De sultan en de jood - Helmert Woudenberg, Ali Kouchiry, Sarah Marie Eweg e.a.
KAARTEN UITVERKOCHT

De sultan en de jood

Helmert Woudenberg, Ali Kouchiry, Sarah Marie Eweg e.a.

VR 16 NOV | 20:30 uur | Toneel | Piet Kingma zaal (Kleine zaal) | v.a. € 19,45

OVER DE OVEREENKOMSTEN TUSSEN VERSCHILLENDE GELOVEN
Helmert Woudenberg neemt u in ‘De sultan en de jood’ mee naar de tijd van de kruistochten. Christenstrijders willen Jeruzalem ontzetten van de moslims. We zien de rijke jood Nathan met zijn pleegdochter Recha. Dat zij een christenmeisje is, moet geheim blijven. Bij een brand wordt Recha gered door een jonge tempelier, die vervolgens wordt gegijzeld door Saladin. Al snel blijken Nathan, Saladin, Recha en de tempelier echter op wonderlijke wijze met elkaar verbonden te zijn.
‘De sultan en de jood’ is een nieuw toneelstuk, geschreven door Helmert Woudenberg en gebaseerd op ‘Nathan de wijze’ van Lessing en ‘Antigone’ van Sofokles. Met het stuk wil Woudenberg tonen dat de diverse geloven meer overeenkomsten hebben dan verschillen en dat bloedbanden alle wereldse en religieuze wetten overstijgen.

Helmert Woudenberg (Nathan, de jood)
Ali Kouchiry (Saladin, de sultan)
Sarah Marie Eweg (Recha, dochter van Nathan)
Guido de Wijs (Curd, de tempelier)

• Helmert Woudenberg is een graag geziene gast in Venlo, eerder speelde hij in Theater de Garage o.a. ‘Dankwoord’ en ‘Übermensch’.

KAARTEN UITVERKOCHT
Helmert Woudenberg, Ali Kouchiry, Sarah Marie Eweg e.a. Helmert Woudenberg, Ali Kouchiry, Sarah Marie Eweg e.a. Helmert Woudenberg, Ali Kouchiry, Sarah Marie Eweg e.a. Helmert Woudenberg, Ali Kouchiry, Sarah Marie Eweg e.a. Helmert Woudenberg, Ali Kouchiry, Sarah Marie Eweg e.a. Helmert Woudenberg, Ali Kouchiry, Sarah Marie Eweg e.a.

Bekijk ook

Liefhebbers van deze voorstelling bestelden ook
Helmert Woudenberg Met Cas Jansen, Myrthe Burger e.a. Met Ingeborg Elzevier, Gerrie van der Klei en Trudy Labij

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'De sultan en de jood'. Als u het onderstaande formulier invult krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden

Zet in mijn agenda

Zet deze voorstelling in uw persoonlijke agenda.

Mijn gegevens:

Verzenden

Inschrijven wachtlijst