Als ik het niet doe, doet niemand het (en daar zal ook wel een reden voor zijn) - Dolf Jansen
KAARTEN UITVERKOCHT

Als ik het niet doe, doet niemand het (en daar zal ook wel een reden voor zijn)

Dolf Jansen

DO 31 MEI | 20:15 uur | Cabaret | Rabobank Venlo zaal (Grote zaal) | v.a. € 15,50

ALTIJD BOVENOP DE ACTUALITEIT.

Dolf Jansen gooide hoge ogen met zijn laatste programma Altijd verder: “Zijn timing is perfect, hier staat een cabaretier in topvorm”, schreef de Volkskrant. Dat is hij eigenlijk al een kwart eeuw, want de rasartiest nadert zijn 25-jarig jubileum. Als ik het niet doe, doet niemand het gaat snoeihard en op topsnelheid aantonen waarom Dolf het doet, wat er moet gebeuren, waarom dat niet gebeurt en wiens schuld dat is. En waar het uit gaat komen, als het zo doorgaat. Cabaret met een hoge humorfactor, stand up zonder vangnet, poëzie die pijn mag doen, improvisatie tot op het balkon en hier en daar een kwinkslag. Omdat niemand anders het doet!

• Is cabaretier, presentator, criminoloog en marathonloper
• Presenteert de programma’s Spijkers met koppen (Radio 2) en Afslag Thunder Road (Radio 6)
• Heeft als schrijver en (sport-) columnist diverse columns in bladen zoals Runners World en eLinea
• Vormt met Hans Sibbel het cabaretduo Lebbis en Jansen
• Ook te zien in: Venray

Quote

Leeuwarder Courant – Dolf Jansen moet het blijven doen
Anderhalf uur lang neemt hij de zaal in zijn greep en overspoelt hij ons met zijn commentaren, zijn rake typeringen, zijn soms vertwijfelde zoektocht naar de feiten in een samenleving die behoorlijk de weg kwijt is. Bij dit alles houdt hij zijn hoop dat het ergens ooit toch beter wordt. (…)Als ik het niet doe doet niemand het’ is een messcherpe voorstelling, waarin Dolf Jansen nog eens aantoont dat hij in ons land tot de top behoort. Je kunt daarna alleen nog hopen dat Jansen dit blijft doen, ook als niemand het meer doet.”

Bekijk hier het interview


Recensies

Volkskrant (***)
"Dolf Jansen ontpopt zich in zijn programma met die hele lange naam tot een maatschappelijk grootinquisiteur die feiten op tafel wil leggen. (...)  twee keer de bal kort raken, vliegensvlug naar zichzelf overspelen en dan een trap op doel (...) Jansen is een bevlogen cabaretier die een stevig fundament legt van idealisme, scherpe humor en snelheid (...) Dat fundament wint deze keer extra aan kracht door een portie ontroering (...) Dolf Jansen als (enigszins) rustige verteller, daar willen we in de toekomst  wel meer van horen."

Telegraaf (****)
"Stuiterbal Jansen zoekt de nuance (...) is grappig, raak en verre van aftands. (...) Hij denkt en praat snel en verweeft soepel gebeurtenissen in de zaal en reacties van zijn publiek in zijn voorstelling. Met zijn lange, slungelachtige lijf als een expressief instrument begint hij in zijn programma een openbare zoektocht naar ‘de feiten'. (...) Intussen wisselt hij zijn observaties af met herinneringen die van Als ik het niet doe... ook een persoonlijk programma maken. (...) Dolf Jansen stelt terecht: alleen wie z'n eigen waarheid ter discussie durft te stellen, kan tot nieuwe inzichten komen. En misschien ook tot ideeën die de wereld een stukje mooier maken."

CultuurpodiumOnline
"Mooie quotes en zinnen passeren in hoog tempo de revu (...) De geest wordt geprikkeld. Er wordt slim gerelativeerd. 'Het is gemakkelijk om ergens tegen te zijn dan hoef je niet meer na te denken'. Dolf Jansen zet een prachtige voorstelling neer die in snel tempo op je af komt en geen moment de aandacht laat verslappen."

CultuurBewust
"De kracht van Jansens nieuwe voorstelling zit in de connectie die hij weet te maken met het publiek door middel van luchtige grappen, herkenbare herinneringen en eerlijke onthullingen. Met een enorme snelheid stuitert hij van actualiteiten naar levensvragen en weer terug. (...) Een frisse voorstelling, die wederom laat zien waarom Dolf Jansen één van de bekendste namen is in de Nederlandse cabaretwereld."

WWW.DOLFJANSEN.NL

KAARTEN UITVERKOCHT
Dolf Jansen Dolf Jansen Dolf Jansen

Bekijk ook

Liefhebbers van deze voorstelling bestelden ook
Schudden Jandino Asporaat Sara Kroos

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'Als ik het niet doe, doet niemand het (en daar zal ook wel een reden voor zijn)'. Als u het onderstaande formulier invult krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden

Zet in mijn agenda

Zet deze voorstelling in uw persoonlijke agenda.

Mijn gegevens:

Verzenden

Inschrijven wachtlijst