratis te bezoeken, reserveren is wel noodzakelijk. Zowel in de brochure als op het theaterkaartje staat de aanvangstijd van het voorprogramma vermeld. 

Bekijk hier alle actuele voorprogramma's.

Vrienden van Maaspoort

bestellen als eerste kaarten
Geniet jij ook graag van mooie theatervoorstellingen? Draag je theater en cultuur een warm hart toe? Wil je als eerste kaarten bestellen en verzekerd zijn van een mooie plaats? Meld je dan aan als vriend! Met jouw vriendschap draag je bij aan Jeugdfonds Goed voor Elkaar waarmee kinderen t/m 12 jaar gratis naar het theater gaan en help je Maaspoort om jaarlijks een sterk en uitdagend theaterprogramma neer te zetten.
Lees hier meer over de voordelen als Vriend van Maaspoort.
 

Vrijwilligerswerk

Zonder vrijwilligers geen bijzondere beleving! Wij werken met een groot aantal enthousiaste vrijwilligers en daar zijn we ontzettend trots op. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent en helpende handen in de vorm gastheren/gastvrouwen, kaartcontrole, artiestenbegeleiders en/of flyeraars. Lees hier meer over vrijwilligerwerk bij Maaspoort.

Vroegboekkorting

Vroegboekkorting | € 2 korting per ticket 
Al enkele jaren geven we vroege beslissers vroegboekkorting. We zijn ervan overtuigd dat theatervoorstellingen hun prijs meer dan waard zijn. Daarom hanteren we vaste prijzen. Alleen in de voorverkoop (t/m 1 september) ontvang je op alle* voorstellingen € 2 korting per ticket. Vrienden en abonnementhouders ontvangen de vroegboekkorting automatisch. Ben je geen Vriend of Abonnementhouder, gebruik dan de kortingscode die je hebt gezien in het magazine, de nieuwsbrief of elders.
*Bij de voorstellingen staat vermeld of een voorstelling is uitgesloten van kortingen. 

VVV Cadeaukaart

Wij accepteren de VVV Cadeaukaart. De VVV Cadeaukaart is in te wisselen bij de theaterkassa.

W

Wachtlijst

Is een voorstelling uitverkocht dan kun je in de meeste gevallen je aanmelden voor de wachtlijst. Komen er kaarten terug of wordt er een extra voorstelling geboekt? Dan wordt de wachtlijst als eerste benaderd op volgorde van inschrijving.

Wijzigingen

Om jou tijdig van eventuele programmawijzigingen op de hoogte te kunnen stellen, verzoeken we je om veranderingen in adres, email en telefoonnummer aan ons door te geven. Op onze website kun je jouw gegevens zelf wijzigen bij ‘inloggen’.

Inschrijfformulier schoolvoorstelling


Contact & adres

Contact
Route & Parkeren

Informatie

Over ons
Vacatures
Duurzaam ondernemen

Jouw privacy is ons beleid. Lees hier alles over privacy.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Maaspoort nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

volg ons op

Maaspoort

De Maas is een inspiratiebron, een minnaar die stroomt door het hart van Venlo. Zoals Maaspoort ook het kloppende hart van de stad is. De Maas is levendig, mooi, energiek en in beweging. De poort staat voor de ontdekker. De gids. Deze staat altijd open voor iets nieuws. Iets uitdagends met een vleugje rebel. Deze leidt je tot nieuwe inspiratie, (ont)spanning en genot.


wij danken onze partners

Scheuten | Vostermans Companies | Hela ThissenSormac | Leolux

trotse partner van
theaterdichtbij.nl

Inloggen

Nog geen account?